Rosia Montana, un loc al Renasterii, nu al mortii


Aurel scria pe minunatul sau site in urma cu ceva vreme (nici nu mai stiu cata, intr-o lume in care orologiile s-au revoltat si masoara orele dupa legi proprii, pe care inca nu le putem deslusi):Si lista chiar a crescut... o lista a Renasterii Interioare a tuturor celor ce au fost acolo, in lumea „diferita” din spatiul Rosiei Montane...Iar acum, in aceste saptamani, cand romanii s-au polarizat in doua detasamente: pro si contra exploatarii resurselor minerale de la Rosia Montana, multora dintre noi ne plange sufletul, pentru ca se va distruge o lume de poveste... O poveste reala, in care, pentru o perioada scurta, am facut si noi parte...Atatea minciuni s-au difuzat in media despre acel loc fabulos, de catre niste insi care demult nu mai simt romaneste, ci doar capitalist, vanzandu-se pentru un pumn de arginti, incercand sa-si cumpere un dram de iluzorie fericire care sa le acopere haul din suflet!

Atatea lucruri gresite s-au spus si de catre aceia din grupul manifestantilor pro, multe dintre ele induse acum si de unii care vor sa confiste entuziasmul tineresc, plin de buna-credinta, in scopuri intunecate!

Dar Rosia Montana se va proteja pana la urma singura, pentru ca Binele va invinge, indiferent de interesele meschine ale unora sau altora!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum deblochez o usa? Cele mai eficiente metode de a deschide o usa blocata

MegaHost - locul unde domeniul meu web va fi ACASA!

Tu ce formatie nunta Bucuresti te-ai gandit sa angajezi pentru petrecere?