Instalarea unei pompe de drenaj

Daca aveti un subsol umed, instalarea unei pompe de drenaj poate avea rezultate semnificative. Nu numai ca o pompa drenaj va va ajuta sa controlati umiditatea de la subsol si va va proteja casa si fundatia, dar va adauga foarte mult la pacea ta.

Intr-o lume ideala, nu ar fi inundatii de subsol. Dar, in realitate, in ciuda eforturilor noastre de a aborda problema de baza, umiditatea in subsol ramane o dificultate, uneori scumpa si mereu exasperanta, pentru multi proprietari. 

Intr-un mod de a privi la ea, prin instalarea unei pompe drenaj ar putea fi tratarea simptomului si nu boala - sursa de umiditate. 

Dar, in lipsa unor optiuni superioare, ieftine, o pompa drenaj este un paliativ eficient.

Tineti cont de faptul ca tehnologia nu face nimic complicat: In esenta, colecteaza apa din inundatii si apoi o pompeaza la exterior, acolo unde aceasta se poate scurge in conditii de siguranta in sol. 


Cu toate ca-sau poate pentru ca-o pompa drenaj functioneaza atat de simplu, instalarea uneia poate face o diferenta uimitoare. 


Cititi mai departe pentru a afla cum sa instalati o pompa drenaj in subsol.


MATERIALE SI INSTRUMENTE:

- Pompe drenaj submersibile electrice
- Bazin pompa drenaj
- Baros sau ciocan pneumatic
- Furtun flexibil de evacuare (sau PVC si adeziv)
- Valva de verificare
- Cleme pentru furtun
- Filtru textil
- Pietris
- Ciment
- Un finisor care se va potrivi in partea de jos a bazinului
- Masina de gaurit
- Calafat impermeabil

PASUL 1

Identificati cel mai jos punct din subsol, zona in care, de obicei, observi prima data umiditatea. Aici, sapati o groapa larga si suficient de adanca pentru a se adapta la pompa drenaj (a carei margine superioara ar trebui sa stea in cele din urma la acelasi nivel cu nivelul podelei). Desigur, atunci cand podeaua subsolului este din beton, a sapa o gaura este mai usor de spus decat de facut. Pentru a sparge prin beton, trebuie sa utilizati fie un baros sau un ciocan penumatic. Dupa ce penetrati zidaria, continuati sa sapati pana cand cavitatea se poate potrivi bazinului pompei.

PASUL 2

Cele mai eficiente pompe drenaj au de obicei caracteristica gauri de scurgere, care permit apei sa intre din partile laterale si de dedesubt. Daca pompa dumneavoastra nu are aceste perforatii importante, faceti-va timp pentru a le face chiar dumneavoastra. In continuare, infasurati un strat de material de filtru in jurul bazinului exterior pentru a preveni aluviunilul si namolul din a colmata bazinul. Adaugati 3 sau 10 cm de pietris in partea de jos a gaurii create, apoi plasati un finisor peste acele pietricele, in scopul de a stabili o platforma stabila. Acum, asezati pompa in gaura, umpland in jurul perimetrului sau cu pamant excavat. In acest moment, unitatea nu ar trebui sa se clatine, chiar daca o inghionti usor.

PASUL 3

Pentru ca pompa drenaj sa isi faca treaba, supapa sa flotoare trebuie sa fie capabila sa se deplaseze libera in sus si in jos. Atunci cand nivelul apei creste, asa face si flotorul - si atunci cand o face, colectorul de apa porneste. Este crucial sa testati supapa plutitoare, inainte de a merge mai departe. Mutati-o in sus si in jos cu mana pentru a va asigura ca nu o obstructioneaza  nimic.

De o importanta egala este supapa de control, care canalizeaza apa de la (nu inapoi in) colectorul de apa. Intre supapa si exteriorul casei, puneti fie un furtun de evacuare flexibil sau o deschidere de tevi din PVC (cu imbinari lipite si, daca este necesar, coate). In cazul in care iesirea intalneste peretele de subsol, faceti o gaura suficient de mare pentru furtun sau conducta. Pentru a face acest lucru, utilizati un burghiu. Dupa ce ati tras teava prin gaura, calafatuiti in jurul ei pentru a umple orice lacune, mai mari sau mai mici.

PASUL 4

In cele din urma, conectati pompa si faceti un test. Se umple bazinul cu apa aproape sa ajunga in partea de sus. Flotorul ar trebui sa creasca, pompa trebuie sa porneasca, iar apa trebuie sa pompeze. Controlati conexiunile pentru scurgeri, iar daca totul este in stare de functionare, puneti capacul deasupra bazinului. Ultimul lucru de facut este sa acopereti gaura din jurul pompei. Acest lucru implica, de obicei ciment: Se amesteca un mic lot la consistenta de unt de arahide, apoi se raspandeste in jur pentru a ascunde totul, in afara de capacul pompei drenaj.

Pompele drenaj au nevoie de intretinere, de asmenea
Intretinerea periodica asigura faptul ca pompa de drenaj ramane o prima linie de aparare impotriva daunelor extinse, costisitoare cauzate de inundatii subsol.

Odata cu topirea zapezii si ploile de primavara vine si cel mai important moment al anului pentru intretinerea pompei de drenaj. In primul rand, scoateti capacul de pe groapa pompei de drenaj, verificati interiorul si scapati de orice resturi care s-au stabilit acolo. Pentru a testa pompa, pur si simplu se toarna putina apa in groapa. Odata ce nivelul apei ajunge la 23 cm sau cam asa ceva, pompa ar trebui sa porneasca si  sa trimita apa din casa prin conducta de iesire.


Cu conditia ca pompa de drenaj in sine sa functioneze asa cum ar trebui sa fie, ofera putina atentie si conductei de iesire. O multime de oameni instaleaza furtunuri flexibile la capatul tevilor lor de iesire pentru a ajuta mutarea apei pompate chiar mai departe de casa. In timpul iernii, aceste furtunuri sunt adesea indepartate pentru a preveni deteriorarea provocata de inghet. Problema este ca in cazul in care pompa functioneaza in timpul iernii (fara furtunul de extensie, in loc), apa iese chiar langa fundatie. Pentru a rezolva aceasta problema acum sau in viitor, pastrati o pereche de furtunuri la indemana. Daca observati ca pompa de drenaj ruleaza mult in timpul unei perioade de temperaturi de inghet, pur si simplu reatasati unul dintre furtunuri la conducta de iesire. In cazul in care ingheata, porniti-l cu celalalt furtun. Poate ajuta, de asemenea, si infasurarea de izolatie in jurul furtunului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!