Garduri din beton speciale pentru case de vacanță senzaționale

garduri ciment speciale


Diversele modele de garduri din beton reprezintă o împrejmuire excelentă pentru locuințele de vacanță, deoarece sunt foarte rezistente în timp.

Firmele de specialitate au acum în ofertă inclusiv tipuri de garduri beton care imită lemnul, piatra sau cărămida, așa încât ele se poate integra foarte ușor in peisaj, inclusiv dacă este vorba de o zonă, foarte rustică, unde este grozav ca să îți petreci un sejur reconfortant.

Cumva, dacă vrei să faci un grătar cu amicii la casa de la țară, alături de un set picnic complet, etalat așa cum se cuvine în curte, merge de minune și un gard beton care te ferește de privirile indiscrete, extrem de curioase ale vecinilor.

Acum, ce-i drept, parcă nu ne dorim să ne ascundem după un gard impersonal, amintind de cele ale unei închisori, ci vrem unul vibrant, prietenos, care să personalizeze în chip fericit personalitatea locuinței noastre de vacanță.

Din acest motiv, dacă ați fost în ultima vreme prin satele romanești, probabil ați observat că a sporit numărul proprietarilor care au recurs la placări cu piatră decorativă a gardurilor. Efectul este unul foarte plăcut din punct de vedere vizual, așa încât merită să fie adoptat și de către aceia ce mai stau încă în expectativă.

Un gard din beton clasic deși solid și ușor de întreținut, are și câteva dezavantaje, spre deosebire de alte tipuri de împrejmuiri din lemn sau plasă de sârmă:

- este relativ greu de pus, în principiu nu se tolerează nicio aliniere greșită;
- uneori se poate sparge, mai ales dacă nu este placat;
- betonul are un impact major asupra mediului, de aceea ecologiștii nu prea îl acceptă.


În principiu, un gard de beton din panouri este format din niște piloni plantați într-o fundație solidă (pe niște socluri) și panourile de beton propriu-zise.

Chiar dacă aspectul de bază al panourilor de beton nu este din punctul de vedere al design-ului întotdeauna agreat de către proprietarii, un asemenea model de gard are și niște avantaje certe de rezistență, comparativ cu unul realizat din alte materiale, așa încât el poate fi montat, iar mai apoi se pot achiziționa niște plăci colorate, de tip mozaic, inclusiv imitații de lemn sau piatră, de o foarte bună calitate, care pot fi atașate pe panouri.


Gardurile de beton poate să fie și colorate, nu doar într-o culoare anostă, gri.

Oricum, orice s-ar spune, aceste tipuri de împrejmuiri îndeplinesc toate nevoile pieței în ceea ce privește performanța, durabilitatea și securitatea la niște costuri accesibile, deoarece dacă sunt alese cu multă grijă ele pot ca să fie foarte estetice și ușor de integrat pe orice proprietate, chiar dacă este vorba de o casă de vacanță tradițională.

Cei care doresc, pot ca să aleagă și garduri confecționate din combinații de materiale, precum beton și lemn de esență tare, beton și plasă de sârmă, beton și panouri din tabla special tratată.

Oricum, indiferent de tipul de gard ales, atât pe partea interioară, dintre curtea casei, dar chiar și pe partea dinspre stradă, mai ales dacă nu este o împrejmuire care să arate din punct de vedere estetic chiar foarte bine, niște sădirea unor plante agățătoare de tipul iederei sau, de ce nu, chiar al unor trandafirași cățărători ce înfloresc toată vara. 

Asemenea soluții de design reprezintă variante demne de luat în seamă pentru înfrumusețarea unui gard ce delimitează o proprietate.

3 comentarii:

  1. Gard din ciment cu placări din materiale ce imită lemnul? Foarte interesant, o să mă gândesc serios dacă nu merită să investesc și eu în asa modernizare la țara:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Internatul vesel24/1/18 10:35 a.m.

    Pentru cine nu are bani pentru un gard de marmura merge si unul din beton pe stalpi. E solid si te pazeste de hoti, daca e suficient de inalt si mai iti iei si un sistem de supraveghere video a casei si curtii. Bine, plus un caine care chiar stie ce face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceste garduri sunt extrem de durabile in timp.

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!