Clinicco - Alege ce e mai bun pentru inima ta!



Prinsi in ritmul naucitor al vietii specifice inceputului de mileniu trei, de multe ori nu mai traim, ci ne lasam traiti.

Starea de abandon tot mai crescuta in fata evenimentelor carora trebuie sa le facem fata, ne transforma intr-un soi de papusi vii care ajung sa raspunda la stimulii externi in mod automat, consumandu-ne tot mai mult din rezervele interne de energie ale organismului.

Si uite asa, ducandu-ne existenta intr-un ocean de stres, ajungem sa uitam de noi, pana in clipa in care, goliti de energie vitala, clacam, iar de-abia atunci ne dam seama ca avem si noi niste organe in trup pe care le-am ignorat, de parca ar fi fost indestructibile.

Asiaticii au mostenit din vechime niste invataturi speciale prin care oamenii pur si simplu sunt indemnati sa intre in dialog cu organele lor interne, prin metode de meditatie specifice, chiar mai mult, sa le faca... sa zambeasca. 


Si asa, zambet langa zambet, holistic, ajungem sa raspandim in jurul nostru doar energii pozitive.

Poate parea bizar pentru noi, europenii, dar fiecare celula, tesut, organ al corpului nostru, dispune de o inteligenta proprie, subsumata la ansamblul inteligentei organismului, iar daca ne focusam atentia asupra lor, ele ne vor raspunde in stil propriu, feed-back-urile lor luand forma senzatiilor diverse sau poate chiar a unor mesaje mai elaborate.





John si Beatrice Lacey au condus cercetari care au aratat ca inima de fapt comunica cu creierul determinand modul cum percepem lumea din jurul nostru si reactionam la aceasta. 

Ce ati raspunde la intrebarea, aparent simpla, care este cel mai important organ omenesc?

Probabil ca la fel ca imensa majoritate a oamenilor ati zice pe nerasuflate: creierul.

De acord, creierul omenesc este o minunatie si are un rol extrem de important in arhitectura organismului nostru, dar de inima ce spuneti?

Oare nu este ea motorul trupului nostru, nu are ea un tesut nervos depistat deja de cercetatori, nu este ea oare sediul sufletului, conform celor spuse de inteleptii din anticitate?

Modesta, isi face treaba si bate neincetat, inca din perioada de viata intrauterina si pana in clipa Marii Treceri.

Raspundeti sincer: astazi v-ati adus aminte ca aveti o inima ce bate in pieptul dvs.?

Probabil ca nu, daca nu sunteti suferinzi si nu luati un tratament special prescris de medicul cardiolog...

Asa cum se spune, punctul de putere al unui om se afla in inima. 
Daca aceasta este in suferinta, puterile posesorului sunt si ele limitate, tinzand vertiginos catre zero.

Protejarea inimii este extrem de importanta, mai ales pentru noi, romanii, care detinem din nefericire locul 1 in Europa, in ceea ce priveste evantaiul bolilor de inima.



Pe cale de consecinta, inseamna ca din cauza stresului determinat de grijile zilnice, puterile noastre ca neam, nu doar ca indivizi separati, sunt secatuite, asa incat este nevoie de a lua masuri cat mai urgente pentru remedierea acestei stari de lucruri.

Alimentatia nepotrivita, variatiile tot mai mari de temperatura, cresterea nivelului vibrational al Pamantului, starea de incertitudine cu privire la ziua de maine, programul de lucru epuizant sau, dimpotriva, stresul determinat de lipsa unui loc de munca stabil, totul face ca biata noastra inima sa lupte din rasputeri, cu toata inteligenta de care este capabila, pentru a se adapta la provocari dintre cele mai diverse.

Iar in final, daca cedeaza, apare inevitabil BOALA.

Metoda cea mai la indemana pentru a nu ajunge intr-o situatie limita, cum ar fi aceea a unui infarct miocardic sau o alta boala de inima ce presupune un tratament alopat indelungat, uneori pe intreaga viata, este efectuarea unor controale medicale regulate, inclusiv la cardiologie, inclusiv un EKG, pentru a se putea lua masurile necesare cu maxim de eficienta daca medicul cardiolog constata aparitia vreunei afectiuni la inima in faza incipienta.

