Munca la birou nu trebuie sa iti afecteze sanatatea

Munca in cadrul unui birou este in momentul de fata unul dintre cele mai populare locuri de munca, acest lucru datorandu-se in primul rand extinderii mediului de afaceri.

munca la birou n u trebuie sa iti afecteze sanatatea
Pentru ca munca la birou poate provoca diverse afectiuni, in continuarea acestui articol vreau sa ofer cateva sfaturi pentru cei care lucreaza intr-un birou astfel incat sanatatea sa nu le fie pusa in pericol sub nici o forma.Cum se protejam sanatatea la birou?

Afectiunile coloanei vertebrale precum si afectiunile vizuale sunt cele mai populare afectiuni dobandite de catre cei care lucreaza intr-un birou o perioada mai lunga de timp.

Pentru a evita aparitia afectiunilor coloanei vertebrale trebuie ca scaunul biroului sa fie cat mai prietenos cu sanatatea celui care il utilizeaza.

Indiferent cat de prietenos este scaunul cu sanatatea celui care il utilizeaza, petrecerea unui timp indelungat pe scaun favorizeaza aparitia diverselor afectiuni.

Pentru a preintampina aparitia acestora trebuie ca la fiecare ora efectuate 5-10 minute de miscare pentru dezmortirea corpului.

In ceea ce priveste afectiunile vizuale cauzate de orele multe petrecute in fata calculatorului, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a preintampina aparitia afectiunilor vizuale:

  • Masa biroului trebuie sa fie suficient de lata astfel incat monitorul sa fie amplasat la o distanta cat mai mare fata de cel care il utilizeaza. In cazul in care nu gasesti o astfel de masa de birou recomand apelarea la cei de la Moff deoarece acestia executa mobila birou la comanda, ceea ce inseamna ca vei achizitiona doar mobila birouri care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale, in cazul in care vei apela la serviciile accestora.

  • Utilizarea monitoarelor care emit cat mai putine radiatii reprezinta un alt sfat de care trebuie tinut cont in momentul in care lucrezi multe ore in fata unui monitor.

  • Folosirea ochelarilor de protectie reprezinta un alt sfat de care trebuie sa tina cont cei care lucreaza in cadrul unui birou.

2 sfaturi importante pentru orice functionar


Organizarea activitatilor si evitarea activitatilor multiple sunt alte doua sfaturi ce trebuie respectate pentru reducerea nivelului stresului.


Pe langa acest beneficiu, respectarea celor doua sfaturi ajuta si la cresterea nivelului de concentrare, lucru care nu poate fi decat benefic pentru productivitate.

Un regim alimentar sanatos si respectarea orelor de masa sunt alte doua sfaturi pe care trebuie sa le respecte orice angajat care isi exercita munca la birou si care nu isi doreste sa fie afectat de fel de fel de afectiuni.
Respectand aceste sfaturi simple, nu doar sanatatea va fi protejata ci si gradul de concentrare si implicit productivitatea vor fi mult mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!