Planuri pentru o vacanta de 1 Mai deosebita

De cand Mihai a venit cu ideea ca sa ne petrecem mini-vacanta de 1 Mai in strainatate ma tot gandesc unde ar fi mai bine sa mergem...

De cand s-au deschis granitele si am devenit si noi, mioriticii,„cetateni europeni” cu acte in regula, paleta de optiuni este extrem de variata, iar daca alegi cu atentie poti sa iti petreci o vacanta de neuitat cu bani putini, intr-un loc feeric. 

Romanii calatoresc acum cu o frenezie absolut incantatoare spre cele mai neasteptate locuri de pe batranul nostru continent, fie pentru a se distra in cine stie ce cluburi de fite, fie pentru a admira arhitectura unor cladiri ce mai poarta inca aerul vreunui burg medieval, fie pentru a se lafai pur si simplu la soare pe tarmul unei mari cu valuri turcoaz.

In ce ne priveste, atat eu, cat si Mihai, iubim artele,  asa incat nu am merge niciodata intr-un loc, fie el in Romania sau in strainatate, doar pentru a ne inchide intr-un club sau a zace undeva la plaja, sub razele dogoritoare ale soarelui.

Mie imi place mult sa desenez, asa ca din bagaje nu lipseste niciodata caietul meu de crochiuri, iar Mihai nu se desparte de aparatul lui de fotografiat, imortalizand cu ochi de specialist tot ceea ce prinde in obiectiv: chipuri, peisaje, cladiri...

Pentru el este mai simplu, deoarece nimeni nu este surprins de faptul ca un turist face fotografii...

In ce ma priveste, lucrurile stau putin altfel, deoarece trebuie sa desenez rapid, fara a atrage prea mult atentia trecatorilor.

Nimic nu mi se pare mai agasant decat un grup de oameni care stau in spatele meu si comenteaza o schita neterminata.

Pe vremuri aveam un micut sevalet portabil pe care il luam cu mine peste tot, dar acum este destul de dificil sa mai fac acest lucru, mai ales de cand poposim in metropole, pentru ca lumea este curioasa, asa ca am capatat o dexteritate deosebita in a schita rapid, in maxim 2-3 minute ceea ce ma intereseaza, eventual Mihai face si niste poze „in rafala” ale temei alese de mine, iar la intoarcerea acasa, in micutul meu atelier de creatie, incerc sa pun toate piesele puzzle-ului pe suportul de panza, carton sau hartie, pana ce desenul sau pictura este gata.

In aceasta primavara as vrea sa alegem Spania (tocmai ce am inceput sa invat cum trebuie limba spaniola!) si, pentru confortul psihic pe care ni-l ofera, Austria.

Daca si Mihai este de acord (si nu vad de ce nu ar fi!), in seara aceasta o sa il pun sa caute pe internet niste oferte de bilete avion Barcelona si bilete avion Bucuresti Viena.

Tocmai ce imi zicea el ca a gasit un site, http://www.aerotravel.ro, asa incat o sa ii las bucuria de a se ocupa de achizitionarea pe net a biletelor de calatorie cu avionul, iar eu mai bine imi pregatesc instrumentele de desen!

O vacanta minunata de 1 Mai va urez si voua!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!