Benzile de albire chiar albesc dinții?

benzi albire dantură
Albirea dinților este o procedură mult căutată la job datorită impunerii standardelor estetice actuale. Este o procedură neinvazivă, care garantează pacientului execuția corectă în cabinet.

Să îți albești dinții la stomatolog sau acasă? Aceasta-i întrebarea!


Considerată drept una dintre cele mai simple metode pentru albirea dinților, folosirea benzilor pentru deschiderea nuanței dinților au argumente pro și contra.

În vremea noastră, îngălbenirea dinților este un lucru obiectiv care îngrijorează foarte mulți oameni. Producătorii au venit în sprijinul acoperirii acestei nevoi și au propus diverse metode de albire, atât de aplicat în cabinetele stomatologice, cât și la domiciliu.

În principiu, benzile dentare pentru albit dinții au în compoziție peroxid de hidrogen, un compus chimic care este utilizat pe scară largă în cabinetele stomatologice în doze mai mari decât este recomandabil a fi folosite acasă.

Efectele cele mai bune care se pot obține cu ajutorul unor benzi de albire s-au înregistrat în cazul fumatului sau alimentelor care tind să păteze dinții. Totuși, dacă se utilizează prea frecvent, poate avea unele efecte adverse, constând într-o sensibilitate temporară mai mare a dinților și chiar uzarea prematură a smalțului acestora.

Un alt dezavantaj al folosirii benzilor de albire este acela că ajunge unele acționează prioritar la dinții frontal, nu albește egal și restul danturii, iar efectul de deschidere a nuanței dinților este ceva mai scurt decât în cazul altor metode de albire (ceva mai agresive) efectuate de către medicul stomatolog. Plus că restaurările și protezele nu sunt influențate de această metodă, benzile de albit putând acționa doar asupra dinților naturali.

Un dezavantaj pe care benzile de albit dinții îl prezintă se referă la faptul că nu există o nuanță specifică de alb pe care să o poți alege cu fidelitate dinainte, gradul de albire ce poate să fie obținută folosind această metodă la domiciliu depinzând de la caz la caz.

Tocmai din acest motiv, cine își dorește o anumită nuanță de alb, cel mai bine ar fi totuși ca să apeleze la medicul stomatolog, deoarece acesta poate să dozeze cu multă știință substanțele chimice folosite până la atingerea rezultatului dorit.

Se recomandă ca benzile de albire să se utilizeze sporadic, de regulă, în cazul urgențelor, precum ar fi: nunțile, petrecerile aniversare și alte evenimente asemănătoare. Este cea mai bună cale în care se dorește a se obține un zâmbet frumos fără a mai trece pe la stomatolog.

Dacă vrei însă un zâmbet alb, uniform, care să dureze multă vreme, cel mai bine este să mergi la dentist.

Benzile de albit sunt mai bune decât pastele de dinți ce promit același lucru!


În orice caz, trebuie spus că o bandă de albit are un efect mult mai bun decât orice pastă de albit care promite albirea miraculoasă a danturii.  

Găsești în magazinele online la niște prețuri relativ accesibile asemenea benzi de albire dentară. Cu mult mai mici decât te-ar costa orice procedeu de albit profesional la stomatolog. 

E bine să le ai în casă, chiar și cu limitările menționate mai sus.

Benzile de albit Crest pe bază de peroxid de hidrogen sunt cele mai bune, au o eficiență recunoscută de foarte mulți utilizatori. Conținutul în peroxid este atent dozat, așa încât, dacă se respectă strict instrucțiunile de folosire nu există pericole.

Cumpără-le și tu de pe website-ul coolsmile.ro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!