Mihail Sebastian Arghiropol, managerul general de la agentia "Media One"

Cati dintre voi ati auzit de Mihail Sebastian Arghiropol?

Probabil ca destul de putini, daca nu sunteti conectati la domeniul advertising-ului romanesc. Desi, poate ca ati auzit, chiar si in treacat,  despre agentia "Media One".


Insa,  daca v-as intreba cati dintre voi ati vazut filmul "Milionari de weekend" (2004), sunt convinsa ca lucrurile s-ar schimba radical.


Aceasta comedie de succes, in care joaca, printre altii,  Andi Vasluianu, Maria Dinulescu, Mihai Bendeac, Tudor Chirila, Dimitrii Bogomaz, ii are drept scenaristi pe Catalin Saizescu si pe  Mihai Sebastian Arghiropol.


Asa-i ca deja v-am facut curiosi si vreti sa aflati mai multe despre co-scenograful filmului amintit, care este si managerul general al agenţiei de PR şi Advertising „Media One“ ?


Mihail Sebastian Arghiropol s-a nascut la 18 decembrie 1969 la Ploiesti, fiind asadar Sagetator dupa zodiacul european si in zodia Cocosului de Pamant, conform astrologiei chineze.


Cu asemenea configuratie astrala nu este de mirare ca acesta a absolvit cu brio doua facultati cu totul si cu totul speciale: Facultatea de Film , sectia Comunicatii Audio-Vizuale, specialitatea Scenaristica, din cadrul Universitatii UNATC "Ion Creanga" (2000-2004) si Facultatea de Regie Film in cadrul Universitatii "Hiperion" (1994-1998). Nu de alta, dar cand ai un prenume de scriitor interbelic celebru, nici nu se putea altfel!


In plus, Mihail Sebastian Arghiropol are si un master in Istoria Artei si Filosofia Culturii.


Totusi, scenaristica este doar o pasiune, principala sa ocupatie, de mai bine de doua decenii, fiind aceea de a fi un jucator important in lumea dura a publicitarilor din tara noastra.


Departe de a fi doar o persoana dotata cu o creativitate peste medie, Mihail Sebastian Arghiropol este puternic ancorat in realitate, marturisind intr-unul dintre interviurile acordate faptul ca s-a convins pe propria piele de justetea cuvintelor spuse de catre cei mai importanti oameni de advertising ai lumii: ca publicitatea reprezinta doar 1% inspiratie, iar restul de 99% transpiratie.


A fi creativ cand activezi intr-o agentie de publicitate, declara acesta de curand, inseamna sa iei in calcul cu mare seriozitate tehnicile moderne de marketing (pret, pozitionare, piata), precum si partea de client service.


Arta in productiile de advertising, conform spuselor lui Mihai Sebastian Arghiropol, consta in imbinarea acestor elemente "ingineresti" cu lucrurile ce tin de creatia propriu-zisa, asa incat sa ajungi la satisfactii nu doar financiare, ci si sufletesti (de implinire a vocatiei).  SI nu este deloc usor in acest domeniu, aparent atat de stralucitor, cand il privim din exterior.



Intr-unul din recentele sale declaratii, acordate pentru Adevarul.ro, acesta povestea cu umor cum a realizat primul spot publicitar pe care l-a regizat, o reclama video pentru vopseaua Modeco.






Este o filosofie intreaga in cele cateva zeci de secunde ale clipului de odinioara, despre cum imaginea conteaza enorm in lumea in care traim si cum poate ea sa iti schimbe viata. Sau, dupa cum spunea Oreste Teodorescu, voice over-ul spotului: "Am simţit-o pe blana mea!"


Reclama aceasta video la vopsea a atras norocul, asa incat in anii ce au urmat, "Media One" a lucrat la peste 170 de proiecte importante, in prezent agentia oferind  o paleta vasta de servicii specifice, de marketing si media, consultanta in comunicare, creatie si productie de spoturi publicitare sau filme de prezentare, servicii PR, servicii BTL, cercetare de piata, monitorizare şi evaluare.


Pentru 2016, Mihail Sebastian Arghiropol are planuri ambitioase, in zona de marketing interactiv, respectiv campanii comunicare online si pe retelele sociale.


Doar asa, fiind in pas cu transformarile ce se petrec inclusiv in materie de advertising, "Media One" isi va mentine statutul de jucator cu notorietate in acest sector de activitate atat de special.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!