Faianta bine aleasa, pentru o baie frumoasa!

materiale amenajari camere
Cum sa alegi cele mai frumoase placi faianta baie nu e lucru usor, dovada ca de multe ori, dupa ce ai dat o groaza de bani pe materiale, dar mai ales pe manopera, dupa ce ai suportat zgomotul si praful facut de echipa de faiantari zile in sir, s-ar putea ca sa constati la final ca rezultatul nu este chiar ce ti-ai imaginat la inceput.

Chiar, stii care sunt elementele esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand te decizi sa cumperi faianta pentru baie?

Pentru o placare deosebita, avand in vedere conditiile speciale la care aceasta trebuie sa reziste pe parcursul utilizarii sale (umiditate crescuta, apa de la dus sau sarind pe pereti de la tevile fisurate accidental), precum si faptul ca trebuie sa fie usor de curatat, este foarte limpede ca faianta baie trebuie sa aiba niste proprietati tehnice, nu doar estetice cu adevarat performante, diferite de cele ale faiantei care se monteaza in bucatarie.

O rezistenta sporita la factorii agresivi o au placile ceramice sau din piatra naturala de calitate superioara.

Desi exista designeri care ne sfatuiesc ca e mai ieftin ca sa ne punem tapet pentru baie, sa folosim vopseaua lavabila sau chiar lambriurile din lemn, per total, cu tot disconfortul initial si cheltuielile mai ridicate, pe parcurs acestea se va amortiza, nu va trebuie sa tot inlocuim materialele degradate (lemnul, tapetul) sau sa zugravim de doua ori pe an ori chiar mai frecvent.

Daca odinioara in baie era obligatoriu sa se monteze faianta alba, acum exista o multitudine de modele de placi dintre care putem alege. 

De la placile de faianta decorativa in culori pastelate sau tari, cu desene florale, geometrice, abstracte, pana la placile de faianta care imita toate tipurile de piatra naturala, lemnul, pielea, tapetul, chiar si materialele textile, gasim de toate in magazinele online de profil, ba chiar la niste preturi fara concurenta.

Asadar, nimeni nu prea mai opteaza acum pentru a-si monta in baie (doar) faianta alba, eventual combina aceste placi cu diverse modele de faianta decorativa, realizand astfel un design personalizat, de mare efect.

S-a terminat si cu prejudecata conform careia la o camera de baie mica e nevoie de placi de faianta de dimensiuni reduse, iar la una de dimensiuni mai generoase de placi mari care sa imbrace peretii. Se pot folosi orice marimi de placi de faianta, chiar daca avem de-a face cu o baie relativ micuta.

Daca alegem bine culorile, modelele, putem ca sa cream iluzia de spatiu mult mai extins decat este el in realitate. 

Nici macar nu trebuie sa punem placi de faianta de aceeasi forma (patrata, dreptunghiulara) intr-o baie. Le putem aseza ca intr-un joc de puzzle, dupa ideile noastre, jucandu-ne cu formele si culorile asa cum faceam cand eram la gradinita cu jocurile tip mozaic.

Foarte interesante sunt si placile de faianta cu modele in relief, 3D, care pot da unicitate baii noastre.

La Piastrelle Vest Design gasiti cele mai frumoase tipuri de faianta, multe dintre ele la promotie. Vizitati-le site-ul de prezentare chiar azi daca va doriti o amenajare a baii exceptionala, pentru ca livreaza aceste produse oriunde in Romania!


placi cu bule pentru peretiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!