AlpinStraja.ro - idei de imbunatatire a site-ului (varianta hibernala)


La 13 noiembrie am intrat in Zodia Lupului Dacic, de aceea un sejur la Straja, petrecut pe meleagurile hunedorene, incarcate de traditii milenare, nu poate sa fie decat binevenit.
Va fi cu siguranta si o avanpremiera la un adevarat cantonament la Straja, pe care, daca sunteti schiori, fie ei si amatori, o sa il apreciati la justa lui valoare, odata cu sosirea sezonului alb 2013-2014.


Pentru ca, trebuie sa recunoasteti, o vacanta de schi la Straja poate fi uneori mult mai interesanta chiar si decat una de fite petrecuta in Austria, daca esti inconjurat de intreaga familie sau de grupul de prieteni care trebuie!


De aceea, va propun sa schimbati destinatia voastra externa si sa va orientati spre neaosa Straja hunedoreana, iar ca loc de cazare sa alegeti de asta data Vila Alpin, de care se tot vorbeste elogios in ultima vreme, atat pe net, dar si printre turistii care s-au simtit atat de bine aici, incat au decis sa mai revina (si chiar au facut-o!).Eu zic sa faceti chiar acum o calatorie virtuala prin interiorul Vilei Alpin, lucru lesne de experimentat, dupa ce veti intra pe site-ul www.alpinstraja.ro

Stiu, v-ati fi dorit si un fond muzical adecvat pentru aceasta calatorie si ceva cadre mai bune, dar se pare ca se lucreaza asiduu la imbunatatirea acestei aplicatii, asa incat ramane sa ma credeti pe cuvant ca in realitate locatia arata chiar mai bine decat in imaginile actuale de pe site.O sa ramaneti  dupa aceasta calatorie doar cu o idee preliminara despre ceea ce veti gasi acolo, completata mai apoi de informatiile ample referitoare la facilitatile oferite, promotii, partiile de schi, cazare (inclusiv rezervarea locurilor online).

Camerele sunt spatioase, aerisite, baile moderne si curate, restaurantul frumos decorat, iar felurile de mancare imbietoare.


Oamenii de la Vila Alpin sunt niste gazde excelente, mereu amabili, de aceea, o poza cu echipa lor zambitoare pe prima pagina ar aduce un plus de popularitate si, implicit mai multi turisti.

Prieteni au multi pe Facebook, dar important este ca internautul sa vada in primul rand ceea ce i se ofera si nu cati oameni au dat like paginii de pe reteaua de socializare. De aceea eu as muta acest widget lateral, la fel si cele doua bannere din partea superioara, aducand butoanele de accesare a paginilor in locul lor.

O pagina cu mai multe informatii despre istoricul zonei, in special despre geto-daci, inclusiv ceva legende si traditii locale, ar starni sigur interesul cititorilor avizi de informatii despre aceste locuri incarcate de mister.

In plus, pe prima pagina, as amplasa si un filmulet de prezentare a Vilei Alpin (urcat concomitent si pe YouTube)  cu tot ce inseamna ea (amplasament, echipa, facilitati, dotari, feluri de mancare speciale s.a.).

Blogul ar trebui actualizat si el macar la 2-3 zile, cu noutatile din zona, cu multe, multe fotografii recente, cu intamplarile hazlii de vacanta, cu marturiile turistilor.


Stiu, v-ati fi dorit si voi, asemeni mie, ca site-ul lor sa se invesmanteze deja in haine mai groase, dar sezonul de iarna nu a inceput inca in mod oficial, asa ca garderoba anotimpului rece este inca la aerisit in curtea Vilei Alpin. 


As vrea si eu, ca si voi, un template mult mai profesionist, cu o poza bine realizata a varfului Straja ca element central, plus niste butoane cu fonturi mai mari si mai bine reliefate, care sa te invite la a da click pentru a purcede la o navigare atractiva prin paginile cartii de vizita virtuale a Vilei Alpin.

Ca orice locatie montana care se respecta, probabil are si un imn, pe care turistii inarmati cu chitare il fredoneaza entuziasti. Nu l-am putut gasi pe net, desi mi-ar fi placut nespus acest lucru!

Alaturi de imnul Alpin, poate o pagina cu lista celor mai frumoase cantece de munte, tocmai bune pentru montaniarzii plecati in inspectarea imprejurimilor, nu ar fi o idee deloc rea, pentru ca ar aduce multi internauti (mai intai pe site, iar mai apoi la receptia vilei, pentru a se caza offline).

Pe site exista si o galerie foto, dar pozele cele mai spectaculoase le-am gasit nu acolo, ci pe pagina Vilei Alpin Straja de pe Facebook, desi ele fac mai mult decat o mie de cuvinte, dupa cum zice proverbul.Asa ca ele ar fi bine sa fie urcate iute nu doar in album, dar cele de top 3 si pe prima pagina...

Cine nu ar vrea sa vada in realitate animalutele de la Vila Alpin din statiunea Straja (Hunedoara), sa se joace cu pisicuta sau catelul din imagini prin omat sau sa faca cel mai grozav om de zapada, in cadrul unui concurs special?

Si pentru ca a venit vorba de concursuri, un concurs foto permanent (anuntat pe site si pe Facebook), in cadrul caruia turistii ce au fost oaspetii Vilei Alpin Straja sa trimita cele mai frumoase instantanee realizate de ei, ar fi o idee foarte buna, pentru obtinerea de trafic suplimentar, dar si in scopul de a obtine poze de calitate superioara pentru primenirea saptamanala a cadrelor de pe prima pagina a site-ului.O sectiune speciala ar trebui sa fie alocata iubitorilor de schi, unde sa gaseasca nu doar o enumerare succinta a partiilor, dar si informatii la zi despre echipament, cursurile de schi, tarife practicate de monitori, eventualele concursuri.

Acestea fiind zise, va invit sa petreceti cateva zile de poveste la Vila Alpin Straja, departe de tumultul metropolei, unde va veti regasi pe voi insiva, acolo sus, unde cerul se contopeste cu pamantul, iar pe administratorii site-ului sa il faca iute cat mai atractiv si memorabil pentru noi, turistii.Daca aveti si voi idei despre cum sa arate mai „profi” site-ul Vilei Alpin din statiunea Straja, propun sa le scrieti pe adresa de contact sau pe Facebook, pentru ca orice idee este binevenita, iar castigul va fi al tuturor.- postare scrisa pentru SuperBlog 2013 – editia a 20-a