13 nov. 2012

Ziua Inovatiei a neutralizat pisica neagra de marti 13, la "Zilele Biz 2012"

Ziua Inovatiei am petrecut-o la "Zilele Biz 2012" intr-o zi de marti 13, in luna lui Brumarel, cu o zi inainte de eclipsa de soare.

A fost  o alegere excelenta, acum,in pragul serii, putand spune  ca am aflat o gramada de chestii interesante in aceasta a doua etapa a maratonului Biz.

Daca prima zi a avut si plusuri si minusuri, astazi a fost un regal de creativitate locala, care a confirmat ideea ca romanii sunt extrem de inventivi, putand imbraca o idee veche in haine noi, extrem de originale, aducatoare de valoare suplimentara pentru ceilalti.

Fiecare vorbitor de azi merita un articol special, de aceea in seara asta voi face doar o scurta trecere in revista a celor mai interesante idei expuse astazi de minti  vizionare:

- cum poti sa comanzi mancare... cu oala de la Pomello;
- cum ajungi de la IT la gradinarit si la cosul cu legume bio cultivate in arsita Baraganului ("Cosul de legume");
- cum inregistrezi o idee la OSIM dupa ce producatorul a renuntat la ea, preferand sa produca armament, in loc de ... biciclete Pegas;
- cum ajungi de la hobby la o afacere de succes in domeniul fotografiei ("F64 Studio");
- cum poti gasi o nisa in arhitectura si poti face performanta prin proiectarea de...  magazine ("Matius");
- cum poti incuraja designerii autohtoni prin deschiderea unui magazin de haine... pe Facebook ("Band of Creators");
- cum poti sa produci ciocolata cu chinezii consultandu-te cu ei la telefon si cum poti atrage clienti facand cursuri de preparare a ciocolatei ("Heidi");
- cum poti face o campanie insolita pentru carnea de curcan care sa se bucure de un succes exploziv ("Don Curcan").

Idei multe, ore de inregistrari pe reportofon, material suficient pentru a fi baza unor articole interesante pe care le  voi scrie in curand.


Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!

Șosete femei, scurte și colorate, pentru un plus de vitalitate!

Știai că și dacă cumperi un set de șosete scurte pentru femei “made in Romania” poți să ajuți la supraviețuirea afacerilor autohtone anul a...