Alaturi de vizitele la medicul de specialitate, in scop preventiv, ar fi bine sa incercam pe cat posibil ca sa eliminam macar o parte din factorii ce pot produce imbolnavirea inimii.

Ar fi ideal sa incercam sa mancam cat mai sanatos, sa eliminam macar o doza din stresul cotidian, sa ne odihnim activ in mijlocul naturii (in zonele linistite de munte sau macar in parc, daca nu avem posibilitatea de a ne duce de mai multe ori pe an in asemenea zone, incarcate cu ioni negativi), sa ne inconjuram de lucruri frumoase, sa gandim frumos, sa simtim frumos... cu inima...


Mai tineti minte ce vi se spunea candva? Procedeaza cum iti spune inima, asa cum simti!



Nu-i asa ca acest micut motoras care se formeaza la 21 de zile de la conceptie, inca din viata intrauterina, purtatoarea de suflet, este un miracol?

Acasa putem sa incercam sa ne destindem ascultand o muzica placuta, terapeutica (va recomand sa apelati si la meloterapie, Gheorghe Iovu fiind unul dintre compozitorii de muzica terapeutica ce reusesc sa aduca ingerii mai aproape de noi), putem medita, si, de ce nu, pentru aceia dintre dvs. care sunt credinciosi, puteti merge la biserica, deoarece energia existenta intr-un lacas de cult, frecventat de zeci de ani sau chiar sute, de atatia oameni, unde ritualurile se desfasoara continuu, saptamana de saptamana, este exceptional de binefacatoare asupra sufletului, dar si in ceea ce priveste trupul.

In definitiv, in isihasm exista Rugaciunea Inimii, nu Rugaciunea Creierului, ceea ce demonstreaza inca o data ceea ce am spus despre sediul sufletului si al grauntelui divin care se afla ascuns in cel mai ascuns ungher al inimii.

Multi prieteni de-ai mei chiar au renuntat la televizor, deoarece este si un vampir energetic extraordinar de periculos (nu doar un manipulator al mintii!) si s-au intors la pasiunea de demult a lecturii.

Mersul la expozitiile de arta, la spectacolele de teatru, la opera si la concertele de muzica clasica, au de asemenea efecte binefacatoare asupra sanatatii inimii noastre.

Nu uitati nici de suplimentele alimentare, care, daca sunt bine alese, dupa o discutie cu medicul de familie, pot fi si ele de ajutor, daca vin in completarea unei alimentatii cat mai naturale, echilibrate, nu neaparat vegane.

Reducerea bauturilor alcoolice reprezinta un alt element-cheie de care trebuie tinut seama, daca vrem sa nu ajungem la sectia de chirurgie cardiovasculara.


Daca totusi ati dus o viata ce v-a debusolat total starea de sanatate, iar acum simtiti o gheara ce va strange sau niste palpitatii , va propun sa mergeti de urgenta la un consult de specialitate.

Si pentru ca tot v-am recomandat o cura la munte, unde puteti sa imbratisati si un brad (metoda extrem de eficienta de energizare rapida!), ce-ar fi sa faceti o vizita la Brasov si la CLINICCO, la sectia de cardiologie, in cel mai bun spital privat din Romania?





Medicii de acolo sunt niste profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, asa incat veti primi cele mai bune indrumari si, eventual, tratamentul adecvat.

Sectia de chirurgie cardiovasculara de la Clinicco  este de un nivel exceptional, din punctul de vedere al dotarilor, iar daca sunteti din judetele Brasov si Covasna, este bine sa stiti ca de mai bine de de patru ani  puteti beneficia de  operatii gratuite in caz de urgente deosebite.

Daca sunteti bloggeri, propun sa scrieti si voi cate un articol despre cum aveti  grija de inima voastra si veti primi cadou de la specialistii de la  Clinicco, un voucher  la cardiologie voi sau cei dragi, in cuantum de 200 de lei pentru consult, EKG,  interpretare EKG, schema de tratament si recomandari.

Iar inima voastra sigur o sa va multumeasca si va zambi fericita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!