GreenBiz Forum 2013: Idei pentru o Romanie mai verde!GreenBiz Forum 2013, evenimentul  de marcă organizat de revista  Biz, pe 24 aprilie 2013, la Hotelul Howard  Johnson din București, se dorește a oferi o viziune de ansamblu asupra unor concepte extrem de actuale pe plan mondial: afacerile verzi, practicile de management sustenabil, strategiile de green marketing, cooking  green, unele modele viabile de dezvoltare durabilă, precum și eco-designul, drept soluție futuristă pentru reciclarea deșeurilor companiilor din diferite sectoare de activitate. 


In continuarea discuțiilor desfășurate în noiembrie trecut la "Zilele Biz 2012", ce au avut și  o parte special alocată prezentării tendințelor dezvoltării durabile în România, iată că organizatorii au decis să aprofundeze acest subiect extrem de actual, dedicându-i un întreg forum, în care, pe îndelete, să fie dezbătute din unghiuri diverse aceste curente green. 


Speakerii invitați de către organizatorii Biz sunt foarte interesanți, mai ales dacă privim sectoarele din care vin aceștia.


Aparent, nu pare sa existe absolut niciun numitor comun între ei. De aceea va fi extrem de incitant modul în care spiciurile lor se vor armoniza, pentru a se uni în final într-un cor,  care să cânte melodios, pe aceleași tonuri, nicidecum disonant.


Forumul organizat de revista Biz, cea mai buna publicație economică din țara noastră, aflat  deja  la  ediția  a  7-a,  abordează două teme generoase: " "Starea națiunii verzi"  și "Bio România", secțiuni  sub umbrela cărora cei interesați vor putea să ia parte la niște discuții suculente, pe alocuri chiar aprinse, dat fiind că așa cum o știm noi pe Marta Ușurelu, nu va accepta nici acum niște prezentări plicticoase, care să adoarmă auditoriul, ci va insista ca sala și speakerii să poarte un dialog plin de substanță, din care toți să aibă în final cât mai multe lucruri de învățat.


Ca un element de culoare verde (evident!), dar și de gust natural, maestrul Tudorel Tudosiei, de la Băcănia Veche (pe care noi, bucureștenii, o apreciem de multa vreme), ne va oferi un moment special, inspirat denumit: "live cooking green".


Vă invit și pe voi să vă alăturați acestui demers de reîntoarcere la valorile fundamentale, în care protejarea naturii, conștientizarea faptului că facem parte dintr-un ecosistem, că nu suntem în exteriorul acestuia și în război cu Mama Pământ,  ne va putea asigura în scurtă vreme însăși supraviețuirea ca specie.


In ce mă privește, am avut privilegiul să particip (in mai multe ipostaze: de redactor-sef de revistă online, de blogger oficial și nu în ultimul rând de antreprenoare), începând din 2010, la mai multe evenimente de ținută organizate de revista Biz  și nu am avut decât de câștigat.


De altfel, pentru că în fiecare an particip la tot soiul de conferințe, forumuri și workshopuri, pe teme dintre cele mai diverse, organizate de către diverși traineri și firme specializate, pot afirma fără ezitare că revista Biz oferă cele mai profesioniste evenimente din domeniul economic desfășurate în țara noastră. 


Motivele care m-au făcut să particip la concursul organizat de către Blogal Initiative prin care se dorește selectarea a 5 bloggeri verzi care să popularizeze GreenBiz Forum pe blogul personal sunt, în afară de faptul că în urma participării la evenimentele Biz m-am ales întotdeauna  cu o mulțime de informații interesante, și acela că au mai scris la această campanie încă 2-3 bloggeri ale căror postări le citesc de multă vreme și  le apreciez în mod deosebit, de aceea mi-aș dori să-i cunosc personal, deoarece încearcă să schimbe lucrurile prin prezența lor în online.
Oameni interesanți s-au înscris pe Blogal în ultimele săptămâni   și asta face să merite participările la unele dintre concursuri, măcar pentru a le arăta aprecierea mea votându- le articolele participante la diverse campanii.

Proiectul Venus... Citesc despre el acum într-un articol înscris în competiție și, recunosc, mi-a trezit amintiri... Acum vreo 2-3 ani am auzit prima data despre ambițiosul Proiect Venus de la un român  din diaspora... Dar mai înainte,  pentru mine, a existat Roșia Montana și un grup de prieteni extraordinari ce ne mai iluzionam că acea zonă ar mai putea fi salvată...

