Birou într-un apartament vs. într-o clădire de birouri

Contrar aparențelor, mulți dintre aceia care vor să caute
office Timișoara
birouri de închiriat Timișoara nu cunosc care sunt defectele ascunse și nici măcar avantajele fiecăreia dintre cele două variante posibile: birou aflat într-un apartament sau într-o clădire doar de spații pentru firme.


Dezavantajele închirierii unui birou într-un apartamentInterzicerea modificărilor ample ale spațiuluiChiriașul, persoană juridică, nu poate schimba aspectul camerelor - el trebuie să găsească fix sediul care "se pliază" pe ceea ce îi trebuie lui, nu poate să transforme incinta după bunul plac. De regulă, locatarul poate renova doar superficial spațiile pe care le închiriază, astfel încât pregătirea spațiilor pentru nevoile lor specifice este foarte limitată.


Nu există scutiri de la plata chiriei în faza inițială a contractului de închiriere.De regulă ele se fac (uneori!) doar la reînnoirea contractului de locațiune.


Conexiunea proastă la netul care funcționează pe o infrastructură rezidențialăAstăzi, când dacă nu ești conectat online permanent reprezintă un dezastru pentru orice firmă, a rămâne temporar fără net este inacceptabil, deoarece conduce la diminuarea profitului prin sincopele înregistrate în activitate.Condiții improprii de lucru Pentru funcționarea eficientă a biroului unei firme, o productivitate în muncă bună a angajaților, liniștea este foarte importantă. 

Din păcate, așa cum știm cu toții, în clădirile rezidențiale, reparațiile neprevăzute, certurile dintre vecini, manelele puse la intensitate sonoră maximă, copiii care se joacă în fața blocului, animalele de companie zgomotoase ale celor din bloc, pot face munca în birou un adevărat calvar. 

Contractul de locațiune se încheie pe durată scurtă sau nedeterminată

Dacă nu există niște clauze ferme, proprietarul poate rezilia brusc contractul cu chiriașul (mai ales dacă este un contract pe perioadă nedeterminată), ceea ce înseamnă obligația pentru antreprenor de a căuta un nou birou în grabă. Iar acea locație viitoare s-ar putea să nu fie deloc ceea ce îi trebuie firmei în cauză.

Lipsa dotărilor office profesionale

Spre exemplu, inexistența unei rețele de calculatoare profesionale distribuită echilibrat în toate încăperile poate fi un impediment serios pentru o firmă, pentru că va trebui să se lucreze prin Wi-Fi, considerată de specialiștii IT drept o soluție cu hibe mari de securitate. O astfel de ofertă poate descalifica sediul, de exemplu pentru o firmă de consultanță unde este preferabil ca să lucreze "pe cablu" din cauza confidențialității datelor.

Clădirile rezidențiale nu au în România suficiente locuri de parcare!

Acesta este un mare impediment pentru angajați și potențialii clienți și un argument puternic pentru alegerea unei locații dintr-o clădiri de birouri.

Aerul condiționat în birouri este obligatoriu pentru un birou de firmă dar... 

Unii proprietari refuză instalarea unor aparate de climatizare pe motiv că se distrug pereții! Chiar dacă acceptă, atunci chiriașul trebuie să le instaleze pe cheltuiala lui, ceea ce, dacă este vorba de mai multe camere, poate să reprezinte o cheltuială destul de importantă pentru firma respectivă.

Lipsa frecventă a unui lift în blocurile cu până la 4 etaje sau a unui al doilea lift, în cazul clădirilor cu multe etaje

Acest lucru reprezintă o bilă neagră pentru spațiul de închiriat, deoarece angajați și clienți vor trebui ca să depună efort fizic pentru a ajunge în incinta firmei în cauză.

Lipsa unei camere de primire a clienților elegante (a unei recepții)

De regulă, un hol mai mare se transformă în biroul secretarei, ceea ce dă foarte rău din punctul unor clienți mai simandicoși.


Avantajele  închirierii unui birou într-o clădire de birouri


Negocierea corectă a perioadei contractuale

Chiriașul poate uneori beneficia și de o perioadă de timp liberă - așa-numita chirie gratuită. 

Posibilitatea de amenajare după dorința a spațiului firmei

Fiind din momentul proiectării destinate utilizării de tip office, lucrurile sunt mult simplificate. De regulă chiriașul nu mai are mare lucru de făcut.

Standardul uniform din întreaga clădire 

Clădirea este curățată, întreținută și modernizată în mod regulat. Managerul se ocupă de liniștea din clădirea de birouri, reparațiile nu pot avea loc în timpul programului de lucru - de obicei se execută seara sau doar în weekend. Chiriașul are acces la biroul său 24 de ore pe zi. 

Alte avantaje:

- Există acces la lifturile de mare viteză din clădire.

- Chiriașul are acces larg la cele mai rapide conexiuni la internet. Clădirile de birouri au fibră optică, linii simetrice cu viteza garantata, IP fix și o selecție de furnizori multipli într-o singură clădire, garantând competitivitatea ofertelor.

- Există locuri de parcare suficiente. Chiriașul primește garantat locuri de parcare pentru angajați, ba chiar și pentru clienți.

- Va exista sigla locatarului la intrarea în clădire.

- Aerul condiționat în clădirile de birouri este inclus, chiriașul se poate aștepta la cele mai moderne sisteme de climatizare care garantează nu numai calitatea aerului, ci și economiile de energie.

- Chiriașul economisește la plata facturii de energie electrică, datorită dotărilor performante din birourile pe care le închiriază . 


Concluzie:


Închirierea unui birou într-un  apartament va fi optimă doar pentru companiile mai mici sau pentru antreprenorii la început de drum.

Mutarea ulterioară, pe măsură ce firma se va dezvolta, dintr-un apartament sau dintr-o vilă într-o clădire de birouri va fi benefică pentru companiile care pot semna un contract pe termen mai lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!