Ziua Curajului la Zilele Biz 2012

...sau cum sa ne opunem replicii romanesti: "Las-o, ca merge si asa!"


Ziua Curajului, prima etapa a  evenimentului-maraton   bucurestean de inalta tinuta,  "Zilele Biz 2012", a avut speakeri de marca, printre care ii pot aminti  pe Aneta Bogdan, fondator Brandient, Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines si  Florin Talpes, CEO Bitdefender.

Ziua Antreprenoriatului de la "Zilele Biz 2012" a stat sub semnul curajului deoarece iti trebuie un pic de nebunie frumoasa pentru a merge impotriva curentului general, impotriva tuturor valorilor romanesti transmise din generatie in generatie, dintre care multe  nu prea sunt in consonanta absolut deloc cu spiritul de intreprinzator, ci mai mult cu supravietuirea (chiar daca de multe ori prin stagnare si prin aplicarea principiului"Las-o mai ca merge asa!").

Aneta Bogdan a transmis prin prezentarea sa, ce a stat sub semnul unui citat din... Mao  ("Let a thousand flowers bloom"), indemnul ca niciodata nu trebuie sa renuntam a crede in visele noastre, sa incercam sa ne promovam si ca personalitati valoroase, care pot aduce schimbari in societate, nu doar sa ne promovam produsele.

Prin cresterea numarului celor ce au ceva de spus prin realizarile lor profesionale se poate ajunge la o masa critica, ce va produce un cutremur care  va acoperi sub molozul uitarii personajele gaunoase pe care media le-a transformat in vedete si unicele modele din Romania zilelor noastre.

Dragos Anastasiu  ne-a  povestit o istorioara plina   de invataminte,  din care a rezultat ca doar prin implicare putem aduce schimbarea reala, chiar daca determinarea acestor modificari de substanta ale societatii nu sunt incluse in "fisa postului".

Florin Talpes ne-a fermecat prin expunerea sa prin faptul ca ne-a transportat in viitor, asa, fara teleportare: prin  punctarea anumitor elemente de care trebuie sa tinem seama daca dorim sa intram cu produsele noastre pe o piata matura, dezvoltata, aflata cu multi ani de dezvoltare inaintea noastra.


Acesti cei trei speakeri sunt aceia ce m-au inspirat in prima zi a evenimentului organizat de revista Biz si sper sa aplic cate ceva din cele ce am invatat astazi.

Nu de alta, dar intotdeauna am fost impotriva curentului,  asa incat spiritul de intreprinzator mi-e extrem de familiar.

Inchei cu  o gluma auzita azi:

Daca vrei ca sa ai succes cu un nou produs: pune un moldovean sa il inventeze, un ardelean sa il confectioneze si un oltean sa il vanda...

Uite asa, de-asta a fost nevoie de unirea celor trei provincii romanesti: ca sa putem avea un roman complet!Si pentru a ne descreti fruntile, hai sa mai vedem un videoclip definitoriu pentru majoritatea romanilor:
Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!