Plantina "12 plante": Cum salvam un Ginkgo biloba




Produsul "12 Plante", oferit noua sub marca Plantina, are in continutul capsulelor sale, aducatoare de vitalitate, alaturi de stejar, salcie,  migdal, mesteacan pufos, tei argintiu, coacaz negru, magnolie, ghimbir, soc, urzica, orz verde, un ingredient cu totul deosebit: Ginkgo biloba.

Copacii din specia Ginkgo biloba sunt venerati pe meleagurile asiatice, inclusiv in Japonia, ai caror locuitori sunt recunoscuti prin respectul exceptional pe care il au pentru Natura.

In urma cu  vreo cativa ani, in Kamakura, langa un templu shinto, un arbore Ginkgo biloba, cu o varsta apreciabila, de circa 1000 de ani, s-a rupt, provocand astfel o mare durere in inimile japonezilor, dar si ale tuturor iubitorilor acestei specii vegetale, ce a fost contemporana cu dinozaurii.

Preotii shintoisti au inaltat rugaciuni pentru sufletul acestuia, i-au adus ofrande constand in orez, implorandu-l sa nu moara si sa se regenereze, pentru a-i proteja pe oameni in continuare cu energiile sale binefacatoare.


Dupa cum stiti unii dintre voi, shintoismul este considerat drept religia nativa a japonezilor si are ca elemente de baza: respectul pentru traditii si familie, sacralizarea naturii, venerarea spiritelor ancestrale si a zeitatilor kami, curatenia sufleteasca, toleranta religioasa (multi niponi au doua religii). 

Chiar si oamenii de stiinta de la Universitatea din Tokyo (oras care are in logo-ul sau o frunza de ginkgo biloba!) au intocmit planuri minutioase, in incercarea de salvare a arborelui sfant din Kamakura.

In paralel cu demersurile cercetatorilor, preoti si oameni simpli au participat la o ceremonie grandioasa, difuzata de insasi televiziunea nationala nipona, in cadrul careia peste 1200 de oameni s-au rugat la unison pentru salvarea copacului, mai apoi scriind despre aceasta dorinta fierbinte a lor intr-o carte speciala, ce le-a fost pusa la dispozitie.

Daca ar fi fost vorba de un copac obisnuit (dar exista oare "copaci obisnuiti"?), probabil ca s-ar fi uscat si ar fi murit... Un ginkgo biloba este insa un Supravietuitor.

Si asa cum o fiinta vegetala daruieste din energia sa vitala unui om aflat in suferinta, exista, spun cercetatorii, si feed back, un raspuns al oamenilor care pot ajuta o planta, un copac aflat intr-o situatie dificila.

Si pentru ca intamplarea cu pricina s-a petrecut in Japonia, evident ca nu pot sa nu amintesc despre reiki si despre faptul ca multi dintre noi, care avem ceva legatura cu aceasta terapie complementara, cunoastem (dupa ce, evident, am facut propriile noastre experiente!) ca putem sa tratam o planta si chiar sa o salvam de la moarte, printr-un tratament reiki specific.

Si atunci, daca un singur om, practicant de reiki traditional, poate face asta, va imaginati ce poate face o multime de oameni, care se roaga in acelasi timp pentru salvarea unei persoane sau a unei plante, stiut fiind ca forta unei rugaciuni spuse din tot sufletul are o putere ce nu poate fi egalata de nimic altceva.

Asa se face ca, din ciotul copacului ce se fransese, obosit poate de cat traise, au aparut la scurta vreme muguri, apoi lastari noi, pulsand de viata, demonstrand astfel ca viata poate depasi cele mai mari provocari ale sortii, ca niciodata nu este totul pe de-a intregul pierdut, daca un suflet considera ca misiunea sa intr-o anumita viata (minerala, vegetala, animala, umana) nu s-a incheiat inca, iar japonezii au avut inca o dovada ca ginkgo biloba este un simbol al Sperantei, care nu trebuie niciodata pierduta.

Asa si noi, chiar daca avem o stare de sanatate mai precara, daca vitregiile sortii ne-au ingenunchiat temporar, trebuie sa nu ne pierdem speranta, sa credem in continuare ca lucrurile pot lua o turnura pozitiva si, mai ales, sa constientizam ca suntem pe aceasta Planeta-Scoala pentru a invata niste lectii.

Bolile  sunt provocari pe care ar trebui sa le depasim cu intelepciune,  mai intai intelegand de ce am ajuns in acea situatie, apoi acceptand starea in care ne gasim temporar, imprietenindu-ne cu boala si, dupa aceea, actionand cu multa determinare pentru recastigarea starii de bine.

Suplimentele naturale din plante ne ajuta si ele in aceasta directie, daca le luam cu discernamant, dupa ce ne-am sfatuit si cu un medic priceput, inclusiv in ceea ce priveste terapiile complementare, nu doar in cele clasice, bazate pe  medicamente de sinteza.

"12 plante" este un produs ce va poate sprijini redandu-va macar o parte din energia pierduta, pentru a putea sa va recastigati vitalitatea, pofta de a trai la cote maxime, de a experimenta Clipa Prezenta, ca unica in care putem fi pe deplin fericiti.

Si asa, adaugand moment fericit langa moment fericit, ca margelele pe un snur, traind cu intensitate fiecare clipa, cu provocarile ei aducatoare de intelepciune, vom reusi in final sa avem o intreaga Viata Fericita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!