Rostiri mereu actuale: Ploi... (Marin Ilca)

Ploi...
Aşa este, AFARĂ PLOUĂ! Partea care ne afectează cel mai mult, e că plouă şi ÎNĂUNTRU.
Afară plouă cu invective, cu neruşinări, cu minciuni, cu promisiuni deşarte, cu decizii care ne scufundă...
Cineva trebuie să dea alarma pentru că plouă şi înăuntru! Plouă ÎNLĂUNTRUL nostru, al fiecăruia!
Am fi acceptat toate măgăriile pe care le fac cei de la putere, dacă nu ar fi adus această atitudine la un nivel inacceptabil chiar şi pentru o ţară bananieră fără banane, pentru că aşa suntem noi: doar atunci când pe ecranul ceasului este deja ora 12, ne trezim că trebuie reparat acoperișul.
Suntem culmea! Încercăm să inventăm ceasul cu 28 de ore? Pentru ce?  Ca să mai tragem de timp, în speranţa că se va găsi cineva până la urmă să ne impună "mintea românului cea de pe urmă"?
Ar fi fost minunat ca jocul de-a politica să nu ne afecteze. Probabil,la nivel de naţiune, ne gândeam că trebuie să fim în rând cu lumea şi să avem nişte băieţi pe care să-i putem prezenta drept: Preşedintele României, Guvern, Patronate, Sindicate....şi restul.
Puerili cum suntem deja văzuţi de restul lumii, ne gândeam poate că am rezolvat problema şi ne putem vedea de-acum de treabă. Fals! Am eşuat lamentabil şi previzibil. În criza actuală (mă refer la cea morală), încă mai purtăm discuţii despre legitimitatea actelor Guvernului şi ale Preşedintelui!
Suntem nişte... deosebiţi! Ce bine ar fi fost dacă această deosebire faţă de restul lumii ar fi fost în alt registru... AFARĂ PLOUĂ...

Marin Ilca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!