Mobileye C2-270, premiul "ciclopic" a sosit!

Mobileye C2-270 a ajuns dupa o lunga calatorie serpuitoare, ca tot se apropie cu unduiri viclene ziua de 10 februarie, cand intram in Anul Nou Chinezesc al Sarpelui de Apa...

La prima vedere parea un gadget ca oricare altul, compus dintr-o camera video, un cadran si niste fire colorate...

Mobileye C2-270 este insa o unealta tare folositoare pentru soferi, fie ei incepatori sau mai avansati in ale condusului pe drumurile publice.

Ce-i drept, ma gandeam, cand desfaceam pachetul, ca ar fi bun in oricare dintre celelalte 40 de tari, poate chiar mai multe, in care este elogiat pentru beneficiile aduse in trafic.... dar in cazul Romaniei, s-ar putea sa nu fie agreat de prea multi conducatori auto, pentru ca nu este pentru cei tupeisti la volan, ci pentru aceia care au bun simt si se gandesc atat la siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic, chiar daca asta nu te ajuta sa postezi videoclipuri "virale" pe Internet.

In plus, te tine departe de spitale si de firmele de asigurari care ar face orice sa iti plateasca daune cat mai mici in cazul unui accident, dar si de tribunale, deoarece te ajuta, spune firma israeliana ce l-a adus in Romania, sa reduci nesansele de a fi implicat intr-un eveniment rutier nedorit cu pana la 60%.

Mobileye C2-270 te tine intr-o buna comunicare si cu Doamne-Doamne, care nu cred ca va fi tare incantat sa iei viata vreunui pieton, biciclist sau motociclist, pentru ca ai fost cascat si nu ai sofat preventiv.

Daca mai ai si familia in masina cu tine, cu atat mai mult cred ca este util un asemenea dispozitiv, care, datorita avertizarii sonore la apropierea unui "obstacol", probabil ii va amuza pe cei mici, ce vor invata din frageda pruncie, cateva reguli de baza ale respectului in trafic.

Mai avem desigur o problema cu ceilalti "actori" de pe drumurile publice: pietoni neatenti, motociclisti nauci, care par a face totul sa gaseasca fie o portiera, fie un copac in care sa se zdrobeasca, pentru a se sinucide fulgerator. Sau biciclisti care, mai ales pe drumurile din provincie, sunt un mare pericol pentru un sofer, mai ales pentru aceia cu putina experienta in ale condusului.

Producatorii zic ca pietonii sunt sesizati de camera video, care se ataseaza pe partea interioara a parbrizului doar ziua, nu si pe timpul noptii, dar cu siguranta vor perfectiona produsul in viitor.
(Pentru fantomele noptii, trebuie insa un echipament mai special, urmariti serialul de pe AXN SF!)

Mobileye C2-270 nu a fost testata pe carute (probabil pe cale de disparitie in multe tari civilizate!) si nici  nu ne avertizeaza   (din nefericire!) de aparitia pe carosabil a vreunui animalut ratacit.

Bine, la noi gasim si cai sloboziti pe soselele patriei, nu stiu daca ei sunt  perceputi de gadgetul inteligent drept "obstacole"... Cred ca israelienii ce au adus Mobileye in Romania acum putini ani mai au de studiat problema...


Mobileye C2-270 ne poate  avertiza si in legatura cu depasirea benzii de rulare (evident, daca aceasta este marcata!), iar prin conducerea preventiva, precum si prin folosirea unor anvelope de calitate, cu siguranta facem si o economie la combustibil, lucru deloc de neglijat in perioada de tranzitie transformata de vreo 3-4 ani intr-una de criza perpetua...

Dar cum imaginile sunt mai graitoare decat orice, iata mai jos un videoclip despre acest produs inteligent si cum ne poate sprijini el in trafic: