Depozitele online cu materiale de constructii - varianta ieftina ce te scuteste de alergatura!

V-am mai povestit despre avatarurile pe care matusa mea le-a indurat cu inchirierea unei garsoniere de pe la Piata Crangasi.

Fostii chiriasi au plecat brusc, imediat ce au putut sa fie beneficiarii unui credit „Prima Casa” , asa ca au intrerupt fara ezitare contractul ferm, semnat si parafat de Fisc, desi mai erau niste luni bune pana la expirarea acestuia.

Chiria era simbolica, de doar 500 de lei pe luna, pentru ca, zicea matusica, important era sa aiba cineva grija de garsoniera ei confort 1, nu sa se imbogateasca acum, la batranete!

Chiriasii, ce sa zic, pareau oameni de treaba, veneau si ii aduceau rudei mele banutii lunar la ea acasa, pentru ca sarmana femeie, vezi Doamne, sa nu se mai deplaseze dansa pana in sectorul 6... 

Bine zic... pareau...

In fapt, dupa ce au plecat asa, inopinat, m-am oferit sa o ajut cu igienizarea locuintei cu pricina si... am avut parte de un soc teribil: usa de la intrare de-abia se mai tinea in balamale, peretii murdari si scorojiti, ferestrele stateau sa cada si ele... ce mai, trebuia luat totul de la capat pentru ca biata garsoniera sa arate asa cum era in urma cu 4 ani cand fusese inchiriata...

Am inceput sa facem niste liste cu ce trebuie inlocuit, cu ce trebuie reparat, zugravit, vopsit...

Toate bune si frumoase, dar pentru cine cunoaste zona, la Piata Crangasi nu prea exista depozite cu materiale de constructie, de aceea ne-am tot gandit cum sa facem incat sa rezolvam rapid, calitativ si, de ce nu, la un pret convenabil aceasta misiune aparent imposibila.

Prioritatea numarul 1, dupa cum i-am zis si matusii mele, era sa inlocuim ferestrele vechi, tamplaria putrezita, pentru ca era deja luna septembrie si ploile puteau sa faca ravagii si mai mari bietei garsoniere si asa atat de greu incercate.

Evident, urma sa alegem ferestre moderne, de aceea am tot cautat o oferta pentru termopane care sa fie accesibila ca pret, dar care sa ne multumeasca si din punctul de vedere al calitatii.

Nu de alta, dar nimic nu e mai rau decat sa ai condens in casa din cauza geamurilor termopan, deoarece stiti si voi: condensul duce la mucegai si chiar nu doream sa transformam camera sau bucataria intr-o pestera urbana.

Ideea era ca vecinul nostru de palier, nea Vasile, recunoscut in bloc pentru maiestria de care da dovada in montarea termopanelor, fiul lui avand si un mic atelier specializat, s-a oferit sa ne ajute.

Totusi, fiind pensionar, dorea sa aiba toate materialele necesare la indemana, nu sa mearga el sa le cumpere. Plus ca, fiind criza, activitatea atelierului cam lancezea, pentru ca deja cam toata lumea si-a schimbat ferestrele pana prin 2008-2009.

Mai tineti minte, unii chiar faceau credite la banca, pentru a-si pune termopane la apartamente ?!!

Sincer, am tot cautat un magazin cu materiale de constructie prin zona, ceea ce, trebuie sa recunosc, a fost o aventura neasteptata pentru mine, dar nu am gasit mai nimic, desi am ajuns pana pe la piciorul Podului Grant, in cautarile mele dupa componentele unor ferestre termopan ideale. Mai aveam nitel si ajungeam pe Calea Grivitei, dar depozit de materiale tot nu am aflat.

Ce-i drept, nu multi vand ferestrele termopan asa, pur si simplu, fara a le monta chiar ei, dar matusa mea chiar nu avea suficienti bani pentru a plati suma exorbitanta ceruta de unele firme pentru a pune de mantuiala patru geamuri PVC oscilobatante banale si niste usi de interior.

