Borsec, apa minerala cea mai iubita de catre romani

"Traditie și Prestigiu - Apreciata de peste două secole, apa minerala Borsec isi poarta cu mandrie titlul „Regina Apelor Minerale”, acordat la Viena în 1873 si la Paris in 1878." (sursa: www.romaqua-group.ro)


Apa minerala Borsec este cunoscuta in intreaga Europa (si nu doar aici) de foarte multa vreme, mai precis de peste 210 ani, de cand a inceput construirea moderna a acestui brand romanesc de succes.

Izvoarele aflate in aceasta zona harghiteana mirifica, din Muntii Carpati, sunt datatoare de vitalitate, de sanatate debordanta. Numarul surselor de apa minerala cu proprietati curative a mai scazut in decursul timpului, fiind in prezent de 15 sau de 13 (in functie de aceia ce au facut studii in aceasta regiune), dar calitatea celor exploatate in prezent industrial este incontestabila.

Ca si la Baile Herculane, se pare ca primele mentiuni despre apa din Valea Borsecului dateaza inca de pe vremea romanilor. 

Nu este de mirare ca aici, in trecatoarea de la Tulghes, s-au descoperit in anul 1857 de catre arheologii vremii monede datand din secolul al 4-lea d.Hr., mai precis cu chipul imparatului Constantius II, care a domnit intre anii 337-361.

La Borsec s-a inceput imbutelierea apei minerale inca de la inceputul secolului al 19, cand Valentin Gunther, dupa ce a baut apa vie din aceste locuri s-a lecuit de o boala foarte grava a acelor timpuri.

Avand un spirit antreprenorial dezvoltat, el a luat in arenda terenul de unde izvorau aceste ape minerale binefacatoare si cu ajutorul unui inginer miner si speicalist in sticlarie - Eisner, a inceput ca sa vanda apa in Imperiul Austro-Ungar, loc de unde a ajuns si in alte parti ale Europei.

Interesant la aceasta afacere este faptul ca businessman-ul amintit s-a gandit ca si ambalajele sa fie produse tot pe aceste meleaguri, din materii prime locale, asa incat a infiintat si o fabrica de sticlarie pentru producerea de recipiente in care sa fie turnata apa minerala carbogazoasa natural de Borsec. Astfel a redus mult costurile de productie.

Borsec, acest brand, actualmente100% romanesc, a fost ales din nou in 2017 cel mai puternic brand autohton, in clasamentul realizat anual de Revista Biz.

Este firesc deoarece reprezinta acea apa minerala care si mie, asemeni multor romani, ne este cea mai draga, deoarece reprezinta regina incontestabila a apelor curative si de masa din tara noasta.

Iar pentru a o savura asa cum se cuvine, te invit si pe tine in aceasta statiune de prestigiu a Romaniei. O sa iti placa nespus de mult, iti garantez!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!