Prin ce se diferentiaza forajele casnice de cele industrialeIn ce consta diferentele intre executia unui foraj casnic, familial si a unui foraj industrial constituie tema prezentului articol. In continuare, vom ilustra care sunt principalele elemente distinctive care definesc forajele de apa pentru activitati casnice, comparativ cu cele destinate unor activitati cu scop industrial.
Fara dubiu, saparea gaurii defineste din perspectiva tehnica, activitatea cea mai putin importanta. De preferat, pentru aceasta etapa, trebuie sa alocati un timp de executare cat mai scurt (2-3 zile daca e posibil). De asemenea, evitati sa adaugati cat mai putine substante din urmatoarele: bentonita, barita, polimeri etc.
Pentru forajele profesionale, este necesar un spatiu de minim 70 mm intre gaura sapata si tubulatura PVC, pentru a permite masurarea nivelului margaritarului, precum si pozitia izolarii cu peleti bentonitici, si introducerea tevii pentru urmatoarea etapa - cimentarea.
Diferentele majore, in afara de calitatea materialelor folosite pentru executia putului forat, consta in operatiunile care succed tubarea. In timp ce, in cazul unui foraj casnic, obiectivul devine in urma tubarii  obtinerea unei ape cat mai limpezi si cat mai repede, in cazul unui foraj profesional, toate operatiunile  pot dura chiar si o saptamana intreaga, deoarece implica lucrari mai ample.
Ce trebuie avut in vedere la executarea de foraje, dupa tubare:
  • Utilizarea de pietris margaritar cuartos avand granulatia corespunzatoare stratelor acvifere traversate;
  • Pietrisul se introduce treptat, in mod controlat.
  • Folositi hidrofoare de calitate, pentru un foraj rezistent, cu o lunga durata de viata. Multi clienti se declara multumiti de eficienta noilor pompe submersibile ZDS la pret avantajos .
O cantitate insuficienta de nisip echivaleaza cu un filtru neacoperit, existand riscul ca forajul respectiv sa dea nisip continuu.
Prea mult nisip creeaza un risc mare de contaminare a apei din foraj. O masura esentiala, de care depinde succesul forajului de apa si buna sa functionare, consta in masurarea cat mai precisa a nivelului pietrisului.
  • cimentarea in mod corespunzator cu bentonita pentru a facilita o intarire lenta a cimentului reprezinta o operatie complicata din punct de vedere tehnic. Nu e corect spatiul sa fie umplut cu pietris.
  • Operatiunea de denisipare, urmata de masuratorile de debit constituie un proces complicat care necesita echipamente de lucru speciale.
Firma noastra specializata in foraje de mica si mare adancime, se bazeaza pe un personal calificat, instruit in a manipula si lucra cu aparatura de ultima generatie in domeniu, cum ar fi de pilda pompele submersibile nemtesti si italiene, WILO si ZDS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!