Benjamin Franklin, James Spratt si mancarea uscata pentru caini

V-ati intrebat vreodata cine a inventat mancarea uscata pentru caini?

Sigur nu ati fi crezut vreodata ca a fost... un electrician (asa cum putea fi definita aceasta profesie in urma cu un secol si jumatate).

Probabil ca nu v-ati fi imaginat vreodata nici faptul ca si Benjamin Franklin este implicat intr-o anumita masura, desi trecusera sapte decenii de la disparitia sa din aceasta lume la acel moment de gratie, al inventarii... biscuitilor pentru caini.

Dar sa o luam cu inceputul...

Dupa cum prea bine stiti, Benjamin Franklin nu doar ca a fost unul dintre aceia care a semnat, in calitate de politician, Declaratia de Independenta a Statelor Unite si Constitutia Americana, dar a fost si un mare inventator: ochelarii bifocali si paratrasnetul sunt cele mai cunoscute dintre inventiile sale pe care le folosim si azi.

Cum utilitatea unui paratrasnet in prevenirea unor incendii devastatoare, mai ales in cazul unor cladiri inalte, este mai presus de orice indoiala, evident ca si cererea de asemenea obiecte a devenit din ce in ce mai mare, iar intreprinzatorii americani s-au grabit sa o indeplineasca.

Pe la jumatatea secolului al 19-lea, mai precis in 1860, un american din Ohio, pe nume James Spratt, a considerat ca va da lovitura vanzand englezilor paratrasnete, asa ca a trecut oceanul si, cand nava pe care a calatorit a acostat la chei si afaceristul nostru astepta sa i se descarce pretioasa incarcatura de anihilat fulgerele periculoase, absolut din intamplare, atentia i-a fost atrasa de niste caini, care au inceput sa se infrupte cu mare pofta din pesmetii tari ca piatra, aruncati de marinari...

Probabil ca abia atunci si-a dat seama uimit ca hrana uscata poate sa fie un deliciu irezistibil pentru caini.

Nu stiu cat succces a avut domnul James Spratt cu paratrasnetele in Marea Britanie, dar in domeniul alimentelor pentru animale sigur a devenit un deschizator de drumuri, fiind inventatorul primilor biscuiti pentru caini (reteta lor cuprindea ingrediente diverse: faina, sfecla rosie, legume, fragmente mici de oase de vita etc.).

Cainilor americani le-au placut biscuitii rontaitori asa de mult, incat productia de asemenea pesmeti uscati s-a dezvoltat foarte repede.

Cu siguranta ca daca v-ati intreba catelul ce prefera: un amestec moale de carne la conserva sau niste biscuiti uscati, o sa va arate asa cum stie el mai bine ca a doua varianta este aceea castigatoare.

Cum stiu ca multi dintre voi aveti un catel acasa, as vrea sa va recomand astazi niste crochete premium pentru el.


Ce ar zice prietenul vostru latrator de unele care sa aiba in componenta:  carne deshidratata de miel, carne deshidratata de curcan, orez brun, grasime de curcan, cicoare, faina de roscove, mar deshidratat, crustacee deshidratate din Antarctica,, drojdie de bere, extract de merisor, yucca schidigera, rozmarin, plus alte cateva ingrediente naturale 100%?

Recunoasteti ca suna bine si gustos!

In aceasta perioada, daca veti comanda online de pe site-ul pentruanimale.ro beneficiati de un pret redus la Petkult 12 kg, mancare uscata pentru caini cu miel, curcan si orez.  

Eu zic ca, daca esti proprietar de caini, merita sa ii rasfatati cu asemenea delicatesa, care o sa le mentina o stare de sanatate buna, o sa le dea multa energie, intr-un cuvant o sa-i faca fericiti!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!