Lateral thinking: GANDIREA LATERALA, un mod de a supravietui vremurilor noastre

Carti din biblioteca personala:

"Gandirea laterala" (autor: Edward de Bono) este cartea pe care as vrea sa vi-o recomand astazi, ca un mijloc prin care ne putem afla resurse nestiute care sa ne ajute sa traim intr-o perioada ce si-a pierdut orice urma de logica, de reguli, plina de volatilitate, in care la putere este SCHIMBAREA de dragul schimbarii (sau de dragul indeplinirii unor planuri oculte, ilogice pentru imensa majoritate, intocmite candva de niste papusari mefistofelici).


propuneri carti lectura
foto: arhiva personala
"Gandirea laterala" nu este un concept nou aparut. Are deja patru decenii si se bazeaza pe ideea ca in afara de gandirea verticala, in care stim de la inceput care este scopul final, stim ce cautam si selectam doar acele elemente ce ne permit sa ne atingem telul, in gandirea laterala lucrurile sunt putin altfel: nu stim ce cautam pana cand nu gasim ceva despre care avem brusc revelatia ca este chiar lucrul cautat.

Pare ciudat ce zic eu, dar daca va ganditi un pic, asa se darama limitele confortului personal, asa creativitatea prinde aripi si are loc progresul.

Solutiile noi, absolut originale, sunt rezultatul unor demersuri absolut revolutionare.

Gandirea verticala merge din pas in pas, secvential, pe cand gandirea laterala este capabila de salturi fabuloase.

Daca iubiti provocarile, asemeni mie, cu siguranta sunteti fani si ai gandirii laterale...

Iar cartea pe care vi-o recomand astazi, aparuta in 2006 la editura Curtea veche, in traducerea Sabinei  Dorneanu, o sa va incite cu siguranta la a schimba un pic paradigma de gandire...

Lectura placuta si aplicati ceea ce veti invata din aceasta lucrare, deja clasica, pe care Edward de Bono a scris-o,  referitoare la gandirea laterala!