Videochat-ul din Romania - intre iluzie si realitate

Probabil ca si voi ati auzit in jurul vostru fete tinere care se intereseaza despre "cel mai bun studio de video ceat" pentru angajari.

Prin cel mai bun studio de videochat ele se refera, evident, la acela care ofera banii cei mai multi pentru aceste servicii, crezand ca este suficient "sa faci frumos in fata unui monitor" pentru ca miile de euro sau dolari sa se reverse asupra lor.

Totusi, nu este chiar asa: a face video chat in mod profesionist nu este deloc o activitate usoara, nici macar pentru o fata care nu are prejudecati si care, de multe ori are si studii superioare in curs sau chiar finalizate.

Lasand la o parte amanuntul nesemnificativ ca ele cu siguranta vor  putea sa scrie corect, nu stalcit, cuvintele ""studio de videochat", pentru a fi selectate ca sa lucreze legal aplicantele la un asemenea job trebuie sa indeplineasca mult mai multe conditii decat aceea de a arata bine.

Oricum, in tara noastra cele ce se ocupa cu asa ceva nu sunt deloc bine privite.

Mai ales in ultima perioada, cand presa abunda de cazuri , unele terifiante, in care diverse individe nu s-au limitat la a se ocupa ele insele de aceasta activitate (de multe ori chia rpe cont propriu), ci si-au atras si sotul sau chiar copiii minori (a se vedea cazul din Giurgiu atat de dezbatut in ultimele zile).

Daca in Occident nu este ceva cu totul si cu totul neobisnuit ca o femeie sa faca videochat, la noi lucrurile stau cu totul altfel. 

Desi este o profesie legalizata de ceva vreme si in Romania, cele tentate de mirajul banilor usor castigati ca sa intre in aceasta lume ascunsa, care are si foarte multe umbre, in spatele luminilor stralucitoare, de fatada, ar trebui sa afle cam care sunt cerintele unui real studio de videochat de top in materie de oferte de munca.

Studio 20 angajeaza fete pentru meseria de videochatiste in urmatoarele conditii:

- au implinit 18 ani;
- au o prezenta fizica agreabila;
- sunt firi sociabile;
- au o doza mare de incredere in ele insele;
- cunoasc cel putin limba engleze (la nivel conversational);
- au prezenta de spirit si putin talent actoricesc;
- poseda macar un minim de cunostinte de psihologie.

Adaugati la asta si o rezistenta deosebita la stres si chiar o rezistenta fizica buna, pentru ca nu este deloc usor sa lucrezi circa 40 de ore pe saptamana (daca vrei sa obtii castiguri cu adevarat semnificative), chiar daca activitatea de videochat se desfasoara la domiciliu, nu la sediul companiei Studio 20.

In plus, videochatistele de la Studio 20 nu pot sa lucreze acasa, daca nu au o experienta in domeniu de minim 2 ani si incasari foarte bune (de peste 3.000 de dolari/luna) sau daca nu este vorba de o angajata a companiei care sa fi lucrat deja minim jumatate de an la sediul acesteia, a beneficiat de training-uri de pregatire si a obtinut rezultate bune in activitatea desfasurata.

In plus, fetele ce vor sa lucreze acasa mai au nevoie si de echipamente IT performante, plus lumini de calitate, decoruri, deoarece clientii sunt toti din strainatate, iar compania nu isi permite sa aiba angajate care sa nu se prezinte la nivel maxim de profesionalism, deoarece concurenta este extrem de mare in arena internationala a videochat-ului.

Comisionul platit modelelor la Studio 20 este 50% din incasarile totale. Exista si concursuri si bonusuri pentru a rasplati cele mai bune performante.

In aceasta companie importanta din industria autohtona de videochat, fetele selectate beneficiaza de contracte de munca ferme, unde drepturile si obligatiile fiecarei parti (angajata/angajator) sunt stipulate cu multa claritate.

Confidentialitatea este asigurata prin faptul ca toti clientii sunt din strainatate, iar banii primiti (comisionul) reprezinta sume legale, pentru care se platesc toate darile la Stat.


Avand in vedere cele de mai sus, putem trage concluzia ca oferte de  joburi in industria de video chat din Romania sunt destule pe site-urile de angajari, dar nu toate sunt si serioase. Multe sunt doar simple paravane in spatele carora se ascund afacerile unor proxeneti dubiosi care incearca sa profite de naivitatea si dorinta de a face bani usor a unor tinere debusolate.

Asadar, acelea ce accepta sa faca aceasta meserie, sa recunoastem destul de hulita pe plaiurile mioritice, trebuie sa fie foarte atente cu ce angajator aleg sa lucreze, pentru ca altfel riscurile sunt extrem de mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!