Anul acesta voi calatori la Madrid!

Sunt sigura ca stiti si voi de lista aceea cu... „100 de vise pe care vreau sa mi le implinesc in viata aceasta”...

Evident, vorbim de niste dorinte realizabile, nu de niste chestiuni fantastice, imposibile... Dar ce mai inseamna imposibilul in epoca noastra?

Totul este doar o chestiune de timp, asa cum ne-a spus la o conferinta de anul trecut si Nick Halik, unul dintre marii bogatasi nonconformisti ai lumii.

Zicea el ca si-ar dori sa ajunga pe Marte...

Evident, cand eram copii si ne uitam (ca si acum!) la filmele SF despre Planeta Rosie, cu totii am visat sa fim si noi astronauti si sa pasim pe solul misterios.

Chiar eram convinsi ca, peste scurta vreme, calatoriile cu navetele spatiale catre Marte vor fi deja  obisnuite... 

Asa cum astazi este de ajuns sa deschizi laptopul, tableta sau telefonul inteligent si poti sa iti procuri lesne niste bilete de avion Bucuresti Londra sau niste bilete avion Bucuresti Roma, ca sa ajungi rapid, zburand extrem de confortabil, in oricare dintre cele doua capitale europene, tot astfel, credeam noi pe vremuri, pur si simplu  ca o sa ne cumparam candva de la agentie un bilet Bucuresti-Marte, iar dupa o imbarcare de pe aerodromul spatial vom putea calatori lin prin spatiu, catre destinatia dorita.

Anii au trecut, noi am crescut si, chiar daca si acum suntem fani „Star Trek”, calatoriile turistice catre alte planete inca nu exista in realitate.


Revenind la la acea lista cu 100 de vise fantastice, dar realizabile, eu mi-as dori cel mai tare sa vizitez toate capitalele tarilor din Europa.

Acum, de cand suntem in Uniunea Europeana, acest lucru chiar este pe deplin realizabil, totul este sa iti planifici inteligent calatoriile, functie de buget si de de timpul liber pe care il ai. 

In cativa ani poti bifa toate aceste tari si, cand zic „bifat”, nu va ganditi la un maraton contracronometru prin toate capitalele, ci la niste vacante de minim o saptamana pentru fiecare dintre acestea, pentru a putea sa te incarci, fie si partial, cu energia locului, sa incepi sa te integrezi un pic in atmosfera locala.

Asa se face ca anul acesta eu am ales sa merg in Spania...

Stiu, poate parea ciudat pentru unii, dar eu chiar nu am fost pana acum in Spania...

Din acest motiv am decis sa imi procur din vreme niste bilete avion Bucuresti Madrid si, in urmatoarele doua luni, vreau sa invat de zor limba spaniola (la nivel conversational), sa ma uit la documentare turistice si sa citesc de pe internet cat mai multe despre obiceiurile si traditiile fratilor de ginta latina.

Sunt convinsa ca voi avea parte de o vacanta de vis, asa cum mi-o imaginez de multa vreme, iar calatoria pe Marte o sa mai astepte un pic... 

Cu toate acestea si Planeta Rosie ramane pe lista mea... Eu am incredere in savantii care lucreaza febril la calatoriile prin teleportare.

Pana atunci poate ne intalnim prin mai pe meleaguri madrilene, ce ziceti?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!