Terapia cu ajutorul copacilor, o metoda straveche de energizare (II)


Campania Plantina Cluj iata ca imi ofera prilejul sa continui seria de articole despre silvoterapie sau dendroterapie, cum mai este cunoscuta terapia cu ajutorul copacilor.

Desi multi au ras, dupa 21 decembrie 2012, iata ca sincronicitatile sunt deja la ordinea zilei, asa ca nu mai pare nimic de mirare ca in aceasta saptamana am vazut cateva documentare despre druizi, am revazut un film extraordinar de frumos, "Stapana mirodeniilor" ("The Mistress of Spices") , la TVR1 (post la care eu nu ma uit aproape niciodata!) si am citit (in fine!) o carte minunata scrisa de Lobsang Rampa, "Muntele sacru", referitoare la doctrinele secrete din Tibet (Ed. Herald)...

In postarea anterioara am facut o succinta trecere in revista a categoriilor de  arbori si cum ne pot ei ajuta...

Asadar, dupa ce am gasit copacul care ne poate ajuta, urmeaza sedinta propriu-zisa de dendroterapie (ce pretentios suna!)...

Exista in strainatate tot soiul de workshop-uri unde se invata "in cadru organizat" aceasta terapie...

In fapt, pentru noi, urmasi ai geto-dacilor, lucrurile sunt extrem de simple... Avem cumva in ADN-ul nostru freamatul codrilor din vechime, cand aproape trei sferturi din suprafata pe care locuiau stramosii nostri erau acoperite cu paduri...

Vremurile moderne ne-au deconectat (temporar, inca mai sper!) de la dialogul vibrational cu fratii nostri copacii, ce ne-au protejat in vreme de restriste neamul, ne-au daruit hrana si vindecare...

Mai avem vreme sa ne trezim si sa nu taiem chiar tot aurul verde de pe aceste plaiuri, pentru ca, asa cum scriam mai demult, conform si indienilor Hopi, atunci cand copacii vor pieri, nici noi nu vom mai putea supravietui pe acest Pamant.

Dar sa vedem cum se desfasoara o sedinta de terapie cu ajutorul copacului-forta (daca shamanii spun ca fiecare om are un animal-forta, cu siguranta avem si cate un arbore de la care ne luam puterea, macar daca ii credem pe druizi)...

Pentru ca sa ne incarcam bateriile cu energie vegetala, pozitiva, de la copacul donator (nu uitati: stejarul e recomandat in special oamenilor sanatosi, mesteacanul celor bolnavi!), ne asezam sau stam in picioare cam la jumatate de metru distanta de copac, in liniste, incercand sa simtim valurile de energie care vin dinspre acesta.

Preferabil ar fi, zic eu, sa ne asezam totusi (mai ales daca este vara), pentru ca important este sa constientizam primirea energiei vegetale, iar conectarea cu arborele se poate face mai bine daca avem ochii inchisi.

Sedinta de primire a energiei dureaza in principiu cam 2-3 minute vara si 5-7 minute iarna.

Daca simtim ca purtam cu noi o energie grea, maladiva, un copac-vampir ( de tipul salciei, bradului etc) este minunat. De asta ne si simtim asa usori dupa o plimbare la munte... Distanta fata de copac este mai mica, de circa 20 de cm (in cazuri extreme putem "imbratisa" pomul respectiv!), iar timpul "tratamentului" poate fi un pic mai mare de 3 minute, dar nu trebuie sa exageram, pentru ca vom fi sleiti de putere la finalul sedintei respective.

Apropo: un con de brad cules de la munte si pastrat in casa face minuni cand venim seara acasa, obositi dupa o zi de munca sau invatatura. Pur si simplu tinem in maini acest con si el va absorbi ca un magnet energiile negative "prinse" de noi in cursul zilei.

In timpul sedintei este bine sa ne concentram asupra respiratiei: 4-8 secunde/inspir, 4 secunde ne retinem respiratia, 4-8 secunde/ expir...
De aceea este bine sa nu stam in picioare, pentru ca respiratia profunda, mai ales daca suntem oraseni cu plamanii imbacsiti de poluare, ne poate ameti.

Nu vi se pare ca seamana foarte bine cu tehnica ho'oponopono? Daca o cunoasteti, nu vad de ce nu ati spune si setul de afirmatii "magice" pe care, cu siguranta, le-ati rostit de multe ori. Plus o hidratare cu "apa albastra" (solarizata) pe care sunt convinsa ca stiti sa o preparati...



Specialistii in dendroterapie considera ca pentru a avea efecte, aceste sedinte scurte de conectare cu energiile vindecatoare ale unui copac ar trebui facute cam trei saptamani, pentru bolile cronice...


Eu zic ca, daca puteti sa mergeti vara macar o saptamana la o pensiune montana, sa faceti plimbari lejere in natura, fara telefon, tableta, laptop, televizor, eliberati de orice stres, incercand sa urmariti spectacolul naturii, rezultatele vor fi oricum spectaculoase.

Ca un ultim element, de incheiere a unei sedinte de dendroterapie: nu uitati sa multumiti copacului pentru ajutorul oferit si sa ii dati o micuta ofranda, o mica plata: poate fi o moneda de cupru chinezeasca sau una obisnuita, un fruct (insectele  vor fi fericite!) etc. Nu o faceti pentru copac, ci pentru voi. 

Exista un echilibru in toate, de aceea trebuie sa daruiti si voi ceva, pentru a nu produce un dezechilibru, fie el si de mica amploare, la nivelul Universului.

Este vorba de transfer de energie si, la fel ca in terapia reiki,  lucrurile se desfasoara cam la fel, doar ca utilizam un copac pe post de "terapeut".

Sub nicio forma nu scrijeliti mesaje pe copaci, pentru ca nici voua nu v-ar placea sa va zgarie cineva pielea cu varful unui briceag!

Pana ce va veti decide sa incercati acest tratament insolit, aveti la indemana suplimentul naturist "12 plante", ce emana din capsulele lui si vibratiile unor arbori extrem de puternici energetic.

Pentru a afla care sunt aceia si a comanda produsul, intrati pe 12plante.ro.

Multa sanatate va doresc si nu uitati ca langa noi traiesc niste fiinte exceptionale, copacii!

Important:

Nu uitati ca atat suplimentele naturiste, cat si, in general, terapiile complementare, nu inlocuiesc un tratament alopat, vin doar sa ajute schemele de tratament clasice.
Intotdeauna trebuie sa respectati prioritar recomandarile medicilor si va sfatuiesc sa fugiti cat puteti de tamaduitorii ce va zic sa renuntati la medicamente, pentru ca au ei un leac miraculos pentru dvs.!