Ultima ora: Voi fi blogger NEOFICIAL de St. Patrick’s Day!


Bucuresteni de prin toate cartierele, dar  si voi, turisti ai metropolei noastre, iubite si hulite in aceeasi masura, din nou ni se pregateste un week end de pomina: vineri, 15 martie 2013,  se da startul unui sir atractiv de evenimente, de care sigur ne vom aminti multe luni de acum inainte, toate stand sub palaria verzulie cu trifoi, specifica prietenilor irlandezi.
Pentru ca da, cu ocazia St. Patrick's Day, Ambasada Irlandei, in colaborare cu oficialitatile romane, ne-au pregatit nici mai mult, nici mai putin, decat un FESTIVAL in stil irlandez, ce se va intinde, pe saturate, vreme de vreo cinci zile.


Manifestarile vor fi diverse, unele cu foarte mare staif, altele pentru tot omul, fie el simplu sau cu rang inalt, pentru ca toti sa fie multumiti, inveseliti si (doar) un pic ametiti de la berea ce va curge in valuri prin toate cluburile si pe terasele din Centrul Vechi,"noul Dorobanti" al Capitalei.Cel mai frumos va fi desigur duminica, pe 17 martie 2013, de Ziua Nationala a Irlandei, cand in Tara Trifoiului intreaga suflare sarbatoreste  St. Patrick's Day.

Tot atunci, in inima Bucurestiului se va desfasura o Parada in stil irlandez, pe urmatorul traseu: Calea Victoriei pana in Centrul Vechi, la intersectia strazilor Lipscani si Carada, unde va avea loc si un concert public ce ii are ca invitati pe Córas, Vyvienne Long, Aoife Dermody, U2 Zen Garden, Antonia, Vunk, The Dada, Mojo Band, Blackbeers și DJ Kormak, precum si trupa de dans traditional irlandez The Irish Way.


Asa ca, luati-va familia, prietenii, cateii si haideti cu totii, mici si mari, sa vedem parada si sa dantuim pe muzica irlandeza!

In cinstea acestei Sarbatori pline de culoare, site-ul Blogal Initiative organizeaza pana miercuri, 13 martie 2013, un concurs ce are ca premii importante, "innobilarea" a 3 dintre concurenti cu titlul onorant de "blogger oficial".

Daca sunteti interesati sa primiti o acreditare extinsa la Festivalul St. Patrick's Day, plus o palarie Guinness si un cd cu muzica irlandeza, mai aveti timp vreo trei zile ca sa scrieti de ce ati vrea sa deveniti temporar "ochii si urechile Sarbatorii Verzi".

In ce ma priveste, stiind dinainte ca nu am vreo sansa ca articolele mele, scrise in cadrul acestei campanii marca Blogal Initiative, sa fie luate in considerare la jurizare, alti oameni din blogosfera fiind, desigur,  mult mai talentati si cu mai mare lipici la publicul internaut, dovada si postarile lor cu un mare procentaj viral, ca o incepatoare in ale scrisului pe blog ce sunt, am decis sa fac parte din armata ostenilor pedestri, a "bloggerilor de nadejde neoficiali" si sa relatez ce o sa mi se para  mie ca va fi cel mai grozav, la intamplarile verzi din aceste cinci zile magice, la care voi lua cu siguranta parte.

Dar ce s-ar face oare marile armate ale lumii, daca nu ar exista si infanteristii?  Asa ca nu fiti tristi daca nici voi nu veti fi alesi. Chiar nu conteaza! Sf. Patrick ne trimite cate un gand bun tuturor, de acolo, din cerurile cele inalte.

Pentru ca da, oameni buni, e o sarbatoare pentru fiecare, acum, la inceput de primavara, asa ca sta doar in puterea noastra sa o facem memorabila!

Nici nu va trebuie mare lucru: un aparat foto, o camera video, un reportofon si/sau un laptop... Sau macar un telefon mobil care face poze... Asadar obiecte detinute cam de tot bucuresteanul sau turistul poposit in perioada asta prin apropierea cheiului Dambovitei. 

Hai sa reflectam Festivalul asa cum se cuvine, dintr-un punct  de vedere absolut neoficial, si, cine stie, s-ar putea sa avem surpriza ca unele dintre reportajele noastre sa fie chiar mai frumoase, mai sincere  si mai pline de miez si de atmosfera, chiar decat cele ale "oficialilor". Va prindeti in joc? Sf. Patrick o sa ne vada si o sa ne rasplateasca mai bine decat ar face-o vreun muritor de rand, fie el si sponsor!

Zau ca e foarte simplu sa fim fericiti, sa ne construim zilnic momente de bucurie, indiferent de cati ne trag de maneca spunandu-ne cu voce grava: "Veselia este interzisa in vremuri de criza!" 

Dati-le cu flit si traiti clipa la cote maxime: ACUM SI AICI!

Asa ca eu recomand urmatoarele:  

1. intrati pe http://www.stpatricksfestival.ro/category/evenimente; 

2. alegeti-va evenimentele care va plac cel mai mult, iar mai apoi, dati de stire pe Facebook despre Festivalul St. Patrick's Day si chemati-va prietenii reali si virtuali la o invazie primavaratica, plina de o veselie molipsitoare, menita sa insufleteasca strazile din Centrul Vechi al Bucurestiului!

 Ne intalnim la Festival!