8 beneficii ale unei proteze dentare moderne

Pierderea unuia sau mai multor dinti nu este niciodata o situatie placuta pentru nimeni. Consecintele nefaste ale acestui fapt de viata variaza de la deteriorarea sanatatii persoanei, care are efecte asupra masticatiei si muschii bucali care devin mult mai slabi, pana la impactul important pe care il are asupra stimei de sine care afecteaza calitatea vietii. In aceste cazuri, proteza poate fi solutia pentru un zambet complet! La Clinica Lorelai Nassar il poti redobandi!



Cand vorbim de o proteza dentara moderna, multi se gandesc deja ca procedura este inaccesibila din cauza pretului, pe care multi il ​​considera extrem de mare. Cu toate acestea, acest lucru nu este real in toate cazurile, daca alegi cabinetul stomatologic potrivit.

Ce trebuie sa cunosti despre o proteza stomatologica moderna


Numita si supraproteza, proteza dentara totala demontabila este indicata acelora care si-au pierdut majoritatea sau chiar toti dintii. Desi a fost creata in anii 1990, inca mai are mare succes in cabinetele stomatologice din zilele noastre pentru o serie de beneficii evidente pe care le are, inclusiv  de natura financiara.


Proteza stomatologica totala moderna difera de cea traditionala prin clemele sale de fixare, care sunt prinse de pivoti speciali. Acest lucru ii ofera pacientului mult mai multa siguranta si siguranta ca proteza respectiva nu se va deplasa in timp ce el vorbeste sau mananca, punandu-l intr-o situatie mai mult decat jenanta.


Este realizata din portelan sau din alt material care seamana mai mult sau mai putin cu dintii naturali (in functie de pret). Implementarea protezei se realizeaza prin intermediul a doi sau patru pini de titan, care se introduc in maxilarul superior sau/sau inferior si vor servi drept piloni de ancorare, ca de niste radacini noi. In proteza se pun stifturile.


Perfect sigure, nu prezinta semne de instabilitate. In acelasi timp, au si avantajul ca sunt extrem de usor de decuplat, ceea ce asigura o igiena dentara si bucala mult mai simpla decat in cazul vechilor dispozitive stomatologice de acest gen, deoarece dificultatea de curatare era una dintre principalele plangeri ale celor care foloseau proteze dentare fixe.


Pentru cine este indicata o astfel de proteza moderna?


Este recomandata in special persoanelor care au suferit pierderi severe ale dintilor. Desigur, doar un stomatolog va putea determina, prin examinari si analize minutioase, care este cea mai buna solutie pentru fiecare caz in parte. 


Cu toate acestea, unele caracteristici sunt de luat in seama cand se opteaza pentru niste proteze dentare adaptate:


  • pacientii cu structura osoasa mica;

  • pacientii cu dificultati in curatarea altor modele de proteze stomatologice fixe;

  • in cazuri de disconfort sau chiar vanatai din cauza materialului acrilic din care se confectioneaza anumite proteze mobile si slabirea gingiilor din cauza absentei dintilor.


Deoarece proteza stomatologica este fixata de gingie, se recomanda ca ea sa fie indepartata atunci cand persoana respectiva se duce seara la culcare. Astfel, mucoasa nu trebuie sa suporte presiunea protezei respective tot timpul.


Contraindicatii ale protezei dentare


Ca si in cazul oricarei proceduri, implementarea protezelor dentare montate pe pivoti are unele contraindicatii. 


Solutia protezei nu este recomandata in urmatoarele cazuri:


  • tensiune excesiva in muschii masticatiei ;

  • stomatita sau alta boala a sistemului bucal;

  • boli ale sistemului nervos central;

  • boli cardiovasculare;

  • diabet.


Dar avantajele protezei dentare sunt cu mult superioare, pacientii pot depune marturie in acest sens.


