Plantina Cluj: Ginkgo biloba, "un dinozaur vegetal" nemuritor

supliment alimentar 12 plante
www.12plante.ro

Suplimentul naturist "12 plante", de la Plantina (Cluj), ascunde in micutele sale capsule de energie vegetala si o misterioasa fosila vie, ce vine din trecut, inca de pe vremea cand dinozaurii erau stapanii planetei noastre.


Ginkgo biloba, fosila vie din Jurasic ce detine secretul nemuririi

Ginkgo biloba, relicva vegetala care a invins toate dezastrele ecologice, denumita pe drept cuvant de catre specialisti "dinozaurul vegetal nemuritor", mai ascunde si acum numeroase secrete.

Studiile desfasurate de cercetatori de prestigiu, din cadrul celor mai mari universitati ale lumii, nu au facut altceva decat sa intareasca si mai tare ideea ca ginkgo biloba este un copac invingator.

Cu un ADN extrem de complex, cu un mod de reproducere arhaic, arbori separati in sexe, cu fructe deosebite ce emana un miros de carne putrezita (pentru a atrage animalele si pasarile ce se hranesc in mod obisnuit cu hoituri), beneficiind de niste calitati speciale, necunoscute inca in totalitate, datorita carora si-a putut pastra nealterate acelasi caracteristici ca si acum 270 de milioane de ani, oprindu-se din evolutia pe care, in mod obisnuit o cunoaste orice specie din lumea vegetala sau animala, pe masura trecerii timpului, cu imposibilitatea oamenilor din zilele noastre de a gasi exemplare de ginkgo biloba salbatice, aceasta relicva  vie este cu adevarat o enigma pentru specialisti.

Exemplare de ginkgo biloba au supravietuit pana si bombardamentului atomic de la Hiroshima din 1945, ele traind pana in zilele noastre, ceea ce ne poate duce cu gandul, deloc absurd, ca si dupa ce omenirea s-ar putea autodistruge intr-un moment de nebunie, aceasta specie va continua sa traiasca pe Terra, in asteptarea aparitiei unor fiinte ganditoare ceva mai intelepte decat cele actuale.

Categoric, ginkgo biloba a gasit secretul nemuririi ca specie, fie ea si temporara.

Cel mai vechi exemplar de ginkgo biloba (inca  in viata), se pare ca are varsta de 3.500 de ani.

Desi pe vremea dinozaurilor puteau fi intalniti pe zone extinse ale Terrei, in ultimele doua milioane de ani arealul lor s-a restrans, pana cand, mai aproape de noi, in urma cu "doar" cateva milenii, si-a gasit ca loc de refugiu in China, pe muntele sfant Tian Mu Shan.

Calugarii antici din templele chinezesti au inceput sa cultive arbori de ginkgo biloba (in special pe aceia ce au caracteristici masculine).

Datorita cresterii acestor copaci enigmatici in mod sistematic, si in prezent ei sunt venerati, putand fi intalniti in lacasurile de cult asiatice, morminte, palate, locuri istorice sau in care exista niste energii deosebit de puternice.

Asiaticii au,  din acest motiv, un respect deosebit fata de aceasta specie straveche, ce a reusit sa supravietuiasca mai mult decat oricare alta, cu care pe vremuri, cand animale fabuloase stapaneau Pamantul, a fost contemporana.

Semintele de ginkgo biloba sunt servite in Asia la nunti si cu ocazia festivitatilor ocazionate de Noul An Chinezesc ("vasul lui Buddha").

Ele nu trebuie totusi consumate in cantitate mare, deoarece pot deveni toxice pentru organism.

Frunzele de ginkgo biloba au un rol insemnat si in cadrul ceremoniei ceaiului.

Datorita proprietatilor terapeutice, in medicina traditionala, componente ale arborelui  ginkgo biloba sunt utilizate pentru prelungirea vietii, imbunatatirea memoriei, atentiei, combaterea  dementei, in boli pulmonare, insuficienta circulatorie periferica, combaterea raului de inaltime, ca afrodisiac, precum si in cazuri de scleroza.

Cu toate ca ginkgo biloba, un adevarat simbol national in China, este un tonic deosebit, un protector vascular, un luptator iscusit impotriva formarii radicalilor liberi, incetineste evolutia bolii Alzheimer, in calitate de remediu naturist mai are si o serie de contraindicatii importante, de care este bine sa se tina seama: risc crescut de sangerare (a se evita administrarea inainte si dupa operatii), greata, varsaturi, dureri de cap, ameteli, palpitatii, stari de neliniste.

Aceste efecte secundare depind, evident, de concentratia de ginkgo biloba din diversele medicamente naturiste si de starea de sanatate, precum si de gradul de toleranta al celui caruia i se administreaza.

Nu va jucati si nu luati nici macar suplimente naturiste "dupa ureche", chiar daca este vorba de produse autorizate si care contin  componente naturale, in concentratii precis calculate.

De aceea, chiar daca "12 plante" este un supliment alimentar interesant, este bine sa cereti  anterior luarii acestuia si sfatul unui medic.



Sursa informare: http://kwanten.home.xs4all.nl/tianmu.htm