Orteza bine aleasa te scapa de dureri de spate!

orteze spate
Durerile de spate pentru un blogger sunt la ordinea zilei, trebuie sa recunoasteti si voi, asa ca un corector postura si clavicula, o orteza lombara sau un corset pentru coloana, daca va place mai mult aceasta denumire desprinsa parca din romanele de epoca, devine un must have si in final de 2017.

Nici macar nu putem spune ca a sta cocosat este ceva de data recenta. Inca de cand eram copii trebuie sa ne amintim ca era un calvar sa petrecem 4-5-6 ore intr-o banca incomoda de scoala, unde chiar daca vroiai, tot nu puteai sa stai cu spatele drept.

Doar ca acum, nu mai poate spune nimeni ca nu exista metode de a scapa de durerile de spate si ca a face cifoza, scolioza si alte boli din astea ale coloanei vertebrale cu denumiri inspaimantatoare ce se termina in "-oza".

Eu zic sa le alungam cat mai departe si sa pastram termenii acestia medicali doar pentru partidele de scrabble tematic din anul ce vine.

Cum ii alungam? Cu niste dispozitive speciale, bineinteles!

Exista inclusiv in online magazine ce ofera orteze medicale de diverse tipuri: cervicale, lombo-sacrale, orteze abdominale, orteze toracice, ca sa nu mai vorbim de binecunoscutele orteze de cot sau orteze de genunchi folosite de catre sportivii de performanta, ba chiar si de amatorii ce fac sport in aer liber.

Chiar si dupa o cazatura spectaculoasa cu un hoverboard sau o penny board, poti ajunge in situatia neplacuta in care un doctor de oase sa iti spuna ca iti trebuie un dispozitiv ortopedic.

Corector pentru postura? Orteza lombara? Orteza cervicala? Stiu, suna infricosator in primul moment, dar face asa de bine sanatatii tale temporar vatamate un asemenea corset pentru coloana, guler cervical sau centura toracica, incat chiar trebuie sa il comanzi online si sa il porti fix asa cum ti-a spus doctorul.

Cum alegi orteza lombara?

Daca e vorba de o orteza lombara, alegerea nu e simpla, pentru ca nu prea exista unele universale.

Aceste dispozitive medicale sunt fie de serie (dar pe numere), fie particularizate.

Cele in serie se cumpara dupa marime, ca articolele de imbracaminte sau pantofii.

Ceea ce trebuie sa stii este ca producatorii au sisteme diferite de a le clasifica pe marimi: unii se refera la diametrul taliei, iar altii la inaltimea zonei lombare, altii la ambele.

Cel mai bine este sa cumperi acest dispozitiv dintr-un magazin specializat, precum este Artromedicale.ro, nu dintr-un targ sau de pe site-urile de reduceri unde vei arunca banii de pomana.

Alege magazinul Artromedicale.ro, deoarece in acest fel o sa ai garantia ca vei beneficia de un produs de calitate, care iti va fi cu adevarat de folos, nu care sa fie in cel mai bun caz un soi de apa de ploaie (adica sa aiba eficienta zero!), ori, mai grav, sa iti provoace diverse iritatii ale pielii.

Cum afli daca ai o orteza originala?

O orteza lombo-sacrala originala cu rol medical trebuie sa aiba o intaritura cu 4 pana la 6 balene (tije) de platic sau metal si doua sisteme de inchidere, pentru o fixare foarte buna pe corpul pacientului.


Cum se pune o orteza lombara?

Pe YouTube gasesti filmulete in care poti ca sa vezi cu ochii tai cum se pune corect o asemeena orteza lombara.

Ideaa este sa nu ti-o pui direct pe piele, deoarece risti sa ai parte de niste rosaturi de toata frumusetea.

Nici nu trebuie sa o strangi pana la sufocare, pentru ca e un corset pentru coloana, nu un corset de rochie cu crinolina ca al Coanei Chirita!

Daca fortezi prea mult stransoarea, nu doar ca o sa te simti ca prins intr-o menghina, pentru ca o sa opresti normala circulatie a sangelui, dar in loc sa iti relaxezi muschii, sa scapi de durere folosind-o, o sa  iti produci suferinte suplimentare inutile.

Reguli generale privind orteze lombare medicale

Nu se doarme cu orteza lombara fixata pe corp, nu se tine pe parcursul unei zile mai mult de 6 ore si nici nu se poarta zilnic mai mult de 2-3 saptamani (stiti voi povestea aceea cu 21 de zile magice!).

Asa, din timp in timp, se poate pune orteza lombara cand simti ca ai disconfort in zona spatelui de la prea mult timp stat la birou, de exemplu, dar nu in mod continuu.

Oricum, daca adaugi si o doza buna de miscare, o sa uiti total de orice durere la coloana, iar oasele si muschii din acea zona iti vor multumi in felul lor particular: te vor face sa te simti excelent.

Iar asta este cel mai important!

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!