De ce să utilizăm aspartamul?

            Aspartamul, ca și ceilalți îndulcitori cu un conținut foarte scăzut de calorii, reprezintă o reală revelație pentru persoanele care sunt nevoite permanent să regleze consumul de zahăr și de calorii. Substanța este benefică atât pentru persoanele diabetice cât și pentru cele care suferă de creșteri de greutate, sau astfel spus pentru noi toți pentru că fiecare dintre noi simte plăcerea consumului de alimente și de băuturi dulci.

            Alimentele care înlocuiesc total zahărul cu aspartamul le permit consumatorilor să se bucure de gustul dulce al alimentelor fără să utilizeze multe calorii și fără să le afecteze indicele normal al glicemiei.

            O atenție deosebită atunci când vrem să avem grijă la consumul mare de calorii ar fi aceea de a analiza și ceilalți nutrienți calorigeni din alimente. Chiar dacă cantitatea de calorii atribuită îndulcitorului este foarte scăzută, trebuie să urmărim atent și caloriile din celelale substanțe precum lipidele.

            O recomandare utilă poate fi aceea de a citi atent toate informațiile despre ingredientele produselor de pe ambalajul acestora pentru a ști ce calorii conține fiecare dintre substanțe. În toate cazurile moderația, diversitatea dietei și echilibrul acesteia în asociere cu stilul de viață activ reprezintă cheia pentru o viață sănătoasă.

            La ora actuala, aspartamul este utilizat in peste 100 de tari, in 6000 de alimente si bauturi. Chiar si medicamentele contin cantitati mici de indulcitori hipocalorici. Vezi ce parere au nutritionistii despre aspartam.