O tableta Goclever Quantum 785 contra senilitatii, pentru tanti Didina!

Tanti Didina, vecina mea de palier,  este topita dupa reclama aia cu bunicutele de duminica...

La varsta ei venerabila de +75 de ani (pe care nu-i arata deloc!), are nespus de multa energie si tare si-ar dori sa intre si ea in legatura cu eroinele pe care le vede in pauzele publicitare de la televizor si, de ce nu, sa inceapa si ea o micuta afacere in domeniul gastronomiei.

Si, parol va zic, are tanti Didina niste retete din Ardealul ei de bastina, sa te lingi pe degete, nu alta!

Toate bune si frumoase, doar ca vecina mea pensionara, are si o mare suferinta: este singura.

Sotul i-a murit in urma cu vreo trei ani, iar baiatul este plecat sa-si caute norocul hat, departe, tocmai dincolo de Ocean, in indepartata America...

De aceea, este explicabil ca de multa vreme, cam de cand m-am mutat in blocul acesta, ma considera nepotica ei. 

Si cine nu si-ar dori o bunicuta prin preajma, priceputa in ale bucataritului, care sa-l/o indoape cu prajituri, careia sa ii povesteasca tot soiul de lucruri, sa ii ceara niste sfaturi intelepte, ba chiar sa mearga uneori cu ea  in pelerinaje pe la Arsenie Boca, la Prislop, ori la Sambata de Sus, cand lucrurile par a nu decurge chiar asa cum ar trebui?

Cum de vreo luna, vorbeste tot despre reclama asta, cu bunicutele de duminica, am decis sa ii fac o mare surpriza, ca tot e Luna Cadourilor, si sa-i daruiesc o tableta Goclever Quantum 785...

Asa o sa poata sa ia legatura cu bunicutele de duminica, dupa ce o sa-i fac si ei cont pe Facebook, o sa poata cauta retete noi, o sa le poata posta pe ale ei, si, cine stie, poate punem si de-o afacere impreuna, in care eu sa ma ocup mai mult de promovare, decat de bucatarit.

Astazi, de Ziua Romaniei, i-am batut la usa cu darul acesta, pe care l-ai putea crede mai potrivit pentru un nepotel, decat pentru o bunicuta... Dar orice credinta poate sa fie inlocuita cu alta mai buna, nu-i asa?
Evident, pseudo-bunicuta mea a ramas uimita de asa cadou bizar, pe care l-a rasucit incurcata pe toate partile, in timp ce spunea cu voce inceata:

- Giulia, dar eu  nu ma pricep la aparate de-astea, de-ale tineretului...

- Lasa, tanti Didina ca te invat eu, nu-i asa de greu cum pare... Adica se descurca puradeii de 2-3 ani si nu o sa ii dai de capat matale, ditamai  desenatoarea tehnica pensionara? Si ce, matale te consideri batrana? Cand o sa depasesti suta, mai discutam!

- Stii, mi-a raspuns ea, poate e cum zici tu, dar ce ma fac cu parintele duhovnic... Ca el ne-a zis la slujba ca internetul e unealta Necuratului...

- Ce sa zic, de-aia au popii internet si in creierul muntilor, ca e lucru diavolesc! Ce-mi mai place mie de fetele astea bisericesti, care vor sa spele creierele credinciosilor, ca sa ii domine mai usor!

- Nu vorbi asa, ca-i pacat! ma opri speriata tanti Didina.

- Lasa, ca zic bine ce zic, uita-te mai bine la tableta asta asa, ca la o enciclopedie din biblioteca din sufrageria matale. E  o carte animata, nimic mai mult. Doar ca cititorii ei pot sa-si impartaseasca pareri, sa trimita imagini, melodii, asa, ca la televizor.
-Bine, hai ca m-ai convins fata mea, cum deschidem coperta cartii asteia, ca sa vedem ce cuprinde?

Eram pregatita cum trebuie pentru lectia de utilizare a tabletei-minune pe care urma sa i-o predau:  am adus si material didactic... laptopul personal, pe care salvasem un review foarte bun facut de Blogatu la tableta Goclever Quantum 785, asa ca i-am pus imediat filmuletul...

Semnal la internet aveam de la mine de-acasa, pentru ca apartamentul lui tanti Didina este lipit de al meu, asa ca am scutit-o de-o cheltuiala in plus pe viitor. 

