Cati BTU trebuie sa aiba aparatul meu de aer conditionat?

Un aparat de aer conditionat a devenit in zilele noastre un must have, mai ales daca locuim intr-un oras mare, cu putina vegetatie si multe betoane, unde caldura torida din timpul verii se simte si mai aprig decat intr-o zona cu poluare mai putina si cu mai multa conectare la natura.
Alegerea unui asemenea dispozitiv de racorire a spatiilor in care locuim sau lucram nu este totusi un lucru usor, daca nu suntem specialisti in domeniu.
In mintea unui viitor client se invart intrebari numeroase precum ar fi:

Ce diferenta este intre un aparat de aer conditionat de 18000 btu si unul de doar de 9000 de btu?
Sa aleg un aparat de aer conditionat japonez sau unul de productie europeana?
Sa ma orientez spre o marca de dispozitiv de aer conditionat pe care o lauda toti sau sa risc si sa cumpar un model de la un brand mai putin cunoscut, mai ieftin, dar care pare mai potrivit pentru ceea am eu nevoie?
Sa cumpar un aparat de aer conditionat fix sau un aparat de aer conditionat mobil?
Recunoasteti ca nu este simplu de raspuns la cele de mai sus.
Cred ca in primul rand ar trebui ca sa ne familiarizam cu termenul de  "btu", inainte de a purcede la achizitionarea unui aparat de aer conditionat pentru locuinta sau birou.
BTU (British Thermal Unit) reprezinta o unitatea de masura a caldurii egala cu  acea cantitate de caldura necesara pentru a creste temperatura unei livre de apa  cu 1 grad Fahrenheit (adica 0,55 grade Celsius). 
Un BTU este egal cu 1055,056 Jouli si poate sa fie comparat cu acea cantitate de caldura degajata de arderea unui bat de chibrit.
In concluzie, criteriul principal (dar nu singurul!) al alegerii unui aparat de aer conditionat este acela al volumului de aer ce trebuie racit.

Capacitatea de racire a unui aparat de aer conditionat se exprima in BTU/h si se refera la cantitatea caldurii disipate. Cu cat este mai mare acea capacitate, cu atat mai puternic este respectivul echipament.
Astfel, iata ce tip de aparat trebuie cumparat, in raport de suprafata incaperii unde va fi instalat:
- 18 - 23 m² - un aparat de aer conditionat de 9000 BTU/h;
- 23 - 26 m² - un aparat de aer conditionat de 10000 BTU/h;
- 26 - 32 m² - un aparat de aer conditionat de 12000 BTU/h;
- 32 - 40 m² - un aparat de aer conditionat de 14000 BTU/h;
- 40 - 55 m² - un aparat de aer conditionat de 18000 BTU/h;
- 55 - 70 m² - un aparat de aer conditionat de 22000 BTU/h;
- 70 - 90 m² - un aparat de aer conditionat de 24000 BTU/h.
In magazinul online Superklima.ro puteti sa gasiti modele de aparate de aer conditionat de diverse puteri, la cele mai convenabile preturi, de la branduri renumite, de aceea, va invit sa il vizitati si sa alegeti de acolo pe acela care este cel mai potrivit pentru confortul dvs., in raport si de bugetul pe care il aveti alocat pentru aceasta achizitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!