Vacanta pe insula Rhodos, in cautarea Cavalerilor Ioaniti

Destinatii de vacanta in Grecia va ofera multe agentii de turism din tara, deoarece romanii sunt literalmente fascinati de Ellada, atat de incarcata de istorie si mistere, indiferent ca vorbim de Antichitate sau de Evul Mediu, dar eu vreau sa va invit sa apelati in 2015, la Ideal Tour, daca nu ati facut acest lucru pana acum.

Taram binecuvantat de zeii Olimpului, Grecia este o tara a contrastelor, mereu surprinzatoare, pe care nu iti ajunge o viata sa o descoperi, deoarece la fiecare pas descoperi o legenda, un mister, un motiv de a te minuna de ceea ce vezi si auzi.



Daca v-ati propus sa va reintoarceti si in acest an pe meleagurile grecesti, dar nu stiti exact ce sa alegeti, eu va propun sa va indreptati in 2015 atentia catre insula Rhodos.

Situata la intretaierea unor drumuri comerciale foarte importante (Milet-Egipt si Grecia-Cipru), in antichitate insula era impartita in trei orase-stat distincte, Ialysos, Lindos si Kamiros, care in anul 408 i.Hr. s-au unit intr-o federatie extrem de puternica ce si-a stabilit capitala la Rhodos.

Cum in Grecia, orice insula are o poveste a ei, si insula Rhodos, spune legenda, a dobandit numele acesta, deoarece zeul Soare, Helios, fiul lui Zeus, pe cand mangaia cu razele sale aceasta bucata de pamant din estul Marii Egee, a zarit o minunata nimfa ce se chema Rhodon (gr.„trandafir”). Fermecat de frumusetea ei, a botezat insula, pe care o primise cadou de la tatal zau din Olimp Rhodos.

Orasul antic Rhodos, dupa federalizarea insulei, a cunoscut o dezvoltare economica fulminata, fapt ce a starnit si multa invidie din partea dusmanilor.

Dupa un numai un secol, in urma unui razboi de un an cu Demetrius, care in final le-a facut cadou localnicilor tot armamentul, localnicii au decis, prin 294 i.Hr., ca in cinstea zeului Helios sa ridice o statuie din bronz de peste 30 de metri inaltime.

Sculptorul Chares din Lindos s-a ocupat de lucrare si dupa circa doisprezece ani, in anul 282 i.Hr. (dupa unele surse istorice), pe mareata insula din Marea Egee avea sa fie inaugurata una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

Din nefericire, in urma unui cutremur devastator, dupa doar cinci decenii, colosul din Rhodos s-a frant de la genunchi si a ramas asa, fara a mai fi refacut, pana in anul 654, an in care arabii au jefuit insula, luand cu ei si fragmente din statuia de bronz, in Siria.

Peste alte cateva sute de ani, la inceputul secolului al 14-lea, pe insula Rhodos s-au stabilit Cavalerii Ioaniti, care, desi au fortificat capitala, au sfarsit prin a fi cuceriti de turci in 1523.

Aici, pe insula din Marea Egee, Marele Maetru Guillaume de Villaret dispune o noua organizare printr-un decret dat in 1301, intr-o maniera foarte originala, functie de cele sapte (ulterior opt) limbi ale Ordinului: limba de Provence, limba de Auvergne, limba de Franta, limba de Italia, limba de Aragon, limba de Anglia, limba de Germania si limba de Castilia.

Inainte de a pleca in vacanta la vara, va invit sa cercetati putin sursele de pe internet, legate de acest subiect extrem de incitat si va garantez ca veti privi obiectivele de pe insula Rhodos cu alti ochi, in calitate de turisti informati in prealabil.

Puteti face chiar de pe acum la Ideal Tour o rezervare all inclusiv Grecia inclusiv la unul dintre hotelurile de pe spectaculoasa insula greceasca si va garantez ca o sa aveti un concediu de neuitat, in calitate de expeditionari in cautarea semnelor misterioase lasate noua peste secole de de catre reprezentantii Cavalerilor Ioaniti in perioada in care acestia au stapanit Rhodosul.

Peisajele mirifice intregesc atmosfera de vis existenta in acest colt de lume, asa incat o sa-l indragiti pe loc si veti dori sa reveniti si in viitor.


Acest lucru se intampla pentru ca insula Rhodos este unul dintre acele locuri in care poti sa ai revelatia descifrarii unor simboluri tainice doar in momentul in care esti pe deplin pregatit, cand intri in rezonanta cu ele, iar ochii tai strabat mai departe de ceea ce se vede la exterior.


Asadar, eu va doresc calatorie frumoasa si poate ne povestiti si noua pe blog ceea ce ati experimentat in acest an acolo!

sursa info: wikipedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!