2 REGULI DE BAZĂ PENTRU INTERPRETAREA CORECTĂ A HOROSCOPULUI ZILNIC

coordonate astrologice efemeride
Studiile au arătat că, alături de cafeaua de dimineață, horoscopul a devenit o rutină matinală în viața multor persoane. Rămâne însă de discutat cât de multă încredere au cititorii în predicțiile astrologice zilnice și câte șanse există ca acestea să se adeverească.
Pe cât de multe sunt persoanele care citesc cu regularitate horoscopul zilnic, pe atât de puține sunt cele care știu să privească predicțiile astrologice din perspectiva corectă. De multe ori, cititorul își setează așteptări nerealiste, pentru ca apoi să rămână dezamăgit și să catalogheze horoscopul drept o șarlatanie.
Deși a fost considerată de mulți ca fiind pseudoștiință, astrologia se bazează într-o proporție destul de mare pe matematică. E adevărat, contează foarte mult și intuiția astrologului și capacitatea sa de a corela anumite informații, însă la baza întregului proces stă o serie de calcule matematice și fizice.
În altă ordine de idei, horoscopul capătă sens pentru cititorii bine informați. Mai jos sunt câteva clarificări care ajută la înțelegerea corectă a predicțiilor astrologice:
  1. Setează-ți așteptări realiste
Prima și cea mai importantă regulă, care scoate ideea de horoscop din zona stereotipurilor este conștientizarea faptului că nimeni nu deține puterea supremă și nu cunoaște viitorul. Nici măcar astrologii.
Este important să se facă distincția între prezicere și predicție, pentru a înțelege că horoscopul nu este un oracol care ghicește ce se va întâmpla, ci mai degrabă o ecuația cu mai multe variabile, a cărei rezolvare depinde exclusiv de alegerile persoanei în cauză.
Mai exact, predicțiile astrologice zilnice țin cont de:
  • Poziționarea astrelor și a planetelor
  • Domeniul astral (locul unde se găsește un corp ceresc la un anumit moment dat)
Două variabile extrem de importante sunt ziua și ora nașterii unei persoane. În funcție de acestea, astrologul poate face predicții mai exacte, bazate pe caracteristicile definitorii ale persoanei în cauză. Ei bine, această strategie este aplicată la astrogramele personalizate. În cazul horoscopului zilnic este făcut pentru un interval de o lună de zile, ceea ce înseamnă că predicțiile sunt mai generaliste și se adresează tuturor indivizilor născuți în aceeași zodie.
Așadar, horoscopul zilnic trasează doar niște posibile direcții generale. Felul în care acestea se vor concretiza sau nu depinde doar de felul în care persoana în cauză ia anumite decizii la un anumit moment dat. Cu alte cuvinte, horoscopul zilnic este cutia alegerilor, însă suma alegerilor care vor umple cutia este construită, pas cu pas, de fiecare individ în parte, în funcție de personalitatea, bagajul rațional și emoțional și capacitatea de reacție a acestuia.
  1. Astrologul face diferența
O altă regulă importantă este expertiza astrologului. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte să citiți horoscopul este să vă asigurați că a fost scris de un astrolog specializat. Având în vedere atractivitatea pe care o exercită, horoscopul a fost atât de comercializat încât a devenit o rubrică omniprezentă a tuturor ziarelor, revistelor și televiziunilor. Veridicitatea informațiilor oferite de toate aceste entității mass-media este însă discutabilă.
Chiar și așa, trebuie să aveți în vedere că nu orice astrolog emite judecăți de valoare. Pe lângă necesitatea deținerii unor cunoștințe în domeniu, astrologia se bazează într-o anumită măsură și pe subiectivitatea celui care face prezicerile. Capacitatea acestuia de a intui și interpreta anumite informații este detaliul care face diferența.

Așadar, este recomandat ca cei care apelează la internet pentru a verifica în ce domenii îi favorizează astrele să caute un site cu un astrolog acreditat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!