Rosia Montana, un loc al Renasterii, nu al mortii


Aurel scria pe minunatul sau site in urma cu ceva vreme (nici nu mai stiu cata, intr-o lume in care orologiile s-au revoltat si masoara orele dupa legi proprii, pe care inca nu le putem deslusi):



Si lista chiar a crescut... o lista a Renasterii Interioare a tuturor celor ce au fost acolo, in lumea „diferita” din spatiul Rosiei Montane...



Iar acum, in aceste saptamani, cand romanii s-au polarizat in doua detasamente: pro si contra exploatarii resurselor minerale de la Rosia Montana, multora dintre noi ne plange sufletul, pentru ca se va distruge o lume de poveste... O poveste reala, in care, pentru o perioada scurta, am facut si noi parte...



Atatea minciuni s-au difuzat in media despre acel loc fabulos, de catre niste insi care demult nu mai simt romaneste, ci doar capitalist, vanzandu-se pentru un pumn de arginti, incercand sa-si cumpere un dram de iluzorie fericire care sa le acopere haul din suflet!

Atatea lucruri gresite s-au spus si de catre aceia din grupul manifestantilor pro, multe dintre ele induse acum si de unii care vor sa confiste entuziasmul tineresc, plin de buna-credinta, in scopuri intunecate!

Dar Rosia Montana se va proteja pana la urma singura, pentru ca Binele va invinge, indiferent de interesele meschine ale unora sau altora!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!