Analiza de risc la securitatea fizica - obligatorie din 2017?

Din seria: ce taxe suplimentare mai platim in 2017

Daca anul acesta antreprenorii s-au confruntat cu impozite pe imobile majorate, in multe cazuri fiind nevoie de expertize de evaluare a cladirilor in care isi desfasoara activitatea, din 2017 ii asteapta o noua supriza: evaluarea riscului la securitatea fizica ( pentru firmele infiintate pana la 16 iunie 2012, daca desfasoara operatiuni cu numerar).

Masura respectiva trebuia sa se aplice chiar de la 1 ianuarie 2016, dar in "marinimia" lor proverbiala, guvernantii s-au gandit ca doua dusuri reci s-ar putea sa fie prea multe si sa ii trezeasca din somnolenta pe oamenii de afaceri, asa incat au amanat pana la 1 iulie 2017 aplicarea acestei masuri care va scoate alti bani din bugetele firmelor spre a ajunge, de data aceasta, in buzunarele evaluatorilor de risc de securitate fizica.

Acesti experti ar trebui sa identifice vulnerabilitatile si riscurile in materie de siguranta fizica si chiar sa gaseasca solutii pentru a preveni incidentele neplacute. Cam asta glasuieste legea cu pricina.

Toate bune si frumoase, desi, la prima vedere, pare un soi de transfer al unei parti mari din raspundere pe umerii antreprenorului, pe sistemul: "ajuta-te singur!". Nu ca pana in prezent ar fi fost altfel.

Mai spune legiuitorul ca evaluatorul de risc de securitate fizica intocmeste o grila de calcul a riscului si, in final, un raport de evaluare, eventual cu indicarea unor masuri concrete ce se impun in fiecare caz in parte (angajarea de personal de paza suplimentar, camere de supraveghere pozitionate in puncte strategice din incinta si din exteriorul acesteia, sisteme de alarmare audio, achizitionarea unor seifuri performante pentru depozitarea valorilor etc.)

Aceasta analiza de risc de securitate fizica trebuie sa fie refacuta din 3 in 3 ani, iar daca s-a produs intre timp un incident, la maxim 2 luni din momentul respectiv.

Mai mult , daca are loc o modificare arhitecturala, functionala sau a obiectului de activitate al firmei, o noua analiza de risc de securitate fizica trebuie efectuata obligatoriu in maxim o luna, sub sanctiunea amenzii.

Si pentru ca vorbeam de amenzi... Ele nu sunt deloc mici: intre 5.000 si 10.000 de lei.

Asa stand lucrurile, cred ca va dati seama si singuri ca anul viitor va creste pretul la sistemele de supraveghere, proportional cu cererea, care va fi tot mai mare.

Astfel, daca tot nu putem scapa de povara platii acestei noi asa-zise expertize de evaluare de risc, in care, sincera sa fiu, eu nu prea am incredere ca va fi efectuata cu o mare doza de profesionalism in toate cazurile  (ganditi-va doar la modul in care se obtin certificatele energetice in prezent!), va propun ca macar sa esalonati cheltuielile si sa va procurati inca de pe acum sisteme de supraveghere performante, care sa ii intimideze pe infractori.

Asa incat anul viitor sa va ramana doar sa platiti onorariul evaluatorului de risc de securitate fizica, fara a mai cheltui suplimentar.

Sisteme de supraveghere performante pentru securitatea afacerii dvs.!

Recomandarea mea ar fi sa intrati pe site-ul sdsmag.ro unde o sa gasiti tot felul de modele de camere de supraveghere, de la producatori renumiti, perfecte ca sa va asigure linistea si sa intimideze hotii.In afara unor sisteme de supraveghere video de calitate, la cele mai bune preturi de pe piata, o sa beneficiati si de reduceri generoase la instalarea acestora de catre o echipa profesionista.


Sdsmag asigura pe langa consultanta tehnica de specialitate si alte avantaje acelora ce le devin clienti: articolele cumparate beneficiaza de o garantie de 24 de luni, iar transportul acestora pana la locatia indicata se face gratuit pentru comenzi ce depasesc 1.000 de lei.

Un ghid de instalare al camerelor de supraveghere va asteapta pe site, asa incat va invit ca sa il lecturati inainte de a lua legatura cu un consultant al firmei SDSMAG SRL.

Exista un numar foarte mare de produse dintre care puteti alege ceea ce se potriveste afacerii voastre, asa incat sigur o sa fiti multumiti daca le veti deveni clienti.

Comenzile se pot face atat online, cat si telefonic la numarul indicat pe site.

Eu zic sa nu mai ezitati si sa ii contactati rapid, in zilele ce vin, pentru ca acum-acum va treziti ca este 2017 si o sa va bata evaluatorul de risc de siguranta fizica la usa firmei. Mai bine sa aveti din vreme dotarile necesare, nu sa trebuiasca sa scoateti alti bani din buzunar anul viitor pentru sistemele de supraveghere interioare si exterioare necesare.


Nu de alta, dar in lunile ce urmeaza s-ar putea sa le mai vina vreo idee geniala celor de la guvernare si sa mai inventeze vreun alt tip de evaluare, doar-doar vor mai putea scoate usor niste bani de la antreprenorii de pe blandele noastre plaiuri mioritice!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!