Inelele de logodnă cu diamante, cele mai îndrăgite de către femei



Colecțiile de inele de logodnă cu diamante vor fi mereu la modă, în special acelea care au ca vedete bijuterii cu pietre prețioase rotunde ori pătrate, montate singure pe verigi de metal prețios (aur de diverse culori, platină sau argint).  

Dacă în materie de verigă metalică propriu-zisă  se mai fac concesii, apărând noi și noi materiale pentru realizarea de inele de logodnă în trend, în privința pietrelor utilizate de către giuvaiergii se pare că lucrurile, în majoritatea cazurilor, sunt foarte clare.

O femeie așteaptă aproape întotdeauna, poate și sub influența poveștilor din copilărie cu prințese și prinți, ca să primească drept simbol al unei cereri în căsătorie un inel cu diamant.

Cu toate acestea, în zilele noastre există și modele de bijuterii de acest gen care sunt extrem de diferite de acele inele tradiționale, simple, cunoscute de părinții, bunicii și străbunicii noștri.

Chiar și diamantele au fost înlocuite mai nou cu alte tipuri de pietre prețioase sau semiprețioase, nu doar monturile sunt diferite.

Astfel, clienților li se oferă în magazinele de podoabe tradiționale sau în cele online, nu doar de inele cu diamant, dar și cu rubine, safire, smaralde, inclusiv cu perle (destinate acelor femei care nu sunt superstițioase).

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că aurul galben este tot mai frecvent înlocuit cu aurul de culoare roz sau alb, ba chiar și cu aur de culoare verde ori chiar roșie.

Dar nimic nu poate zgudui poziția de lider maximo al diamantului.


Cum alegem un diamant pentru inelul de logodnă



Există patru reguli de bază în selectarea unei asemenea pietre prețioase:

- culoarea diamantului;
- modul de tăiere a pietrei;
- claritatea diamantului;
- numărul de carate.

Cele mai frumoase diamante sunt perfect incolore sau albe. Impuritățile prezente în corpul pietrei prețioase îi scad valoarea, așa încât acesta este cel mai important element de luat în seamă în alegerea unei astfel de pietre prețioase, indiferent de mărimea ei.

Mai apoi trebuie să analizăm cu ajutorul unui bijutier priceput și corect tipul de tăietură a pietrei.

Indiferent că inelul de logodnă este mai ieftin sau mai scump, o piatră prețioasă sau semiprețioasă naturală este oricând de preferat uneia sintetice.

Așadar este recomandabilă evitarea diamantelor false.

Mărimea diamantului influențează cel mai mult prețul unui inel de logodnă.

Mulți bărbați consideră că o bijuterie cu o piatră de dimensiuni mari va fi foarte bine apreciat de către o femeie, dar lucrurile nu stau întotdeauna așa. Mai ales dacă viitoarea logodnică nu este materialistă.

Un inel de logodnă nu trebuie să fie neapărat foarte impozant


Un număr surprinzător de mare de femei preferă mai degrabă inele de logodnă cu diamante mici, delicate, având modele clasice, mai puțin extravagante, care să fie în armonie cu stilul lor de viață.

Deși este întotdeauna recomandabil cumpărarea unor bijuterii la comandă în locul unora de serie, chiar dacă viitorul logodnic are resurse materiale consistente, nu trebuie neapărat să încerce să își impresioneze iubita dăruindu-i un inel de logodnă impozant, greu de purtat, care mai mult încurcă decât aduce un plus de strălucire outfit-urilor femeii ce îl primește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!