Reciclarea si dăruirea de lucruri... Mi-ar face mare plăcere să o cunosc la GreenBiz Forum pe aceea ce a avut ideea unui asemenea blog, pe care eu îl urmăresc de ceva vreme.

Poate și blogul pe care îl construiesc eu acum, despre cum putem sa ne inființăm un acvariu acasă, o micuță lume acvatică, are un pic legătură cu acest forum verde...

Un acvarist este cu siguranță un demiurg, deoarece își proiectează și face să ia naștere un ecosistem artificial, dar si natural în aceeași măsură. Doar un om extrem de responsabil ar trebui să se ocupe de acvaristică, cred eu... Pasionații cu certitudine că îmi dau acum dreptate...

Intotdeauna pe internet în acest domeniu, al ecologiei, au fost oameni extraordinar de interesanți și nu trebuie musai sa faci parte din armata Greenpeace și să iei parte la acțiuni extreme pentru a schimba ceva în conștiințele oamenilor...

Micile schimbări petrecute la nivelul gândirii indivizilor simpli, cumulate picătură cu picătură, pot ajunge să producă Marea Schimbare... 

In definitiv și cel mai mare ocean este format tot din stropi de apă, fiecare dintre aceștia având un rol esențial în ființarea marii întinderi acvatice.

In noiembrie trecut am urmărit fascinată la "Zilele Biz 2012" o expunere în care ni s-a povestit despre un grup de români ce a realizat proiectul unei case cu totul deosebite...

Prezentarea cu pricina m-a făcut să îmi aduc aminte cu nostalgie și recunoștință de dna. prof. dr. Marioara Godeanu și de cercetările domniei sale din domeniul energiilor formelor caselor țărănești de pe meleagurile noastre...

Cu câtă încântare îi sorbeam vorbele în urmă cu ceva ani,  când am participat la niște cursuri de lungă durată (pentru a-mi împlini, fie și sub acea formă, visul din liceu, când doream să dau la Biologie doar datorită cercetărilor sale privind plantele și efectul de piramidă), cum citeam cu nesaț tot ce găseam prin librării în această direcție.

Organizatorii de la GreenBiz Forum au avut curajul să invite anul acesta un reprezentant al unei importante companii producătoare de ciment și betoane...

Știu cum era la Fieni pe vremuri (un prieten mi-a explicat pe atunci modul în care se produce cimentul și m-am îngrozit!), de aceea aș vrea să aflu în cadrul forumului marca Biz  ce vor să facă investitorii germani pentru a limita poluarea și a se evita un dezastru ecologic.. (Site-ul Carpatcement, extrem de bine realizat, conține multe informații în această direcție, de aceea vi-l recomand. Accesați-l dând click pe linkul următor:  www.heidelbergcement.ro)

(Un forum despre viitorul Roșiei Montane și despre gazele de șist probabil că ar face senzație, dar sunt conștientă că acestea sunt niște subiecte mai mult sau mai puțin tabu la acest moment, de aceea ne rămâne nouă, bloggerilor, misiunea de a lua atitudine pe Facebook, pe blogurile personale și în  offline.)

Concluzionând, dacă vă interesează viitorul nostru și al copiilor noștri,  vă invit și pe voi să participați pe 24 aprilie 2013 la GreenBiz Forum.

Nu vă speriați de tematică, doar aparent prea specializată. Știți ce se spune: dacă pleci de la o conferință, forum sau workshop măcar cu 3 idei pe care mai apoi chiar reușești să le aplici în viața ta, un asemenea eveniment și-a atins scopul.

Marta Ușurelu și echipa ei senzațională de la revista Biz probabil au venit cu idei grozave din Statele Unite (faine pozele de pe Facebook!) și vor face un eveniment green care să fie la nivelul celor desfășurate în acest început de an 2013, la New York și în San Francisco.

Uite așa vom primi și noi un pic de green-inspirație pentru a aduce un plus de verde in România noastră cea dragă!  Ceea ce, desigur, nu este deloc puțin lucru!


Detalii despre GreenBiz Forum pe:  www.bizforum.ro/greenbiz
gavolex