8 beneficii ale protezei moderne dentare


1. Aspect natural


Persoanele care traiesc deja cu lipsa unor dinti de multa vreme ajung sa aiba tesuturi moi, transformare care le afecteaza aspectul si conturul fetei. Protezele dentare de fixare ofera insa sprijin pentru limba si obrajii persoanei,  remodeland fata intr-un mod natural.


2. Siguranta in utilizare


Imagineaza-ti cum este ca sa traiesti cu frica de a zambi, de a vorbi si de a manca in prezenta altor oameni. Cumplit, nu-i asa? Pentru cei care poarta proteze dentare, acest lucru este obisnuit: ele se misca ori de cate ori isi folosesc gura.


Cu ajutorul protezelor dentare moderne, pacientul se simte mult mai in siguranta, deoarece este fixat de stifturi si nu se misca la vorbire sau mestecat.


3. Confort pentru cavitatea bucala


Baza acrilica a protezelor mobile raneste gingiile, care devin mai fragile din cauza absentei dintilor. Frecarea zilnica este destul de incomoda, iar acest lucru face din proteza  dentara o optiune buna pentru cei care au nevoie sa-si recapete confortul atunci cand mananca.


4. Stima de sine


Este imposibil sa vorbim despre recastigarea zambetului fara a mentiona capacitatea de a-ti recastiga stima de sine! In special la pacientii mai in varsta, care traiesc cu dinti lipsa de mai mult timp, este vizibila o schimbare radicala  a increderii in sine si a dispozitiei. Un zambet plin si sanatos este, pentru multi oameni, un mare factor de incredere.


5. Usurinta de curatare a protezei


Odata cu inaintarea in varsta, multor oameni le este greu sa igienizeze protezele fixe. In cazul montarii protezelor dentare actuale duale (fixe, dar si mobile, concomitent), este mult mai usor sa se mentina curatarea corecta, deoarece pacientul le poate indeparta si igieniza corespunzator. Apoi este doar o chestiune extrem de usoara de a o fixa din nou.


Utilizarea protezelor dentare potrivite necesita o ingrijire foarte meticuloasa atunci cand vine vorba de igiena orala. Desi nu necesita nicio procedura speciala sau diferita de rutina obisnuita de igiena, este important sa tineti cont de regula celor 3 periaje zilnic , deoarece utilizarea acestei proteze poate creste incidenta cariilor la dintii ramasi.


6. Un pret accesibil


Deoarece are un numar mai mic de pinsertii de stifturi de titan, protezele cu fixare prin cleme au un pret mult mai accesibil decat alte tehnici, precum ar fi protezele fixe 100%.


Cu toate acestea, o serie de alti factori pot influenta pretul, cum ar fi tipul de pivoti. Cu ajutorul medicului stomatolog, vei putea defini care sunt cele mai potrivite materiale si, abia atunci, vei ajunge la valoarea finala.


Mai sigure decat protezele dentare mobile si mult mai usor de igienizat – pe langa faptul ca sunt mai ieftine – decat protezele dentare fixe 100%, protezele dentare demontabile sunt o solutie buna pentru cei care cauta un tratament stomatologic eficient si accesibil.



7. Tehnica simpla de montaj


Tehnicile complexe stomatologice genereaza mai multa anxietate, pe langa faptul ca protezele dentare tind sa necesite o ingrijire mai mare pentru igiena si manipulare. Cu toate acestea, proteza demontabila are posibilitatea de a inlocui protezele dentare mobile si protezele dentare amovibile.


8. Calmeaza durerea la mestecat


Durerea de masticatie poate fi una dintre cele mai mari probleme pentru persoanele care poarta proteze dentare. La urma urmei, durerea frecventa afecteaza foarte mult calitatea vietii oamenilor. Aceste probleme ingreuneaza consumul de alimente si provoaca chiar daune psihologice.


Date contact Clinica Lorelei Nassar:


+40 751 051 096

+40 314 257 954

contact@drnassar.ro


Strada Putul lui Zamfir 16,

Bucuresti 011683,

Romania




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!