Campania "12 plante": teiul argintiu, mijlocitor intre om si Dumnezeu

supliment natural alimentar
www.12plante.ro
Plantina, cu suplimentul alimentar 100% natural "12 plante", ne imbie la o calatorie incitanta in cautarea esentelor celor mai pretioase.
O intalnire deosebita, provocata de acest supliment naturist, este aceea cu teiul argintiu, specific padurilor din Dobrogea, de la poalele Macinului, dar si din Muntenia, Oltenia si Banat.

Teiul argintiu infloreste in luna iulie si are nenumarate proprietati curative, larg folosite pentru ameliorarea a numeroase boli, in tratamentele naturiste. 

In afara de aceste virtuti terapeutice, cunoscute de toti romanii,  inca de cand eram prunci in casa bunicilor nostri, producatorii suplimentului alimentar "12 plante" l-au inclus in micutele doze de sanatate verde si pentru a ne aduce mai aproape de un arbore venerat de poporul nostru, datorita sacralitatii sale incontestabile.

Putem spune, fara frica de a gresi, ca teiul face legatura intre teluric si inefabil, intre Pamant si Cer, intre om si  Divinitate.

Stiati ca in unele zone ale tarii, Duminica Mare este numita si Duminica Teiului?

In semn de inalta cinstire, din parte unui popor milenar, traitor pe niste meleaguri acoperita candva in proportie de 70% cu paduri...
Oare cand ne-am instrainat (sau ne-au instrainat) atat de tare, incat ne-am intors impotriva codrilor-frati? 

Teiul, pomenit de atatea ori in doine si balade, in povestile din batrani, dar si in romanticele poeme eminesciene, este acel arbore cu esenta calda, pretioasa, raspandind prospetime, vigoare naturala, sanatate, pace si multa blandete. Poporul nostru il considera drept un simbol al prieteniei si fidelitatii.

Teiul este un vindecator nepretuit, atat pentru pamantul in care  creste, dar si pentru oameni si animale. De o generozitate vegetala nesfarsita, se daruieste oamenilor pe de-a intregul: scoarta, frunze, flori, fructe, polen, nectar, totul pentru a le fi de ajutor in primul rand sufletesc, iar mai apoi si trupesc. 

Radacinile teiului amelioreaza pana si solul din care se hraneste, tulpina sa se inalta mandra spre cer, imbratisand cu ampla sa coroana, de frunze sub forma de inima, Lumea intreaga.
"T-E-I"... trei litere ce ascund o comoara... o trinitate ce ne urca spre cer... 

O ancora aruncata din lumea de sus, pentru a ne fi de folos noua, oamenilor... O scara vegetala cum nu e alta...

Trunchiul sau era transformat din vremuri imemoriale in barne, de catre tamplarii iscusiti din satele romanesti, pentru a fi folosite in constructia caselor traditionale, de lemn, atat de benefice pentru sanatate, datorita energiilor degajate. 

Aceste barne aveau rolul de protectie impotriva fulgerelor si grindinii. Erau un soi de paratraznet natural, extrem de eficient, verificat dupa nenumarate observatii empirice, de catre taranii care, in timpul furtunilor, se mai adapostesc si acum sub coroanele teilor, pentru a se feri de traznete.

Teiul este folosit din vechime la confectionarea troitelor, dar si a icoanelor, fiind o poarta catre Lumea Divina, adevarate altare de inchinare.

Vreti sa aflati niste povesti extraordinare despre troitele romanesti? Faceti un drum pana in Scheii Brasovului si o sa intalniti acolo un om extraordinar, care o sa va istoriseasca lucruri fabuloase despre acestea... 

Sau poate vreti sa faceti o calatorie pe plaiuri dobrogene, la Pestera Sfantului Andrei... Unde veti da din nou, in vecinatate, de tei...

Era un pacat foarte mare in trecut sa tai un tei, fiind considerat un arbore sacru, un mijlocitor intre om si Dumnezeu.

La sat, tarancile noastre aseaza  si acum la icoana crengute de tei, alaturi de busuioc si salcie, cu credinta ca bolile si spiritele rele sunt astfel tinute la distanta.

"12 plante" este un sipet fermecat, ce vibreaza de sunete ancestrale, specifice fiecareia dintre minunile incluse in acest produs, indiferent ca vorbim de teiul argintiu, de salcie sau stejar, de gingko biloba, migdal, mesteacan pufos, coacazul negru, magnolie, ghimbir, soc, urzica sau orzul verde.

Procurati-va si voi micuta comoara verde, sursa de sanatate prin conectarea la energiile vindecatoare si intrati intr-o lume ancestrala, plina de simboluri binefacatoare, venite de undeva, de la Inceputurile Vesniciei.

Multumim, Plantina Cluj!