Importanta jocului pentru cei mici

Realizarea faptului ca jocul in copilarie are un rol extrem de important in dezvoltarea sociala, fizica si cognitiva a copilului este cruciala. 

Jocul este o activitate umana dominanta in copilarie, prin care copilul isi satisface imediat, propriile dorinţe, actionand constient si liber in lumea imaginara pe care sio creeaza singur. Jocul are rol terapeutic pentru cei care nu au dezvoltata initiativa si curajul de a intra in competitie. 


Prin joc se elibereaza de timiditate si intra cu toate fortele in joc. Rolul jocului in procesul de invatare nu trebuie subestimat, deoarec copilul isi insuseste o serie de deprinderi care mai tarziu ii vor fi folositoare in procesul de invatare. Daca petreci putin timp cu copilul tau, jucanduva impreuna, veti observa ca acesta are puteri de eliberare a energiei negative, jocul insenineaza fete, si aduce zambete in vietile oamenilor.

 In plus, tot prin joc, copilul este expus unor situatii ce necesita solutionare. In activitati precum construirea din cubulete sau asamblarea de puzzle-uri, copiii se folosesc de gandirea critica.

Va recomand sa intrati pe site-ul Noriel, daca sunteti in cautarea unor jucarii fete pentru viitoarea Sarbatoare de Mos Nicolae si sa cumparati si un puzzle 3D spectaculos!