Vrei s-o ceri în căsătorie? Inelul de logodnă cu safir vă poate aduce noroc în dragoste

modele inele logodna
Nu doar diamantele pot face diferența dintre un inel de logodnă obișnuit și inelul perfect. Safirul, de exemplu, este una dintre cele mai frumoase și cele mai dorite pietre prețioase, iar anul acesta inelele de logodnă cu pietre colorate sunt extrem de populare! În plus, se spune că safirul aduce noroc în dragoste, așa că dacă ești în căutarea unui inel de logodnă, cea mai bună alegere s-ar putea să se dovedească a fi unul incrustat cu safir!
De ce safirul?
Dintre pietrele prețioase, safirul este considerat cea mai importantă și mai versatilă, putând fi tăiat în aproape toate formele în care se prelucrează și diamantul. În plus, unele safire au calitatea de a-și schimba culoarea în funcție de unghiul din care cade lumina. Iar cele mai cunoscute safire – cele albastre – sunt de-a dreptul fermecătoare și au puterea de a înnobila orice bijuterie.
Se spune că safirul este o piatră prețioasă cu puternic rol protector, fiind, totodată, și piatra înțelepciunii, a prosperității, a dorințelor împlinite și a norocului. De altfel, asocierea safirului cu dragostea și, implicit, interesul atât de mare pentru inelul de logodnă cu safir, vine de la faptul că, potrivit poveștii, această piatră ar fi un bun liant al relațiilor, facilitându-le trăinicia. Totodată, se spune că safirul albastru se oferă, în mod tradițional, și la aniversarea a 45 de ani de căsnicie.
Alte nuanțe de safir
Și chiar dacă safirul albastru este cel mai popular dintre safire, și majoritatea oamenilor se gândesc la albastru atunci când vine vorba de această piatră prețioasă, el există, de fapt, în multe culori. Mai precis, safirul este o varietate de corindon, iar corindonul de orice culoare este numit safir, exceptand-o pe cea rosie, care este rubin. Astfel, safirul poate avea nuanțe de albastru, violet, roz, alb, verde, negru, galben și portocaliu.
Iar anul acesta, așa cum spuneam și mai sus, inelele de logodnă cu pietre colorate sunt în mare trend! Cele mai căutate sunt cele cu safire albastre însoțite de diamante albe, pentru un efect asemănător celebrului colier The Heart of the Ocean din “Titanic”. Bijutierii ne sfătuiesc să optăm pentru o combinație de nuanțe închise de safir cu aur alb, iar aurul galben să fie combinat cu unul sau mai multe safire deschise la culoare.  

Cele mai celebre 3 safire din lume:

  1. Steaua Indiei – descoperit în Sri Lanka, acesta este cel mai mare safir din lume, având 563,35 carate.
  2. Safirul Logan – provine, de asemenea, din minele din Sri Lanka și este pe locul 2 în topul celor mai mari safire albastre din lume, având 422,99 carate.
  3. The Star of Bombay – la fel ca primele două, și acesta a fost găsit în Sri Lanka. Are 182 carate și o culoare albastru-violet, iar numele lui face referire la Bombay Sapphire, o marcă englezească de gin.

Dacă crezi că iubitei tale i-ar plăcea să primească o astfel de piatră prețioasă, alege un safir pentru inelul de logodnă pe care vrei să i-l oferi și, cu siguranță, nu vei da greș! În plus, poți alege să personalizezi inelul după propriul gust. Îți recomandăm să apelezi la specialiștii de la E-Ring, producători de bijuterii cu o experiență de peste 12 ani, care te vor ajuta să obții inelul de logodnă perfect. Îi găsești pe e-ring.ro, unde sunt, de altfel, o mulțime de modele de inele de logodnă cu safir, la cele mai avantajoase oferte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!