2% din impozitul pe venituri pentru salvarea unei vieti!

Maine, dupa cum multi dintre voi stiti, este ultima zi in care poti sa iti declari la Fisc veniturile obtinute in 2014 fara a primi vreo sanctiune de natura pecuniara.

Daca ati avut curiozitatea sa rasfoiti pana la sfarsit formularul 200 sau sa luati formularul 230, ati observat ca, la fel ca si in alti ani aveti sansa ca 2% din impozitul pevenit sa fie redirectionat in directia dorita de noi.

E putin, dar parca tot e mai bine decat sa privim la videoclipul acela extrem de difuzat pe televiziuni in care ni se spune ca platindu-ne taxele si impozitele catre stat suntem buni cetateni si uite asa se construiesc scoli, drumuri si cate si mai cate...

Eu va propun sa indreptati in acest an cei 2% nu spre sacul anonim de unde banutii vostri nu se stie in ce buzunare poposesc, ci spre Organizatia "Salvati Copiii Romania", ce colecteaza in prezent fondurile necesare pentru dotarea maternitatilor din tara.


Pana acum, din 2012 de cat a demarat acest proiect generos de reducere a mortalitatii infantile,  "Salvați Copiii" a dotat 54 de maternitati, din 33 de judete, cu echipamente medicale de inalta clasa, în valoare de numia putin decat 4.800.000 lei.


Conform studiilor facute, daca maternitatile si sectiile de nou-nascuti din spitalele romanesti ar avea aparatura necesara, numarul  deceselor in randul acestora s-ar diminua cu pana la o treime, ceea ce nu este deloc un lucru minor.

Asadar, maine, 25 mai 2015, cand va duceti sa va declarati veniturile din anul trecut, completati si rubricuta cu pricina din formularul 200 sau formularul 230, pentru ca veti contribui astfel ca salvarea unui vieti.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!