Sisteme integrate medicale pentru cresterea nivelului serviciilor medicale din Romania

Grupul Teamnet, prin paleta de sisteme integrate medicale Dedalus, a adus un suflu nou si in tara noastra, in acest domeniu de mare viitor in intreaga lume.

Avantajele sistemelor informatice Teamnet Dedalus din sectorul medical sunt multiple si pornesc de la ideea ca este foarte dificil ca sa proiectezi un sistem integrat chiar si intr-un singur spital, care sa includa atat date despre pacienti, cat si informatii referitoare la ingrijirea medicala propriu-zisa a acestora.
Obstacolul major in acest demers de integrare a-l tuturor datelor il reprezinta faptul ca fiecare departament dintr-o unitate spitaliceasca tinde ca sa aiba propriul sistem de informatii, in conformitate cu necesitatile si interesele sale imediate, care sa functioneze ca un sistem autonom fata de celelalte compartimente din cadrul acelei entitati medicale.
Din aceasta cauza, proiectarea, programarea, punerea in functiune a unui sistem informatic integrat, care sa actioneze pe o baza unica, de stocare a informatiilor legate de pacienti si tratamente, este o mare provocare in ziua de astazi.
Bogdan Padiu, CEO-ul grupului Teamnet, a subliniat in acest sens, ori de cate ori a avut ocazia, importanta achizitiei de servicii pentru toate entitatile care activeaza in domeniul medical in Romania.

Platforma medicala ce poarta denumirea de Arianna Screening  vine în sprijinul furnizorilor de servicii medicale de programe preventive si de stabilire timpurie a celor mai importante boli, oferind posibilitatea unui management eficient, integrat si cat mai bine optimizat in materie de campanii de screening.
Platforma medicala Teamnet Dedalus se fundamenteaza pe expertiza companiei Dedalus SPA pe piata serviciilor sanitare din Italia.
Vremurile se schimba, iar importanta achizitiei de servicii capata un rol tot mai important in orice sector de activitate, inclusiv in sectorul medical de stat si particular.
Pe aceasta tema, intr-un interviu publicat in urma cu doi ani de catre IncomeMagazine.ro, dl. Bogdan Padiu - CEO Teamnet spunea ca: „Organizatiile au inceput sa fie tot mai constiente de nevoia de a inlocui investitiile in capital cu achizitia de servicii”.
Anul trecut, Bogdan Padiu, intervievat de capital.ro, arata si faptul ca pe segmentul medical, grupul Teamnet este partener cu  Acibadem in Turcia.
Sistemele informatice Teamnet Dedalus pornesc de la nevoile pacientilor, adica de la beneficiarii serviciilor din domeniul sanitar, incercand sa rezolve cele mai frecvente probleme pe care acestia le intalnesc in momentul in care se adreseaza unei unitati medicale: timpul de asteptare, erorile in prescrierea si administrarea medicamentatiei, nivelul de calitate globala al serviciilor specifice acestui domeniu.

In acest sens, sistemele integrate sanitare Dedalus aduc solutii eficiente, novative, in materie de programari medicale online, identificator coduri de bare, urmarirea administrarii corecte a medicamentatiei prin scanare.
In plus, demn de mentionat este si faptul ca echipa Teamnet Dedalus se poate ocupa de exploatarea optima a tuturor functionalitatilor sistemului  informatic din unitatea medicala beneficiara a platformei respective, cu rezultate exceptionale pentru activitatea desfasurata in acea entitate ce presteaza servicii de ordin sanitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!