Toshiba Ultrabook Portege Z930-102 , un ultrabook pentru impresionat clientii


Toshiba Ultrabook Portege Z930 – 102 , laptopul obținut în urma licitației cu peripeții de pe un site de concursuri, desfasurate in urma cu aproape o lună, este acel calculator pe care îl folosesc de fix zece zile (pentru a juca scrabble!).



După aceste zece zile pot să vă spun părerea mea despre acest laptop, opinie mai mult sau mai puțin subiectivă, având  în vedere ca marca  mea  de  suflet este  ACER  si nu l-as da pe Acerică (laptopul meu care în februarie tocmai a împlinit 3 ani) sau pe Cireșică (mini laptopul achiziționat în decembrie 2012) pe 100 de calculatoare Toshiba, indiferent de valoarea lor de inventar!


Precizez că niciodată nu am judecat un lucru după preț, asa că valoarea sa în bani nu m-a impresionat  absolut niciun moment, de când a fost pus pe lista obiectelor ce se pot licita.


Așadar…


Ca orice internaut am căutat să citesc cât mai multe despre acest laptop-minune,  care   mie mi-a reținut atenția dintr-un singur punct de vedere: autonomia de pana la 8 ore.


Wau! Ce poate fi mai grozav decât să nu ai  nevoie de cabluri o întreagă zi de lucru? Asa că mi-am dorit enorm acest laptop doar pentru acest aspect, deloc de neglijat, zic eu, de către un internaut împătimit (în afară de dorința de a arata și altora că se pot câștiga premii importante chiar dacă nu ești favorizat de către sponsori sau organizatori, doar muncind constant la scrierea advertorialelor solicitate in cadrul unui concurs extrem de dificil).


Mi se părea o răsplată corectă pentru munca mea de 4 luni depusă pe acel site, scriind articole publicitare, ca să nu mai vorbesc de tot ce s-a întâmplat în aceste luni în culisele concursului cu pricina.


Din nefericire, dupa bucuria de moment a caștigării licitației, am fost dezamăgită  pentru că mai mult de 3-4 ore nu a ținut bateria minunatului  Ultrabook Toshiba (cu ecranul luminat corespunzător), deși nu îl folosesc  decât pentru a juca scrabble online, deoarece este în prezent singurul calculator portabil pe care îl mai posed  cu Windows 7, pe celelalte trecând fără păreri de rău pe Linux (din motive mai mult decât evidente!).


Mai  am acum  Windows7 doar pe vechiul meu calculator de birou și pe acest Toshiba. 


Imaginea la acest Ultrabook Toshiba consider că putea sa fie ceva mai bună, dar este ok, dacă îl folosești doar pentru lucruri simple, așa cum procedez eu.


Tastatura are posibilitatea de a fi luminată din interior (continuu sau pe o perioadă limitată doar la scriere), ceea ce este un lucru bun, dacă ești obișnuit sa scrii noaptea sau dacă ești într-o încăpere mai întunecoasă.


Tastele, în schimb, sunt nereliefate, ceea ce face un pic dificilă scrierea, mai ales dacă vrei să redactezi ceva în “ în viteză”.


Un alt minus ar fi și faptul că se încălzește cam prea tare, lucru cumva explicabil prin faptul că este extrem de subțire.


Finisajele par relative bune, deși  are un aer de fragilitate care te îndeamnă  să nu îl bruschezi prea tare,  mai ales că laptopul nu a venit în urma licitatiei și cu garanția de 3 ani, așa cum speram (de fapt nu a venit cu niciun fel de de garanție!).


Obișnuită cu laptopurile ACER, care merg super în condiții mai mult decât dificile, Toshiba Portege Z930-102 nu mi se pare un laptop ieșit din comun, poate doar prin aspect, bun doar dacă urmează să te duci la o întâlnire de afaceri simandicoasă și vrei sa lași o imagine “profi” unui client care chiar este atent la asemenea chestiuni superficiale.


In ce mă privește,  îl voi folosi aproape exclusiv pentru a juca scrabble online, considerându-l, oricum, drept un premiu pentru acea campanie pentru care am scris despre această disciplină sportivă prea putin cunoscută în România.


Voi mai instala pe el și ceva programe ce nu  merg în Linux prea bine, dar cam atât.


Mi se pare amuzant că folosesc un laptop “de fițe" pentru a juca scrabble, dar, având în vedere cât de aplatizate sunt tastele, chiar se scrie destul de greu pe un asemenea calculator, după opinia mea.


Cu siguranță că este un laptop portabil scump,  gândit prioritar pentru oamenii de afaceri care au obligatoriu în dotare și o secretară, ce folosește un calculator obișnuit, de aceea nu mi se pare  un laptop potrivit pentru un blogger de rand.


Dacă ar fi să îi dau o notă de utilizator, aș spune că 8 (opt) ar fi tot ce pot oferi.


Cei care se ghidează doar după “prima impresie” (si "superbloggerii"), probabil îi vor da 10 (zece)… Nu este și cazul meu...