Produsul "12 plante" ascunde un ingredient cu doua fete: Sambucus nigra

www.12plante.ro
www.12plante.ro


Producatorul suplimentului naturist "12 plante" a inclus in micutele doze, pline cu sanatate vegetala, si un remediu  ale carui virtuti terapeutice sunt recunoscute de milenii: socul.

Arborele de soc, Sambucus nigra, intalnit frecvent atat in Europa, cat si in Africa si Asia, a fost considerat inca din vechime un arbore sacru, concomitent benefic, cat si malefic. Cianura din tulpina lui sa fie oare de vina pentru renumele sau intunecat?

Astfel, pe plaiurile noastre, exista credinta populara ca sufletele copiilor nebotezati intrau la deces in ramurile, asemanatoare unor tevi, ale socului si, de aceea, s-a pastrat din vechime interdictia taierii acestui arbore, pentru a  nu fi eliberate energiile malefice din inchisoarea lor lemnoasa.

Animalele domestice si oamenii nu trebuiau sa stea sub un arbore de soc, tot din cauza duhurilor rautacioase, dar,  pe de alta parte, daca se cerea incuviintarea la poalele socului si, eventual, se aduceau  mici ofrande, se puteau recolta ramuri (nuiele) pentru confectionarea "tevilor" de la razboaiele de  tesut, precum si a fluieraselor "ce canta cu foc", dupa cum aflam din baladele noastre populare.

Tot pe aceasta linie, vechii olandezi credeau ca un spirit diabolic traieste printre ramurile arborelului Sambucus nigra, de aceea, inainte de a folosi lemnul de soc la confectionarea diferitelor obiecte casnice si de mobilier, cereau entitatii respective, in calitate de protectoare a copacului sacru,  incuviintarea, pentru ca aceasta sa nu vina ulterior si sa se razbune pe locuitorii din casele unde erau amplasate viitoarele obiecte realizate de artizani.

In mai multe legende europene se spune ca socul este "copacul lui Iuda", pentru ca, se pare, de o ramura mai groasa a acestui arbore controversat, in care se impleteste Binele si Raul, s-a spanzurat vicleanul iubitor de arginti, dupa ce l-a tradat pe Iisus.

Pornind de la aceasta credinta, precum si de la ceea ce zicea Paracelsius candva, putem citi in cheie simbolica virtutile terapeutice ale socului  (Sambucus nigra), in sensul ca actioneaza puternic in sfera ORL, mai ales la nivelul gatului.

Intr-adevar, socul este recunoscut drept un remediu excelent in cazul racelilor si epidemiilor de gripa, laringitelor, in combaterea febrei si a durerilor de cap.

Astmaticii pot beneficia si ei de proprietatile socului (inclusiv sub forma preparatelor homeopatice), chiar si in cazul periculoaselor crize de astm.

Socul este recunoscut si ca un bun tonic, ce creste imunitatea si prelungeste viata.

Probabil ca de aceea il si pazesc atat de tare duhurile padurii!

Sambucus nigra mai are o beneficitate recunoscuta si in reumatism, guta, constipatii cronice.

Cu toate acestea, trebuie a se evita administrarea lui la femeile insarcinate si la suferinzii de boli ale  tractului gastro-intestinal.

Din nou, revin cu recomandarea ca, inainte de a  lua orice supliment naturist, sa intrebati un medic, daca este bun pentru voi. 

In urma studiilor efectuate, s-a ajuns la concluzia ca plantele tamaduitoare au o putere deosebita, chiar daca sunt administrate sub forma uscata, nu neaparat proaspata, de aceea trebuie multa atentie cand luam un asemenea preparat naturist, chiar daca nu are toxicitatea unui medicament de sinteza.


Daca raspunsul medicului este pozitiv, va puteti bucura pe deplin de complexitatea produsului "12 plante" de la Plantina Cluj, care, la un pret de numai 100 de lei (transportul fiind gratuit) va permite sa va regasiti starea de bine, pierduta in tumultul vietii moderne, in care stresul ne bombardeaza din toate partile.

Tezaurul "12 plante", oferit voua de Plantina Cluj,  are drept componente: migdalul, mesteacanul pufos, teiul argintiu, coacazul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde si stejarul, salcia si ginkgo biloba.

www.12plante.ro este site-ul pe care va invit sa intrati pentru a vizita o lume fascinanta, a remediilor naturale, benefice concomitent pentru suflet si trup.

Calatorie placuta si multa sanatate!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!