Dezamagita, am revenit in Piata Crangasi, unde, vanzatoarea unui magazinas ce vindea vopsea lavabila si baterii sanitare (la pret dublu fata de un supermarket), mi-a recomandat complice sa incerc „la depozit”, aratand undeva in directia Lacului Morii...

Sincer, nu mai aveam niciun chef de a strabate la pas inca o bucata din sectorul 6, asa ca ma gandeam in sinea mea ca nu imi ramane decat sa intreb la mine, in pe nedrept hulita Rahova, daca vor sa vina niste mesteri sa instaleze niste termopane si la matusa, in sectorul vecin...

Biata femeie ma astepta plina de speranta in garsoniera, asa incat nu am avut inima sa ii zic ca nu m-am descurcat in depistarea unui magazin de termopane pe langa blocul ei si ca instalarea ferestrelor o sa mai dureze nitel si ca o sa o coste mult mai mult...

Plus ca il privam si pe nea Vasile de un supliment la pensia lui neindestulatoare.

I-am zis asadar matusicii ca acum e moda comenzilor pe internet, asa ca ar fi bine sa ne uitam si dupa un magazin online care se ocupa cu asa ceva...

Pentru ca se uita destul de neincrezatoare la mine, mi-am luat un aer sigur, am deschis laptopul si am cautat cu aparenta nonsalanta unul mai intai in sectorul ei, adica in zona Crangasi... Si culmea, chiar l-am gasit!!!

Site-ul respectiv este un magazin virtual grozav, deschis parca special pentru noi, din care am putut comanda simplu, din fotoliul de acasa, tot ce mesterul din bloc avea nevoie pentru a realiza o lucrare de calitate, dupa ce da o fuga si la atelierul baiatului sau.

Noi chiar l-am chemat pe nea Vasile, vecinul de care va ziceam, ca sa isi aleaga chiar el tot ce ii trebuie, pentru ca sa schimbe „ochii” garsonierei si sa lase lumina zilei sa purifice spatiul, in timp ce iarna vor pastra caldura inauntru, iar vara racoarea.

Pe site exista si un widget extrem de util: „tablou de tamplarie” se cheama, unde poti selecta tipul de tamplarie (noi am ales in afara de ferestre si doua usi interioare), profilul PVC dorit (Rehau, in ce ne priveste), culoarea tamplariei, sticla, glafuri de interior si exterior conform gusturilor clientului,  dimensiunile dorite.

In afara de acestea, am mai ales si niste plase tantari la preturi foarte bune, ideale pentru noptile de vara, cand iti doresti sa lasi geamurile deschise si sa auzi greierii cantand, mai ales ca matusa locuieste intr-o zona cu multa verdeata.

Tot de site am mai comandat online si niste materiale de montaj (spuma, suruburi si alte lucruri din acestea indispensabile), pentru ca nea Vasile sa faca si el o treaba temeinica, de calitate.

Va recomand si voua sa alegeti un magazin online de materiale de constuctii, mai ales daca sunteti patronii unor ateliere de tamplarie, dar si daca sunteti persoane fizice si va doriti, sa zicem, sa va inlocuiti un geam obisnuit, transparent, cu un panel termoizolant.

Presimt ca in curand va trece vremea cand plecai cu mesterul dupa tine prin depozite prafuite pentru a alege materialele de constructii... 

De-acum o sa stam la masa din sufragerie impreuna cu acesta, la o cafea, in timp ce vom alege simplu, de pe net, dintr-un magazin electronic tot ce ne trebuie, iar produsele comandate vor ajunge la noi in cel mai scurt timp, scutindu-ne de stresul cautarii unei masini de transport marfa si, mai ales, de negocierile cu soferii legate de pretul carausiei respective.

Ceea ce, trebuie sa recunoasteti, este un lucru extraodinar!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!