Gala Premiilor eCommerce (GPeC) 2013: locul de unde niciun magazin online serios nu poate lipsi!

Magazinele online - un bastion important pentru comerciantii angrenati in lupta cu criza economica

Odata cu izbucnirea crizei economice, magazinele clasice au pierdut tot mai multi clienti in favoarea celor online, in special clientii activi, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, din ce in ce mai interesati  de aceasta forma de comert, inca extrem de tanara pe plaiurile noastre mioritice.

Dar lumea virtuala este o lume primejdioasa pentru consumatorii neavizati, intrati pe net la vanatoare de promotii felurite, mai ales acelea privitoare la produsele de calitate. De aceea este bine sa le oferim niste borne de orientare acelor  beneficiari moderni  doritori tot mai mult, in ultima vreme, sa isi le poata achizitiona marfurile visate  la un pret accesibil, stand comod in fotoliu, de acasa ori de la birou, doar cu un simplu click, dupa ce analizeaza cu mare atentie caracteristicile marfii dorite, dar si comentariile postate de alti clienti,  fie direct pe paginile site-ului magazinului online, fie pe diverse retele de socializare din care fac si ei parte.

Oamenii de afaceri, la randul lor, au inceput sa fie tot mai constienti de faptul ca aceia ce nu sunt si in mediul virtual  (chiar daca au si o retea de magazine  in offline), pierd segmente tot mai importante de clienti, riscand chiar sa dea faliment, daca nu se adapteaza vremurilor moderne, timpuri mustind de tehnologie digitala.

Multe lucruri pe care le implica un magazin in online se aseamana cu acelea din mediul clasic, real, altele sunt specifice doar internetului. E nevoie de specialisti care sa le puna cap la cap si sa-i indrume pe aceia ce vor sa faca pasul in lumea virtuala, atat de incitanta, dar si plina de primejdii.

De aceea, aventura de a deschide un magazin online trebuie demarata in cunostinta de cauza, doar dupa o informare extrem de amanuntita, dupa discutii cu oameni care se pricep la comertul electronic si care au inregistrat succese in domeniu, dupa alegerea unor parteneri de incredere cu care sa porneasca la atac, avand o strategie foarte coerenta, ce are ca baza de pornire un plan de afaceri solid.

Costurile si rezultatele generale pe care visati sa le obtineti, daca sunteti un patron vizionar, nisa in care doriti sa intrati in tot mai crancenul razboi virtual cu alti competitori, nivelul profitului pe care incercati sa il dobanditi intr-un anumit interval de timp din activitatea online,  canalele de promovare cele mai indicate prin care sa va faceti cunoscut magazinul neconventional, toate sunt elemente importante pentru succesul unei asemenea afaceri  internautice.

Evident, regina elementelor ce poate conduce la victorie, aceea care leaga la un loc toate piesele de puzzle ale unui magazin online este: IDEEA.

IDEEA trebuie sa fie sclipitoare, intr-o lume atat de concurentiala, sa faca diferenta, mai ales ca, asa cum se stie, pe net lucrurile se desfasoara cu o viteza uimitoare: totul se modifica, se schimba, se copiaza, nu exista blazare in online, timpi morti, inghetare in proiect. 

Fara a exista o cantitate imensa de entuziasm combinat cu inteligenta si creativitate, cu credinta in Divinitate, dar si in propria persoana, precum si in colaboratorii bine alesi, nimic nu poate avea succes in online.

GPeC 2013 - competitia de gala a e-comertului romanesc, o importanta oportunitate pentru jucatorii de pe piata virtuala

Dar presupunand ca un om de afaceri si-a creat deja un magazin online, insa este la inceput de drum si nu are prea mare vizibilitate pe net si nici clientii nu prea au curaj sa comande produsele oferite prin calculator de la el, iata ca exista  o varianta  castigatoare,  un colac de salvare deloc de ignorat pe o mare involburata, precum aceea  a comertului  electronic...

Si pentru ca trebuia sa poarte un nume, acestei  maini de ajutor  i s-a zis:  Gala Premiilor eCommerce (GPeC).

GPeC 2013 - arena de confruntare a celor mai bune magazine online romanesti

Pentru ca lumea afacerilor este dura, o lume in care doar cei mai buni razbesc, evident ca si acest sprijin se face sub forma unui concurs, dar unul mai deosebit, in care esti indrumat, consiliat, incurajat, ti se arata ce ai gresit si cum poti sa remediezi rapid deficientele, vezi care este concurenta pe nisa ta de activitate, cum poti sa iti promovezi produsele, sa afli daca cererea se intalneste cu oferta, daca si cum poti sa creezi cerere pentru un nou produs.

Mai ai doar o saptamana sa te inscrii, pana la 31 mai 2013, in acest concurs aflat deja la a 8-a editie.

Dupa inchiderea listei cu magazinele online competitoare, lucrurile se vor petrece, ne promit organizatorii, alert, precum intr-un maraton pe durata lunga, de nici mai mult, nici mai putin, decat de vreo jumatate de an, un fel de antrenament-competitie de anduranta, constand in: conferinte, workshop-uri, consultanta si cursuri specializate. Orice proprietar de magazin online care se respecta, trebuie sa fie prezent in aceasta lupta frumoasa, din care toata lumea are de castigat!

Magazinele cele mai bune vor primi calificativul "magazin de incredere", castigandu-si dreptul ca o emblema in acest sens sa poate fi afisata vreme de 12 luni, de catre patronii laureati, la loc de cinste pe paginile magazinului lor online, asa incat clientii potentiali sa fie convinsi ca merita sa cumpere produsele din acele spatii virtuale, certificate de specialistii cei mai buni, si nu marfurile incerte oferite de vreun  obscur site concurent.

Evident, este doar un prim pas, urmand ca liderii e-comertului romanesc sa puna ulterior, cu rabdare, consecvent, caramida cu caramida, zi de zi, la constructia notorietatii afacerii lor online, inclusiv pe baza celor invatate in aceste luni ce vor urma, referitor la tainele unui magazin virtual de succes.

Pentru a intra in competitie, este nevoie de achitarea unei taxe de 250 de euro + TVA/magazin, dar avand in vedere ca participantii vor primi si o serie de cadouri interesante, cu o valoare totala de 2960 de euro (2710 euro beneficii nete!), cred ca aceasta investitie merita facuta fara ezitare.





Investitia de 250 de euro+TVA este necesara si daca privim lucrurile din alta perspectiva: daca veti plati pentru informatii, vor fi mai multe sanse sa tineti seama de ele si sa aplicati acele sfaturi ce va vor fi oferite de catre specialistii comertului online, fata de ipoteza in care le-ati primi pur si simplu gratis, fara nici un sacrificiu din partea dvs.

Ceea ce primesti in urma unui efort (fie el si financiar), capata mai multa valoare, greutate, indeamna la seriozitate, la consecventa crescuta in activitatea viitoare.

Detalii suplimentare despre acest interesant concurs romanesc puteti obtine accesand linkul organizatorilor:  http://www.gpec.ro/competitie/beneficii/avantajele-participarii