Testul genetic PathwayFIT, accesibil acum si in Romania

Am gasit o clinica de nutritie buna in Bucuresti, loc unde persoanele interesate pot sa faca inclusiv vestitul test ADN - PathwayFit, solicitat frecvent in Occident, deoarece ofera informatii extrem de importante despre cum bagajul genetic poate avea o influenta substantiala asupra alimentatiei si exercitiilor fizice, a eficientei sau ineficientei unor diete, a stilului de viata in general.

​In cadrul acestui test, care se face o singura data in viata si care este realizat pe baza unei mostre de saliva, se analizeaza la un laborator american prestigios, mai mult de 75 de markeri genetici, care isi pun cu forta amprenta pe felul nostru de a fi in decursul intregii vieti.


Avand in vedere ca pana in prezent nu exista decat in filmele SF posibilitatea ca oricine isi doreste sa isi modifice secvente din ADN-ul personal, PathwayFit este un test pe baza caruia, luand in calcul anumite predispozitii, putem sa ne facem un program de viata si de nutritie (cu ajutorul medicilor nutritionisti), pe care sa il respectam continuu  (macar pana cand viitoarele tehnologii de schimbare a unei parti din ADN vor fi disponibile pe scara larga si la un pret accesibil).


Testul PathwayFit este util oricarei persoane, indiferent daca are sau nu probleme cu greutatea, deoarece poate sa ii dea niste indicii corecte despre tipul de dieta cel mai potrivit, sa ofere explicatii despre preferintele incontrolabile pentru unele alimente (inghetata, ciocolata, etc.), despre diferitele comportamente alimentare cu care venim la nastere, care ar fi exercitiile fizice eficiente pentru fiecare in parte pe baza profilului genetic si ce deficit de vitamine, nutrienti, minerale am putea avea pe parcursul vietii.


Trebuie precizat ca acest test nu este unul ce se poate efectua personal, acasa, de tipul testelor de sarcina, de exemplu.


Desi in alte tari se poate comanda un kit PathwayFit chiar si la domiciliu, mostra de saliva trebuie expediata obligatoriu la un laborator specializat, pentru ca necesita si implicarea unui medic in citirea si interpretarea rezultatelor.


Dupa un interval de asteptare rezonabil (2-3 saptamani), persoana care a efectuat testul primeste un buletin de analiza de cateva zeci de pagini, extrem de amplu, cu referiri precise la fiecare marker luat in calcul.


Stiati, de exemplu, ca anumite gene sunt vinovate de tendinta multora dintre noi, de a manca mai mult decat este nevoie?


Testul acesta ne deceleaza vulnerabilitatile de ordin genetic si ne poate raspunde la intrebarea: "De ce suntem asa de pofticiosi uneori, cand este vorba de anumite alimente?"


Raportul PathwayFit include si sfaturi de dieta si fitness personalizate, specifice rezultatelor obtinute, dar acestea trebuie subliniat cu tarie ca nu suplinesc sfaturile unui medic nutritionist foarte bun.


La Clinica Lotus-Med, unde se poate efectua acest test genetic modern, exista specialisti nutritionisti ce pot sa intocmeasca impreuna cu persoanele ce li se adreseaza, un plan alimentar eficient, pentru a putea reveni rapid la greutatea optima, de crestere a performantelor fizice si intelectuale.


In plus, pe baza concluziilor acestui test, se pot lua masurile cuvenite pentru a preveni diversele boli metabolice, se poate creste tonusul muscular. A reveni la o greutate ideala nu este lucru usor, de aceea, mai ales daca suntem supraponderali sau chiar obezi, este imperios necesar ca sa ne adresam unei clinici de nutritie bune, unde sa cerem ajutor de specialitate.


Daca va doriti si voi sa faceti un test genetic PathwayFit la aceasta clinica de nutritie, puteti urma pasii care urmeaza:


- intrati pe site-ul clinicii Lotus-Med si alegeti-va un medic specialist nutritionist;

- programati-va la o consultatie, absolut obligatorie inainte de testarea genetica propriu-zisa (tel. 0311 036 387);

- prezentati-va la data stabilita pentru recoltarea mostrei de saliva pentru test; cu minim inainte cu o ora este necesar ca sa nu mancati si sa nu beti nimic, sa nu va spalati pe dinti, sa nu mestecati guma si sa nu fumati, pentru a nu altera rezultatele; o sa semnati un formular prin care va dati consimtamantul ca sa vi se efectueze testul respectiv; rezultatele sosesc in medie in 2-3 saptamani de la recoltare, de la Pathway Genomics – USA;

- medicul nutritionist ales, in cadrul unei consultatii ulterioare testarii genetice, o sa va ofere raportul personalizat si va avea o discutie ampla pe baza rezultatelor din testul PathwayFIT efectuat;

- se va intocmi un plan nutritional adaptat si personal, in raport de rezultatele testului si obiectivelor pe termen scurt, mediu si lung pe care le vizati.


Trebuie precizat ca medicul specialist nutritionist este singurul care are acces la raportul genetic respectiv, cu ajutorul unei parole si cu o conexiune SSL-encriptata, la acest tip de clinici, confidentialitatea fiind la loc de cinste.


Testul PathwayFit se poate efectua la orice varsta oricat de frageda, ba chiar si daca o persoana este insarcinata, deoarece fatul nu este afectat in niciun fel.


In cost se include atat kitul de recoltare, transportul la si de la Pathway Genomics SUA a probei de analiza si respectiv a raportului, consultanta preliminara si ulterioara acordata de medicul nutritionist, intocmirea documentelor.


Pe 28 ianuarie 2017 Cocosul de Foc incepe sa isi cante suprematia pestre tot, cu energiile sale binefacatoare ale trezirii la viata si reusitei, indemnandu-ne sa ne regasim starea de bine si silueta de altadata.


A te simti bine cu tine insuti are mare legatura si cu felul in care arati, ca sa nu mai vorbim de sanatate.


Tocmai de aceea, pentru ca toti specialistii din domeniu ne indeamna sa nu ne stabilim la 31 decembrie obiective pe care sa le incepem fix de la 1 ianuarie, deoarece nu ne vom tine de ele, cred ca a incepe o cura de revenire la greutatea optima din 29 ianuarie, de exemplu, din a doua zi a anului chinezesc, are mai multe sanse de reusita. Mai ales ca, asa cum se stie, in zodia Cocosului de Foc, succesul este sigur doar daca perseveram si depunem efort pentru a ne atinge obiectivele stabilite. Iar primul pas il reprezinta programarea la efectuarea unui test PathwayFit.


Va invit si voi sa il faceti, pentru ca asa veti avea posibilitatea de a afla niste lucruri neasteptate despre dvs.!

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!