Ba i-am mai adus si un orgon piramidal, ca sa si-l puna in vitrina, pe post de bibelou, dar care sa o si fereasca de radiatiile nocive. (N-am avut curaj sa ii daruiesc un pandantiv orgonic, de teama sa nu i-l confiste preotul la spovedanie! Cine stie ce interpretare ar fi dat micutului obiect de protectie...)
Nu prea a inteles ea mare lucru din "pasareasca tehnica" a lui Blogatu, video-review-ul facut de acesta la tableta Quantum 785 Goclever fiind totusi pentru initiati, dar nici copilasii de doi ani nu cred ca ar intelege cuvintele de specialitate, nu doar vecina mea favorita. 

Din imagini, avand si tableta in mana, tanti Didina a prins totusi spilul functionarii ei, dovada ca recenzia lui Marius Calugaru (din punct de vedere video) a fost excelenta, daca a folosit si unei pensionare, novice absoluta in materie de gadget-uri IT marca Goclever...

I-am explicat si eu, dupa ce filmuletul de prezentare s-a sfarsit, asa, mai babeste (nicio referire la varsta ei!): "De aici se porneste si tot de aici se opreste... aici dai cu degetul, pe globul asta albastru,  ca sa ajungi in ecranul principal... aici apesi tot cu degetul sau cu creionul asta special cu varf rotunjit, de cauciuc, precum un creion chinezesc cu guma, pe care ti l-am adus, daca vrei sa ajungi la cuprinsul "cartii"..."

"Aici... in casuta asta... pe care o poti si mari daca tragi de imagine cu degetele... scrii ce te intereseaza... uite-asa... si apoi apesi pe butonul asta de cautare..."

I-am mai aratat vecinei mele de unde se deschide Facebook-ul, chiar si cum poate vorbi cu baiatul ei in State...

Pana acum cand vorbea cu el, fie obisnuia sa o faca de la mine, de la calculatorul meu, fie de la unul dintre calculatoarele amplasate in sala de lectura, la grozava noastra biblioteca de cartier, "Marin Preda" (exista un bibliotecar tare mester in IT acolo, parol va zic!).

In jumatate de ora a priceput tot tanti Didina, ca ii merge mintea brici!...

Plus ca si-a notat comenzile si cu pixul, in carnetelul de pe frigiderul din bucatarie, ca sa ii fie la indemana daca uita totusi ceva si nu ma poate contacta rapid sa-i reamintesc.

O urmaream cu coada ochiului cum i se lumineaza fata din ce in ce, tot manevrand-o!

Mi-a zis cu multa seriozitate ca i se pare extrem de folositoare in antrenarea mintii si ca nu degeaba a fost botezat aparatul asta "TABLETA"... Este, dupa parerea ei, o tableta ieftina si buna contra senilitatii timpurii, dar si un soi de pastila miraculoasa pentru alungarea singuratatii, chiar si in noptile lungi de iarna in care nu poate dormi.


I-am dat dreptate si m-am bucurat ca m-am gandit sa ii fac cadou acest gadget de buna calitate, fabricat in China, dar sub tutela companiei poloneze Goclever, care este un nume cunoscut deja in peste 20 de tari, in cei sapte ani de la infiintare.

Daca si dvs. doriti sa faceti un cadou util cuiva drag, indiferent de varsta, o puteti face, cumparand o tableta buna, la un pret ce nu depaseste 100 de euro.

Iata in continuare cele mai importante specificatii tehnice:

Brand: GoClever
Item Weight: 376 g
Product Dimensions: 13.6 x 1 x 20 cm
Batteries: 1 Lithium ion batteries required. (included)
Item model number Quantum 785
Series: Quantum 785 8GB
Screen Size: 7.85 inches
Processor Brand: ACTIONS
Processor Count: 2
RAM Size: 1024 MB
Computer Memory Type: DDR3 SDRAM
Hard Drive Size: 8 GB
Wireless Type: 802.11B, 802.11G, 802.11n
Operating System Android
Average Battery Life (in hours): 4 hours
Lithium Battery Energy Content: 3500 milliamp_hours
Lithium Battery Packaging: batteries_contained_in_equipment
Lithium Battery Weight 90 grams

Va invit sa intrati pe site-ul producatorului polonez Goclever (au si o sectiune in limba romana) pentru detalii suplimentare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!