Ziua Inovatiei a neutralizat pisica neagra de marti 13, la "Zilele Biz 2012"

Ziua Inovatiei am petrecut-o la "Zilele Biz 2012" intr-o zi de marti 13, in luna lui Brumarel, cu o zi inainte de eclipsa de soare.

A fost  o alegere excelenta, acum,in pragul serii, putand spune  ca am aflat o gramada de chestii interesante in aceasta a doua etapa a maratonului Biz.

Daca prima zi a avut si plusuri si minusuri, astazi a fost un regal de creativitate locala, care a confirmat ideea ca romanii sunt extrem de inventivi, putand imbraca o idee veche in haine noi, extrem de originale, aducatoare de valoare suplimentara pentru ceilalti.

Fiecare vorbitor de azi merita un articol special, de aceea in seara asta voi face doar o scurta trecere in revista a celor mai interesante idei expuse astazi de minti  vizionare:

- cum poti sa comanzi mancare... cu oala de la Pomello;
- cum ajungi de la IT la gradinarit si la cosul cu legume bio cultivate in arsita Baraganului ("Cosul de legume");
- cum inregistrezi o idee la OSIM dupa ce producatorul a renuntat la ea, preferand sa produca armament, in loc de ... biciclete Pegas;
- cum ajungi de la hobby la o afacere de succes in domeniul fotografiei ("F64 Studio");
- cum poti gasi o nisa in arhitectura si poti face performanta prin proiectarea de...  magazine ("Matius");
- cum poti incuraja designerii autohtoni prin deschiderea unui magazin de haine... pe Facebook ("Band of Creators");
- cum poti sa produci ciocolata cu chinezii consultandu-te cu ei la telefon si cum poti atrage clienti facand cursuri de preparare a ciocolatei ("Heidi");
- cum poti face o campanie insolita pentru carnea de curcan care sa se bucure de un succes exploziv ("Don Curcan").

Idei multe, ore de inregistrari pe reportofon, material suficient pentru a fi baza unor articole interesante pe care le  voi scrie in curand.


Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!