GreenBiz Forum - București, 24 aprilie 2013 (I)



GreenBiz Forum, ediția a 7-a, desfășurat astăzi, 24 aprilie 2013 în București, a reunit oameni interesanți care ne-au detaliat în expunerile lor cam ce înseamna unii termeni, tot mai uzitați în vremurile noastre, precum: ”CSR”, ”retrocauzalitatea în cazul dezvoltării unei organizații durabile”, ”ecosistemul conducerii unei companii”, ”rolul liderilor formali și informali în reușita unor proiecte ecologice”, ”stakeholderii bogați - singura soluție viabilă pentru o dezvoltare cu adevărat durabilă”, ”campaniile online - varianta câștigătoare pentru firmele ce nu au bugete mari alocate publicității de tip clasic”, ”crowdfounding”, ”alimentele bio”,”turism ecvestru”,”reconectarea la Mama Pământ”, ”diferența între bio, eco și natural”...

Cuvinte...cuvinte...cuvinte...

V-am zis de ieri că pe acest blog o să fie partea mai plicticoasă, iar pe blogul cel nou voi aborda temele discutate la Green Biz pe un ton mai relaxat.

Deocamdată pot să vă zic aici că a meritat să merg la acest forum verde, deși publicul a fost mai puțin numeros decât la alte evenimente similare, dar probabil că în sală au fost prezenți doar acei oameni interesați cu adevărat de subiectele puse in dezbatere.



Dragoș Tuță (The CSR Agency) a avut o prezentare extraordinar de interesantă, bine sistematizată, despre evoluția CSR-ului romanesc de la origini (adică din primii ani de după Revoluția din 1989) și până în prezent).










Dorin Bodea (Result Development) ne-a încântat din nou cu o adevărată prelegere referitoare la progresul bun și progresul rau, la relația directă ce există între o conducere competentă și dezvoltarea durabilă a unei afaceri.







Bogdan Arnăutu (Carpatcement Holding) a vorbit mult despre proiectele ecologice din zona Bicazului, ceea ce m-a făcut să-mi reamintesc ce disperare ne cuprinsese pe noi, cei de pe Rostiri, acum vreo patru ani, tot cam pe vremea asta, când o mulțime de plopi din acea zonă cădeau sub colții drujbelor...
În fine, între timp unii critici de atunci au fost reevaluați, dar asta e deja cu totul și cu totul altă poveste...



(maine, continuarea)


gavolex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!