Reinvata de la irlandezi sa fii mandru de tara ta si de ceea ce esti!

De la demararea campaniei online pe un site de concursuri,  in colaborare cu Ambasada Irlandei in Romania, prin care se doreste promovarea si in spatiul online a Festivalului St. Patrick's Day, ce se va desfasura la Bucuresti in perioada 15-19 martie 2013, parerile boggerilor au fost extrem de impartite...



Printre aceia ce au protestat pe blogurile personale impotriva unui asemenea festival strain, desfasurat cu muzica si dans chiar in centrul Capitalei, s-a structurat ideea ca ne pierdem treptat identitatea, tot importand sarbatori din afara, pana ce vom ajunge in final sa ne uitam cu totul traditiile stramosesti...


Cum nu cred ca exista vreo persoana dintre cele care ma cunosc care sa ma poata acuza de lipsa de patriotism (ba din contra as putea spune, daca ar fi sa ma refer fie si doar la un exemplu din spatiul virtual, respectiv la "meciurile teribile" de acum vreo 3-4 ani, pe care le-am avut pe Rostiri cu unii reprezentanti ai diasporei, dupa un articol de-al meu "prea patriotard", dupa consideratiile unora plecati de peste un deceniu din Romania...), de aceasta data eu sunt PRO Festivalul St. Patrick's Day!





Spre deosebire de alte sarbatori importate, gen: "Sf. Valentin", "Ziua SUA" sau "Ziua Frantei", un festival al primaverii, unde putem sa luam exemplu de la purtatorii de trifoi cam cum ne putem reuni prin veselie, "de la vladica la opinca", eu zic ca este binevenit.



O tara cu oameni mandri de tara lor, de ceea ce sunt, de ceea ce au fost si de ceea ce vor deveni ("If you're lucky enough to be Irish, your lucky enough. "), nu poate fi decat un model pentru multi romani, mioritici in tot mai avansata deriva, ce par a uita pe zi ce trece sa fie demni, curajosi, patrioti.



Ma bucur ca la Bucuresti se va desfasura si in acest an acest Festival in stil irlandez, poate ca ne va molipsi si pe noi si, in afara de conectarea la timpul Europei (continent care, indiferent de ce ar dori unii sau altii, este si casa noastra), ne va impulsiona sa initiem  mai multe asemenea sarbatori "populare", cu specific strict local. Hai sa mai copiem si lucrurile frumoase (daca tot tindem sa devenim o natiune copy/paste), nu doar pe cele urate din afara!

Programul festivalului irlandez il puteti vedea accesand linkul:
 www.stpatricksfestival.ro

Alegeti de acolo evenimentele care va plac cel mai mult, iar mai apoi invitati-va rudele, prietenii, vecinii, colegii de munca, ca sa petreceti impreuna un sfarsit de saptamana primavaratic, in care trifoiul va fi prezent la tot pasul. La fel si berea de cea mai buna calitate!