Ai nevoie de un mijloc de transport personal pe o perioada mai indelungata? Apeleaza la o firma de rent a car!

Inchirierea de autoturisme este o activitate care dupa anii 2000 a inceput sa ia o amploare tot mai mare si in tara noastra, inclusiv pe segmentul "rent a car termen lung", desi la inceput era privita de catre romani cu destul de multa susceptibilitate, considerandu-se ca asa ceva e valabil mai mult in tarile foarte dezvoltate, ca este o oferta de servicii cam prea extravaganta pentru traditionalistii autohtoni, obisnuiti mai mult cu taxiurile.

Treptat, inchirierile auto au scapat de eticheta incomoda de simpla bizarerie importata din Vest, pe masura ce conationalii nostri au avut posibilitatea sa iasa mai des din tara, spre destinatii tot mai indepartate si s-au putut obisnui astfel cu ideea de masini inchiriate pe termen lung sau mai scurt (si cu economiile din buget pe care un asemenea serviciu, de rent a car, le aduce unui om de afaceri sau turist).

Probabil ca in viitorul apropiat, principiul impamantenit pe la noi ca un roman musai trebuie sa aiba o casa si o masina proprietate personala se va clatina un pic, pe masura trendurilor sosite din Occident.

Serviciul de rent a car, in fapt, nici macar nu este atat de nou precum ar crede unii, dovada ca in 2013 s-au sarbatorit cu mare fast nouazeci de ani de cand Joe Saunders (un american vizionar) a demarat o micuta afacere in care vedeta era o masina Ford T (model atat de iubit peste Ocean in perioada interbelica).

Povestea spune ca in doar doi ani, datorita faptului ca a acoperit cu ajutorul acestui serviciu nou o nevoie stringenta existenta pe piata,  capitalistul Joe Saunders deja avea filiale in 21 de state americane, iar tariful sau se calcula pe fiecare mila (deci pe distanta parcursa, precum la taxiuri) si era de 10 centi.

Apoi a urmat prabusirea economica, ceea ce a condus la disparitia acestei prime companii de rent a car , dar prin anii '30 John Hertz, proprietarul unei firme de taxiuri (cum altfel!)  are o idee si mai profitabila, aceea de a deschide un loc de inchirieri de masini chiar la aeroportul din Chicago.

Evident, dupa razboi, au intervenit marii producatori de masini, sesizand oportunitatea deosebita a acestei afaceri, mai ales pentru aceia ce calatoreau cu avionul in interes de afaceri pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, asa ca General Motors a preluat compania de la Herz si bine a facut, deoarece chiar si in prezent  este un jucator de marca pe segmentul inchirierilor de masini, in peste 145 de tari.

Inchirierea de masini a fost promovata intens inclusiv prin intermediul cinematografiei, in multe filme holliwodiene personajele apeland la acest serviciu extrem de util cand esti afacerist sau turist in alt oras sau chiar in alta tara.

Serviciile de inchirieri de masini pe termen lung mi se par chiar mai utile decat acelea de rent a car pe perioade scurte, deoarece se adreseaza nu doar turistilor care vor sa aiba un mijloc de transport auto oricand la dispozitie, inca din momentul in care coboara din avion si pana la finalul vacantei, ci si afaceristilor romani sau straini care trebuie sa stea o perioada mai indelungata pentru a incheia niste contracte complexe, a pune fundamentele unei noi idei de bussines, a pregati niste evenimente speciale etc.

Cheltuielile sunt reduse deoarece se evita cheltuielile cu intretinerea autoturismului, plus ca beneficiarul acestui tip de serviciu de leasing operational are asigurate servicii de asistenta continua pe perioada inchirierii autoturismului.

In afara de costuri foarte reduse cu administrarea autoturismului, asigurari Casco, RCA, rovigneta, reparatii si intretinere, administrare anvelope, asistenta rutiera,  punerea la dispozitie in cazuri speciale a unui vehicul de inlocuire, contractul  rent a car poate fi oricand modificat pe intreaga perioada de desfasurare a lui (perioada de inchiriere, kilometraj, modelul masinii).

KoolDrive, o firma cu renume in segmentul de piata in care activeaza, inchiriaza masini in Bucuresti si Otopeni cu preturi foarte bune, incepand de la 12 euro/zi, are in  parcul de masini cuprinde o gama larga de modele: Daewoo Matiz, Dacia Logan, Dacia Duster, Ford Fiesta,  Ford Focus, Renault Clio Symbol, Skoda Octavia, Hyundai Santa Fe, Mercedes Vito (9 locuri).


Daca urmeaza sa petreceti o perioada mai indelungata in Capitala sau in imprejurimi, este o buna alegere daca v-ati decis sa apelati al o masina inchiriata pe perioada sejurului dvs.

Va invit sa intrati pe site-ul companiei KoolDrive.ro pentru mai multe informatii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!