Initiere in Tarot - workshop Timisoara


    • Iata un anunt pentru cei novici in secretele tarotului:


  • "Tarotul ne oferă posibilitatea de a accesa lucruri esenţiale ascunse, neconștientizate sau neacceptate din subonştient și a le aduce la suprafaţă. Din acest motiv, tarotul este una dintre cele mai utilizate metode de activare și dezvoltare a capacităților extrasenzoriale de accesare a informaţiilor din structurile superioare și intangibile cu mijloacele fizice.

    Tarotul poate fi o ustensilă greu de marginalizat atunci când este pus în folosul dezvoltării personale, auto-cunoașterii, autoînțelegerii. Pentrucă ele ca ansamblu reprezintă toate aspectele arhetipale umane (arcanele majore), categorii din viața fiecăruia precum: sentimentele, afectele, sănătatea, finanțele, dorințele, aspirațiile (arcanele minore 1- 10) dar și preceptele și procesele interioare (cărțile de curte).

    Aproape întotdeauna mesajele tarotului nu vor fi necunoscute celui care le consultă. Ci dimpotrivă, ele vor confirma lucruri deja știute, frământări interioare existente și care au nevoie de confirmări sau a fi scoase din interiorul persoanei și a fi afirmate sau spuse cu voce tare. Acest lucru este foarte evident atunci când se fac citiri la persoane total străine de cel care face citirea. Cu cei apropiati va exista todeauna suspiciunea că te foloseşti de cunoștințele și informațiile pe care le știi despre persoană, iar mesajul poate ajunge mai greu la sufletul persoanei care a cerut citirea. Acest lucru este valabil cu precădere atunci când persoana este sceptică asupra procesului divinatoriu.

    Utilizarea serioasă a Tarotului permite unei persoane să vadă care ar fi repercusiunea acțiunilor, să ia în considerare aspecte ale vieții personale, acțiuni și oportunități cu o abordare sistematică și introspectivă care va duce la alegeri în cunoștină de cauza. Ceea ce ne face să trecem de la a recționa la a acționa, la a ne modela în modul dorit ne noi înșine ceea ce face ca utilizatorul tarotului să devină o persoană mai puternică, stabilă și în control. Cărțile de tarot sunt arhetipuri care ne ajută să ne modelăm atunci când lucrăm cu ele. Chiar dacă mesajele transmise sunt uneori aleatorii, despre viitor, valoarea și efectelor acțiunilor sau deciziilor noastre sunt un dar pentru procesul de auto cunoaștere, introspecție și explorare interioară datorat procesului de interpretare a cărților dintr-o citire. Mesajele pot avea o valoare incomensurabilă pentru cel care are inima și sufletul deschise pentru a se cunoste pe sine însuși.

    Cărțile, în special cele 22 de arcane majore, au conexiuni profund esoterice care au început a fi explorate doar din secolul 18. Cărțile de tarot au fost conectate cu multe domenii esoterice și mistice cum ar fi magia rituală, cabala, alchimie, astrologie. Nu se stie dacă aceste asocieri au dus la crearea pachetului de tarot sau aceste conexiuni au fost create mult mai târziu. Însă este cert faptul ca renumitul esoterist și ocultist Eliphas Levi a explorat și expus pentru prima dată legatura directă dintre tarot și cabala. Au mai fost înaintea lui alte persoane care au sugerat sau pomenit de aceste legături, dar Levi a fost acela care le-a oferit publicului iar sistemul tarot-kabala a devenit unul dintre modelele de bază pentru dezvoltarea și interepretarea tarotului. El este folosit extensiv în toate grupurile și organizatiile spiritual esoterice care se bazeaza pe cunosterea și tradiția vestică

    Există la ora actuală pachete de cărți aproape din toate tradițiile spirituale ale terei de la păgânism, druidism, la nativi americani și budiști sau bazate pe toate tipurile de mitologie cum ar fi egipteană, greacă, nordică și arturiană.
    Noi însă în cadrul tradiției esoterice vestice ne vom rezuma doar la Rider-Waite în acest curs.

    Acest pachet de cărți (Rider-Waite) este baza de dezvoltare pentru majoritatea pachetelor de tarot disponibile pe piaţă în ziua de astăzi. Experienţa cu acest set de tarot face posibil pentru cel care a asimilat acest deck să fie capabil să lucreze cu aproape toate celelalte pachete (mai multe de 80%) de tarot la prima vedere și fără a fi necesară o perioadă de acomodare și studiu separate pentru fiecare set de tarot.

    De asemenea este important de știut că fiecare componentă a imaginilor de pe aceste cărți înseamnă ceva. Stelele de pe coroana împărătesei voaluri, piloni, trandafiri, crini, stele, șerpi, bijuterii, rodii, aripi, poteci, munti ... chiar culorile sunt pline de sens. În acest pachet nimic nu e întâmplător, totul are locul lui bine stabilit și în mod elocvent nu este doar artă. Dacă ai ști înțelesul acestor simboluri și intențiile creatorilor, ai înțelege mult mai multe, iar orice etalare ar fi mult mai bogată și lină.

    Mai multe detalii, în curând, pe
    http://www.institutulhermetic.ro/tarot-divinatoriu/


    - investiţia dvs: 400 lei. Pentru reduceri, detalii pe http://www.institutulhermetic.ro/cupon/
    - vă rugăm să vă înscrieţi din timp, deoarece sunt doar 10 locuri disponibile
    - detalii despre locaţie şi înscrieri: Codrina, tel. 0723.329.609, 0746.118.106"