Camerele de supraveghere video se aleg în primul rând după rezoluție

Există sisteme de supraveghere video diverse în magazinele online de specialitate românești, motiv pentru care asigurarea diverselor obiective rezidențiale sau de firmă nu mai este ceva nemaipomenit de costisitor, precum se întâmpla acum vreo zece ani în urmă.




Dificultatea este acum de cu totul altă natură: fiind atât de multe modele de echipamente de supraveghere electronică video și audio, atunci când trebuie să alegem un sistem de acest gen destinat unei proprietăți private rezidențiale, unei companii, a unui punct de lucru sau a unui magazin, nu prea știm care e mai bun.


Iată de ce ar trebui să ne orientăm spre un magazin online de profil care să acorde și consultanță clienților, deoarece specialiștii sunt aceia ce ne pot îndruma cel mai bine în acest domeniu, destul de arid pentru oamenii de rând.


Când vorbim de supraveghere video ne referim atât la sistemele interne de pază, cât și la sistemele externe.


Există acum multe sisteme de pază electronică, astfel proiectate încât oferă vizualizare la distanță, putând a fi consultate chiar și pe smartphone.


Dispute acerbe se dau pe forumurile de pe internet în legătură cu ce sistem de pază e mai bine să cumpărăm. Unul cu tehnologie analogică sau un echipament digital de ultimă oră? Deoarece în magazinele de profil există ambele tipuri de produse, clienții pot să fie un pic dezorientați.


Există numeroși susținători care merg în continuare pe ideea că sistemele de supraveghere analogice sunt mai robuste, precum sunt și alții care preferă mai degrabă sistemele digitale de supraveghere video.


Primii susțin și faptul că un sistem video analogic de pază oferă o calitate mai bună a imaginilor, în schimb cei din categoria a doua spun că sistemele video digitale au drept avantaje imbatabile simplitatea construcției, montajul mai intuitiv și un cost mai mic.


Totuși, acum calitatea imaginilor este foarte bună la toate echipamentele de supraveghere video de noua generație.


În materie de pază modernă electronică, indiferent că vorbim de camere digitale sau de camere analogice, ele redau foarte bine imagini ale perimetrului pe care îl supraveghează.


Oricum, un sistem video de pază trebuie ales în primul rând după rezoluția imaginilor.


De exemplu, o cameră ce redă imagini de 720 x 1280 pixeli este suficientă pentru monitorizarea video a unei grădini, a unui magazin, a unui sediu de firmă în care trebuie identificate fețe comportamente și situații nedorite.


Pentru zone mai extinse, când trebuie vizualizați subiecți aflați la distanță, trebuie achiziționate mai degrabă acele camere care au rezoluții de peste 4 megapixeli.


Cu ajutorul lor se pot obține imagini foarte precise, cu detalii excelente, de aceea se și folosesc prioritar pentru supravegherea obiectivelor industriale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!